П`ятниця
26.04.2024
20:41
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Холодні закуски
Гарячі закуски
Суші і роли
Пошук рецепта
/_pu/3/75256178.jpg
Торт «Молочна дівчинка» з пломбірна кремом
/_pu/4/91391245.jpg
Торт «Мімоза»
/_pu/4/74994051.jpg
Тістечко «Картопля» з печива
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Закуски » Гарячі закуски


Сирні кульки - 2 рецепта

Сирні кульки дуже прості за технологією приготування, доступні по продуктам і чудові на смак. Подавати їх можна з соусом або без, в якості закуски до хмільних напоїв або просто як ситний гарнір. Ця страва, як і будь-які вироби у фритюрі, не роблять про запас. Їсти кульки потрібно відразу після обсмажування, адже при охолодженні смакові якості стануть помітно гірше. Таким чином, розраховуємо кількість продуктів на один прийом їжі і приступаємо до приготування. Пропонуємо два рецепти на вибір - зі звичайним твердим сиром і плавкою моцарелою.

Сирні кульки з твердого сиру рецепт

Цей вид сирних кульок готується на основі простого тесту - суміші яєчних білків, сиру і невеликої кількості борошна. Закуска виходить дуже апетитною - під красивою зарум'яненим скоринкою ховається ніжна розплавлена ​​сирна маса. Це відмінне блюдо для любителів експрес-готування - швидко, просто і смачно! Сир тут годиться різний. Головне, щоб він добре плавився, тоді начинка в гарячому вигляді вийде ідеально тягуча.
 
Складові:
  • сир твердий або напівтвердий (Російський, гауда і т.п.) - 130 г;
  • борошно - 2 ст. ложки;
  • яєчні білки - 2 шт .;
  • сіль - пучку.

Для панірування:
  • борошно - приблизно 1/3 склянки.

Для фритюру:
  • масло рослинне (рафінована).


Як приготувати сирні кульки у фритюрі

1. Сир тремо дрібною стружкою. 
 

2. Білки акуратно відокремлюємо від жовтків, кидаємо дрібку солі і працюємо міксером до отримання міцної стійкої маси. Щоб білкова суміш благополучно збила до потрібної консистенції, перед початком роботи перевіряємо посуд на чистоту і сухість. Залишки жиру, будь-яких забруднень, а також домішка жовтків або зайва волога можуть порушити процес, і тоді білки буде складно, а іноді і неможливо довести до потрібного стану. Правильно збита маса помітно ущільнюється, не стікає і не рухається при перевертанні робочої миски. 
 

3. До пишним збитим білкам перекладаємо стружку сиру. Слідом додаємо 2 столові ложки просіяного борошна. 
 

4. Перемішуємо білково-сирну масу. Отримуємо м'яке і ліпковатим тісто. Якщо суміш розповзається і зовсім не тримає форму, можна додати борошно, але зовсім трохи - перенасичувати і обтяжувати сирне тісто борошном не потрібно. 
 

5. На кухонну дошку просіваємо борошно для подальшої панірування. Змоченими у воді долонями відщипуємо від сирної маси шматочки розміром з волоський горіх або навіть трохи менше, скачуємо кульки і викладаємо на борошняної шар. Вийде приблизно 10-15 заготовок. 
 

6. Густо обвалюють кульки в борошні, покриваючи з усіх боків білою оболонкою. Надлишки борошна стряхиваем, щоб вони не горіли в гарячому маслі. 
 

7. У невеликій толстодонной каструльці прогреваем рослинне масло (для фритюру підійде тільки рафінована). Важливо, щоб воно досить нагрілося перед зануренням кульок. Можна перевірити, закинувши в каструлю невеликий шматочок сирного тесту - якщо не буде спостерігатися ознак кипіння, значить фритюр ще холодний. Кількість масла залежить від розміру посуду - необхідно, щоб кульки були занурені в масло повністю. У розігрітий фритюр завантажуємо кульки - готуємо невеликими партіями, приблизно по 3 штуки за раз. Опускаємо вироби на шумівкою, щоб вони не торкалися дна (інакше утворилася скоринка може лопнути і сир потече назовні). Тримаємо кульки в шиплячих маслі до зарум'янювання з усіх боків. Не забуваємо постійно помішувати вироби, не дозволяючи їм злипнутися і стосуватися дна. 
 

8. Подрумянние сирні кульки виловлюємо шумівкою і переносимо на тарілку, покриту серветками - папір допоможе прибрати надлишки жиру. Паралельно готуємо наступну партію. 
 

9. Приступаємо до дегустації, поки сирні кульки не встигли повністю охолонути. Доповнити закуску можна гострим кетчупом або заздалегідь підготувати часниковий соус (наприклад, як в рецепті шаурми). 
 

Сирні кульки з моцарелою рецепт з фото

Смажена моцарелла давно зарекомендувала себе як смачна і універсальна закуска. Завдяки своїм властивостям цей сир чудово плавиться, виходить дуже ніжним, апетитно тягнеться. Такі сирні кульки готуються дуже просто, адже тут навіть не доведеться замішувати тісто - шматочки моцарели цілком панірують у сухарях і доходять до готовності у фритюрі. Єдиний момент, який тут слід врахувати, це те, що моцарелла сама по собі практично прісна. Тому любителям гострих і солоних закусок рекомендуємо завчасно подбати про соусі.
 
Складові:
  • моцерелла міні (в кульках) - 100 г;
  • яйце - 1 шт .;
  • молоко - 1 ст. ложка;
  • сіль, перець - за смаком;
  • борошно - близько 30 г;
  • панірувальні сухарі - близько 50 г;
  • рослинне масло (для фритюру).


Як приготувати сирні кульки з моцарелою

1. Кульки моцарели відкидаємо на друшляк - сироватка повинна стекти повністю. Щоб в процесі смаження сир краще розплавився, заздалегідь дістаємо моцарелу з холодильника, дозволяємо прогрітися до кімнатної температури. Якщо моцарелла попалася не в кульках, а одним цілим шматком, можна порізати його на великі кубики і готувати в такому вигляді. 
 

2. Яйце збиваємо з молоком, кидаємо дрібку-другу солі і меленого перцю. Збовтуємо суміш виделкою, намагаючись довести до однорідності. За різними тарілках розподіляємо просіяне борошно і панірувальні сухарі (останні можна замінити батоном, позбавивши його від корок і подрібнивши в чаші блендера до крихт). 
 

3. Кульки моцарели промаківаем паперовою серветкою, щоб прибрати залишки вологи. Потім по черзі опускаємо в борошно і обвалюють з усіх боків. 
 

4. Покритий борошняної оболонкою кулька «купаємо» в молочно-яєчної суміші. 
 

5. Слідом щедро паніруємо в сухарях. Потім знову занурюємо в рідку яєчну суміш і знову обвалюють в сухарях. Така подвійна паніровка необхідна, щоб сир не витікав назовні при обсмажуванні у фритюрі.
 

6. Як і в попередньому рецепті, ретельно прогреваем масло, обсмажуємо кульки до рум'яності. Якщо масло добре розігріте, приготуються вироби швидко, приблизно за 20-40 секунд. Не забуваємо, що готувати у фритюрі потрібно маленькими порціями, інакше температура масла різко знизиться. 
 

7. Готові кульки дістаємо шумівкою, викладаємо на блюдо, покрите серветками. Приступаємо до трапези відразу. Сирні кульки з моцарелою готові!
 

Смачного!



Категорія: Гарячі закуски | Додав: 05.04.2018
Переглядів: 921 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024