Субота
23.11.2024
15:37
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
/_pu/0/33297152.jpg
Тефтелі в духовці
/_pu/0/34822273.jpg
Свинячі медальйони з гірчичним соусом
/_pu/2/79107400.jpg
Салат «Тбілісі»
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Страви з м'яса


Чаклуни з картоплі з фаршем

Любителям других страв з картоплі, в числі яких популярні деруни , зрази , битки , пропонуємо ще один схожий рецепт. Чаклуни з картоплі з фаршем - традиційне білоруське блюдо, яке представляє собою вироби, що нагадують картопляні пиріжки з м'ясною начинкою.

Секрет швидкої формування та пластичності полягає в тому, що з картоплі зливається вся зайва волога. Маса зберігає необхідну щільність і в'язкість, завдяки чому без особливих зусиль виходить зліпити акуратні заготовки. Нижче детально розглянемо як приготувати чаклуни з картоплі з фаршем.

Складові:
  • картопля - 1 кг;
  • фарш м'ясний (яловичина + свинина) - 250-300 г;
  • цибулина - 1 головка;
  • сметана - 1 ст. ложка;
  • сіль, перець - за смаком;
  • рослинне масло - близько 70 мл.

Чаклуни рецепт з фото крок за кроком

Як приготувати чаклуни з картоплі з фаршем та цибулею

1. Половину головки ріпчастої цибулі нарізаємо дуже дрібно, додаємо до м'ясного фаршу. Солимо м'ясну масу, додаємо мелений перець і вимішуємо до однорідності. 
 

2. Сирі бульби картоплі промиваємо, очищаємо і натираємо на самій дрібній тертці разом з половиною цибулі (можна скористатися теркою в чаші кухонного комбайна). Додаємо ложку сметани і ретельно перемішуємо масу. 
 

3. Перекладаємо отримане «пюре» в дрібний друшляк або на марлю. Стекла з картоплі рідина виливаємо, а картопляну масу солимо, перемішуємо. 
 

4. Приступаємо до формування чаклунів. Сухими руками набираємо трохи картопляної суміші, розплющуємо на долоні в коржик довжиною 10-12 см. Зверху розміщуємо порцію фаршу.
 

5. Піднімаємо краю коржі вгору, скріплюємо, ховаючи під картоплею м'ясну масу. Витягуємо заготовку, щоб отримати вид довгастого пиріжка. Таким чином формуємо напівфабрикати з решти продуктів. Із зазначеного в рецепті кількості інгредієнтів вийде приблизно 7 «пиріжків» середнього розміру.
 

6. Смажимо чаклуни з картоплі з фаршем на розпеченому рослинному маслі. Витримуємо заготовки на середньому вогні приблизно хвилин 5 (до легкої золотистої знизу).
 

7. Потім піддягаємо чаклуни лопаткою і акуратно перевертаємо на інший бік. Знову обсмажуємо близько 5 хвилин. 
 

8. Знявши з плити, перекладаємо напівготові чаклуни в форму для запікання. Накриваємо ємність кришкою або затягуємо фольгою. 
 

9. Доводимо до готовності при температурі 180 градусів. Буде потрібно близько 40 хвилин. 
 

10. Блюдо відмінно поєднується зі сметаною або сметанним соусом, салатами з овочів. Подаємо білоруські чаклуни з картоплі з фаршем гарячими. 
 

Смачного!



Категорія: Страви з м'яса | Додав: 26.03.2018
Переглядів: 954 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024