П`ятниця
19.04.2024
19:22
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Заправки до салатів
Соуси і маринади
Пошук рецепта
/_pu/4/80270907.jpg
Трояндочки з листкового тіста з ковбасою
/_pu/1/23572557.jpg
Рулетики з баклажанів по-грузинськи
/_pu/4/85395284.jpg
Булочки з маком з листкового тіста
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Соуси » Соуси і маринади


Соус сальса

Дуже популярний класичний соус сальса - ідеальне супровід до чіпсів, мексиканським коржикам і страв на їх основі - буріто, Кесаділья. Що складається з дрібних шматочків томатів, доповнена часником, цибулею, зеленню, соком лайма і перцем чилі, маса виходить ароматною, в міру гострої, освіжаючою, з приємною легкою кислинкою. Вигідно, що сальса застосовується не тільки в якості діпа (соусу для умочування), але і як повноцінна заправка. Ложка-інша червоно-помаранчевої суміші подарує апетитну острінкой м'яса, птиці або овочів, наситить і посилить смак страви. Навіть банальна, звичайна їжа вкупі з таким доповненням перетворюється і дарує справжнє гастрономічне насолоду. Адже всього-то - просте і вдале поєднання цілком звичайних продуктів.

Сальса не має строгого і єдино вірного рецепта. У різних частинах Мексики і Латинської Америки існує свій унікальний варіант приготування. Поступово рецептура дісталася і до Європи, де цей томатний соус стали випускати масштабно. Ми ж запросто впораємося мінімальними виробничими потужностями у себе на кухні - не розраховуючи на тривале зберігання, готуємо натуральний соус сальса без консервантів і різних штучних добавок.
 
Складові:
  • помідори свіжі - 500 г;
  • цибулина - 1 шт .;
  • часник - 2 зубці;
  • перець чилі - 1 маленький стручок (або ½ крупного);
  • лайм - ½ шт .;
  • кінза - невеликий пучок (15-20 г);
  • сіль, перець - за смаком;
  • рослинне масло - 1-2 ст. ложки.


Соус сальса рецепт класичний в домашніх умовах

1. Для приготування соусу необхідно очистити помідори від шкірки. Для цього у кожного плода з нижньої сторони залишаємо хрестоподібний розріз, занурюємо заготовки в широку жаростійкий посуд. Заливаємо окропом, залишаємо на 7-10 хвилин.
 

2. Тим часом підготуємо все інше. Очищаємо і дрібно рубаємо цибулю і часник. 
 

3. Кінзу дрібно нарізаємо (дозування за смаком - від декількох гілочок до пучка). Видаливши насіння, подрібнюємо ножем стручок чилі (не забуваємо дуже ретельно промити руки і кухонне приладдя після роботи з пекучим перцем). 
 

4. Пропарені помідори промиваємо холодною водою. Потім піддягаємо краю розм'якшеної овочевий шкірки близько надрізів і відокремлюємо від м'якоті. 
 

5. У очищених томатів видаляємо плодоніжки, нарізаємо помідори дрібними квадратними шматочками. 
 

6. На сковороді розігріваємо рафінована олія, обсмажуємо цибулю і часник 3-5 хвилин. 
 

7. Слідом додаємо помідори, солимо. Тримаємо на середньому вогні 2-3 хвилини, іноді перемішуємо. Соку виходить досить, додатково підливати воду тут не потрібно. М'ясисті, насичено-червоні, повністю дозрілі помідори - гарантія смачного, виразного соусу сальса! 
 

8. Додаємо гострий чилі, перемішуємо і тримаємо на вогні ще 2-3 хвилини. Далі додаємо сік половини лайма. Додаємо кінзу, вимикаємо вогонь і розмішуємо масу. Пробуємо, при необхідності додавши сіль, мелений перець. 
 

9. Остужаем готовий соус. Зазвичай сальса подається у вигляді неоднорідної маси з досить великими фрагментами томатів, але за бажанням можна перетерти суміш блендером до дрібнозернистого пюре. 
 

Класичний соус сальса в домашніх умовах без барвників і загусників готовий! Виходить приблизно 350-400 г. Приємного апетиту!



Категорія: Соуси і маринади | Додав: 12.04.2018
Переглядів: 579 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024