Домашня кухня
Торт «Графські руїни» зі сметаною |
Сметанник класичний |
Салат з картоплею фрі |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Смажені баклажани з помідорами і часником
Всім любителям простих страв рекомендуємо взяти цей рецепт на замітку! Смажені баклажани з помідорами і часником - смачна, симпатична і нескладна в приготуванні закуска, яка вдало впишеться навіть в святкове меню.
Соковиті і свіжі томати в даному випадку ідеально розбавляють ситну основу цієї страви, а завдяки зеленим листочків петрушки річна, сезонна закуска виглядає найбільш виграшно. Отже, запасаємося продуктами і приступаємо до виготовлення!
Складові:
- баклажани - 2 шт .;
- свіжі невеликі помідори - 4-5 шт .;
- сир - близько 50 г;
- часник - 2-3 зубці;
- свіжа петрушка - кілька гілочок;
- майонез - до смаку;
- рослинне масло (рафінована) - близько 30 мл;
- сіль, перець - за смаком.
Смажені баклажани з помідорами і часником рецепт з фото
Як посмажити баклажани з помідорами і часником
1. Промиті баклажани нарізаємо тонкими кружечками. Злегка посипаємо сіллю, приправляємо перцем за смаком.
2. Розігріваємо сковороду з рафінованим рослинним маслом. Невеликими партіями викладаємо на розпечену поверхню баклажани і обсмажуємо на середньому вогні близько 2-3 хвилин з кожного боку (до зарум'янювання). Так як баклажани вбирають багато масла, бажано відразу після смаження викласти їх на паперові серветки / рушники, щоб прибрати зайвий жир.
3. Паралельно нарізаємо тонкими кружечками свіжі помідори. Для цього рецепта бажано підбирати щільні томати, так як перезрілі плоди красиво нарізати буде складно. Також варто звернути увагу на розмір обраних помідорів - по діаметру кружечки томатів і баклажанів повинні бути приблизно однаковими.
4. Майонез змішуємо з часником, очищеним і пропущеним через прес (або, простіше кажучи, чеснокодавку). Отриманим соусом змащуємо подост смажені баклажани.
5. На тонку майонезну прошарок викладаємо помідори. Солити томати не потрібно, так як баклажани в поєднанні з часниковим соусом і так додадуть закусці досить солоний смак.
6. Сир натираємо тонкою стружкою, наносимо останнім шаром на нашу закуску.
7. Завершальним штрихом додаємо страви зелений «акцент» - викладаємо листочки свіжої петрушки.
8. У тривалій просочення закуска не потребує, тому відразу після приготування апетитні смажені баклажани з помідорами і часником подаємо!
Смачного!
|
Категорія: Холодні закуски | Додав: 05.04.2018
|
Переглядів: 1169
| Рейтинг: 0.0/0 |
|