Домашня кухня
Печиво савоярді в домашніх умовах |
Суп гуляш по-угорськи |
Салат з картоплею фрі |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Соус сальса
Дуже популярний класичний соус сальса - ідеальне супровід до чіпсів, мексиканським коржикам і страв на їх основі - буріто, Кесаділья. Що складається з дрібних шматочків томатів, доповнена часником, цибулею, зеленню, соком лайма і перцем чилі, маса виходить ароматною, в міру гострої, освіжаючою, з приємною легкою кислинкою. Вигідно, що сальса застосовується не тільки в якості діпа (соусу для умочування), але і як повноцінна заправка. Ложка-інша червоно-помаранчевої суміші подарує апетитну острінкой м'яса, птиці або овочів, наситить і посилить смак страви. Навіть банальна, звичайна їжа вкупі з таким доповненням перетворюється і дарує справжнє гастрономічне насолоду. Адже всього-то - просте і вдале поєднання цілком звичайних продуктів.
Сальса не має строгого і єдино вірного рецепта. У різних частинах Мексики і Латинської Америки існує свій унікальний варіант приготування. Поступово рецептура дісталася і до Європи, де цей томатний соус стали випускати масштабно. Ми ж запросто впораємося мінімальними виробничими потужностями у себе на кухні - не розраховуючи на тривале зберігання, готуємо натуральний соус сальса без консервантів і різних штучних добавок.
Складові:
- помідори свіжі - 500 г;
- цибулина - 1 шт .;
- часник - 2 зубці;
- перець чилі - 1 маленький стручок (або ½ крупного);
- лайм - ½ шт .;
- кінза - невеликий пучок (15-20 г);
- сіль, перець - за смаком;
- рослинне масло - 1-2 ст. ложки.
Соус сальса рецепт класичний в домашніх умовах
1. Для приготування соусу необхідно очистити помідори від шкірки. Для цього у кожного плода з нижньої сторони залишаємо хрестоподібний розріз, занурюємо заготовки в широку жаростійкий посуд. Заливаємо окропом, залишаємо на 7-10 хвилин.
2. Тим часом підготуємо все інше. Очищаємо і дрібно рубаємо цибулю і часник.
3. Кінзу дрібно нарізаємо (дозування за смаком - від декількох гілочок до пучка). Видаливши насіння, подрібнюємо ножем стручок чилі (не забуваємо дуже ретельно промити руки і кухонне приладдя після роботи з пекучим перцем).
4. Пропарені помідори промиваємо холодною водою. Потім піддягаємо краю розм'якшеної овочевий шкірки близько надрізів і відокремлюємо від м'якоті.
5. У очищених томатів видаляємо плодоніжки, нарізаємо помідори дрібними квадратними шматочками.
6. На сковороді розігріваємо рафінована олія, обсмажуємо цибулю і часник 3-5 хвилин.
7. Слідом додаємо помідори, солимо. Тримаємо на середньому вогні 2-3 хвилини, іноді перемішуємо. Соку виходить досить, додатково підливати воду тут не потрібно. М'ясисті, насичено-червоні, повністю дозрілі помідори - гарантія смачного, виразного соусу сальса!
8. Додаємо гострий чилі, перемішуємо і тримаємо на вогні ще 2-3 хвилини. Далі додаємо сік половини лайма. Додаємо кінзу, вимикаємо вогонь і розмішуємо масу. Пробуємо, при необхідності додавши сіль, мелений перець.
9. Остужаем готовий соус. Зазвичай сальса подається у вигляді неоднорідної маси з досить великими фрагментами томатів, але за бажанням можна перетерти суміш блендером до дрібнозернистого пюре.
Класичний соус сальса в домашніх умовах без барвників і загусників готовий! Виходить приблизно 350-400 г. Приємного апетиту!
|
Категорія: Соуси і маринади | Додав: 12.04.2018
|
Переглядів: 642
| Рейтинг: 0.0/0 |
|