Четвер
18.04.2024
07:13
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
/_pu/0/05321004.jpg
Зелений борщ зі щавлем і яйцем
/_pu/1/23660713.jpg
Класичний жульєн з куркою і грибами
/_pu/1/48807074.jpg
Оселедець під шубою рулетом
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Торти


Торт «Трухлявий пень»

Торт «Трухлявий пень» зовні схожий на «Різдвяне поліно», та й технологія приготування в обох рецептах ідентична: гарячий бісквіт згортається рулетом, потім остуджують, просочується кремом і оформляється глазур'ю. Однак відмінності все-таки є: для «трухлявий пня» ми приготуємо швидкий і простий сметанний крем, а в тісто крім усього іншого додамо сухофрукти.

Таке ошатне і ефектне кулінарний виріб стане справжньою знахідкою для дитячого свята, та й на будь-якому застілля зробить «фурор». Отже, запасаємося продуктами і готуємо торт «Трухлявий пень» - покроковий рецепт з фото допоможе нам в цьому.
 
Складові:

Для тесту:
  • борошно - 480 г;
  • яйця - 3 шт .;
  • цукор - 400 г;
  • ванільний цукор - 10 г;
  • родзинки, чорнослив - по 100 г;
  • харчова сода - 2 ч. ложки;
  • кефір - 500 мл.

Для просочення коржів:
  • цукор - 50 г;
  • вода - 50 мл.

Для крему:
  • сметана 20% - 500 г;
  • цукор - 200 г.

Для шоколадної глазурі:
  • темний шоколад - 150 г;
  • вершкове масло - 50 г.

Для оформлення:
  • вафельні прикраси (за бажанням) - кілька штук;
  • печиво «Грибочки» (за бажанням) - кілька штук.


Торт «Трухлявий пень» класичний рецепт з фото

Як зробити тісто на кефірі для торта

1. Насамперед заливаємо окропом ізюм і чорнослив, щоб сухофрукти встигли розм'якнути, поки ми готуємо тісто. Далі в окремому посуді збиваємо яйця з цукровим піском і ванільним цукром до збільшення об'єму і посветления маси (близько 5 хвилин). 
 

2. Харчову соду (негашене) розчиняємо в кефірі, після чого переливаємо кисломолочний продукт в ємність з цукрово-яєчної сумішшю. Після цього кроку маса почне пінитися і збільшиться в об'ємі, тому бажано замішувати тісто в глибокій і просторій мисці. Просіявши, додаємо борошно, енергійно працюємо віночком до отримання однорідної складу без грудок. 
 

3. Розпарені сухофрукти промиваємо холодною водою, струшуємо вологу, а потім завантажуємо в тісто. Чорнослив попередньо подрібнюємо ножем.
 

Як спекти коржі для торта «Трухлявий пень»

4. Перемішуємо масу для рівномірного розподілу сухофруктів, а потім виливаємо на застелений пергаментом прямокутний лист з бортиками (розміром приблизно 36х32 см). Якщо ж у вас не знайшлося великого дека, розділіть тісто навпіл і готуйте коржі в 2 заходу. 
 

5. Випікаємо бісквіт близько 20-25 хвилин при 180 градусах. Готовність перевіряємо сірником / зубочисткою. Свіжоспечений корж обережно знімаємо з дека, викладаємо на рушник, видаляємо пергамент. Якщо ви готували один бісквіт на великому деку, розріжте пласт на три рівні частини. Якщо ж ви розділили тісто і випікали в 2 заходу, свіжоспечений пласт розріжте на 2 рівні частини, то ж саме потрібно буде зробити і з другим бісквітом - всього у вас вийде 4 коржа.
 

6. Поки бісквіт ще гарячий, звертаємо коржі в рулет разом з рушником. Працювати потрібно швидко: якщо коржі охолонуть, згорнути їх буде складніше, так як вони можуть ламатися. 
 

7. Ми залишаємо бісквіт згорнутим до повного охолодження, а паралельно готуємо просочення і крем. Для просочення в зручну ємність висипаємо цукор і заливаємо його окропом, все це перемішуємо і охолоджуємо. Для крему сметану змішуємо з цукровим піском і збиваємо міксером, домагаючись повного розчинення крупинок цукру.
 

Як зробити торт «Трухлявий пень»

8. Подост коржі розгортаємо і поливаємо солодкої просоченням, краю обрізаємо - їх залишимо для імітації коренів «трухлявий пня». Беремо один корж, промазуємо його кремом і знову звертаємо рулетом, ховаючи сметанним начинку всередину. Розміщуємо цю заготовку в центр великої тарілки, дошки або підноси. Верх і зовнішні боки рулету теж промазуємо кремом. 
 

9. Далі беремо другий корж, промазуємо й обертаються навколо першого коржа. Таким чином збираємо торт, де кожен бісквітний корж буде як би продовженням попереднього. Крему не шкодуємо - на торт повинна піти більша його частина, залишаємо лише пару-трійку столових ложок для формування коренів «трухлявий пня». 
 

10. Зрізані нами раніше краю бісквітних коржів подрібнюємо в блендері в дрібну крихту, змішуємо з залишками крему і викладаємо по боках торта, імітуючи коріння пня. Прибираємо випічку в холодильник мінімум на 3-4 години (краще на ніч), щоб коржі просочилися, а рідкий крем застиг.
 

11. Через зазначений час готуємо глазур: ламаємо шоколад на дрібні шматочки, змішуємо з маслом і поміщаємо на «водяну баню». Помішуючи, Томім суміш до однорідності. 
 

12. Кулінарної лопаткою наносимо глазур на боки торта і «коріння». Виделкою «малюємо» хвилі, щоб шоколадна маса стала схожа на кору дерева. 
 

13. Оформляємо випічку на ваш розсуд. Тут можна використовувати декоративні вафельні прикраси у вигляді квітів, печиво «Грибочки», рецепт яких описаний тут , або придумати що-небудь інше. 
 

14. Після творчої роботи торт «Трухлявий пень» відразу ж подаємо. Вдосталь намилувавшись нашим «творінням», нарізаємо випічку порційними сегментами і насолоджуємося чудовим смаком під чашечку чаю / кави. 
 

Приємного вам чаювання!



Категорія: Торти | Додав: 16.04.2018
Переглядів: 1278 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024