П`ятниця
29.11.2024
16:45
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Супи з куркою
М'ясні супи
Супи з рибою та морепродуктами
Овочеві супи
Пошук рецепта
/_pu/3/75256178.jpg
Торт «Молочна дівчинка» з пломбірна кремом
/_pu/1/56128803.jpg
Рататуй в духовці
/_pu/3/19537022.jpg
Пиріг з куркою і грибами
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Перші страви » Супи з куркою


Суп з плавленим сиром і курячими грудками

Сьогодні ми дізнаємося як зварити сирний суп, базовий рецепт якого вперше з'явився у Франції, пізніше поширившись по всьому світу. Взявши за основу ідею розчинення в гарячому бульйоні плавленого сирка, кулінари розробили безліч версій першої страви від легких овочевих до м'ясних варіантів.

Ми розглянемо процес приготування сирного супу з курячою грудкою. Це в міру гаряче і насичене блюдо зігріє в непогоду, радуючи приємним смаком і легким вершковим ароматом.

Інгредієнти у розрахунку на трилітрову каструлю:
  • куряча грудка - близько 500 г;
  • картопля - 2-3 шт .;
  • морква - 1 шт .;
  • цибулина - 1 шт .;
  • плавлений сир - 200 г;
  • вершкове масло - ½ ст. ложки;
  • грінки (за бажанням) для подачі;
  • зелень (за бажанням) для подачі;
  • лавровий лист - 1-2 шт .;
  • сіль, перець горошком - за смаком.

Суп з плавленим сиром і куркою рецепт

Як зварити сирний суп з куркою


1. Приготування сирного супу починаємо з курячого бульйону: промивши грудку, заливаємо водою і поміщаємо на вогонь, доводячи до кипіння. Поки відварюється куряче м'ясо, займемося іншими інгредієнтами. Лук шаткуємо дрібними кубиками, моркву натираємо крупною стружкою. 
 

2. Картопля, очистивши від шкірки, нарізаємо кубиками середнього розміру або короткою соломкою. 
 

3. Як тільки вода в каструлі закипить, додаємо лавровий лист, перець горошком. Кип'ятимо на повільному вогні близько 30 хвилин, після чого витягаємо з бульйону готову курячу грудку, вводимо картопляну нарізку. Варимо близько 15 хвилин (до м'якості картоплі). 
 

4. Розтопивши на сковороді вершкове масло, обсмажуємо до м'якості цибулю, а через 2-3 хвилини додаємо морквяну стружку.
 

5. Продовжуємо обсмажувати овочеву суміш на повільному вогні, постійно помішуючи. Через 3-5 хвилин відправляємо нашу зажарку в бульйон з уже розм'якшеним картоплею. 
 

6. Подост куряче м'ясо нарізаємо порційними шматочками, додаємо в суп слідом за морквяно-цибулевої засмажкою. 
 

7. Сирки кидаємо в бульйон в найостаннішу чергу, попередньо натер їх або порізавши дрібними смужками, щоб прискорити процес розчинення. Як тільки сир повністю розплавиться в киплячій рідини, пробуємо готове перша страва, посолити за смаком, а потім знімаємо з вогню.
 

8. Дозволивши трохи настоятися, розливаємо простий суп з плавленим сиром і куркою по тарілках, прикрасивши кожну порцію гілочками петрушки або будь-порубаної зеленню. За бажанням додаємо грінки і відразу ж подаємо готове перша страва. 
 

Смачного!



Категорія: Супи з куркою | Додав: 22.03.2018
Переглядів: 658 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024