Домашня кухня
Яловичі реберця в духовці з картоплею |
Салат з шинкою, сиром та огірками |
Торт Київський |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Розсольник з перловкою і солоними огірками
Сьогодні в нашому меню ароматний, з впізнаваною обов'язкової кислинкою розсольник з перловкою і солоними огірками. Це перше блюдо радує відмінним смаком з першої ложки, зігріває, наповнює тонусом і бадьорістю. За рахунок легких кислуватих «нот» суп нагадує солянку, але виходить куди більш економним, адже в якості м'ясної складової рецепт обходиться тільки яловичиною, а при бажанні можна зробити бульйон і повністю пісним.
Густий, концентрований м'ясний відвар зі стандартним для перших страв овочевим набором вдало доповнюється ситної крупою і огірковим розсолом. Суп виходить наваристим, і ситним. Густоту бульйону, як і ступінь кислинки, тут можна довільно регулювати, змінюючи пропорції і коригуючи рецепт на свій лад.
Інгредієнти:
- яловичина — 350 г;
- огірки солоні — 150 г;
- цибулина — 1 маленька (приблизно 80 м);
- морква — 1 маленька (приблизно 80 м);
- перлова крупа — 70 г;
- картопля — 2-3 шт.;
- сіль, мелений перець — за смаком;
- лавровий лист — 1-3 шт.;
- запашний перець — 3-5 горошин;
- рослинна олія (для смаження) — 2-3 ст. ложки;
- кріп — 2-3 гілочки.
Розсольник з перловкою і солоними огірками рецепт з фото
1. Готуємо м'ясний бульйон. Промиту яловичину ріжемо невеликими квадратними або прямокутними шматочками зі стороною 2-3 см, заливаємо двома літрами холодної води. Доводимо до кипіння, знімаємо всю каламутну піну, що утворилася на поверхні. Варимо на невеликому вогні при малому кипінні 1-1,5 години (до м'якості м'яса), прикривши каструлю кришкою. Для аромату кидаємо горошини перцю.
2. Паралельно промиваємо перловку до моменту, коли рідина стане повністю прозорою. Перекладаємо в невелику каструлю і заливаємо чистою водою так, щоб вона опинилася на 3-4 см вище рівня крупи. Доводимо до кипіння, варимо на середньому вогні 30-40 хвилин або трохи довше — майже до готовності (до розм'якшення крупи). Можна заздалегідь замочити перловку і залишити на ніч, тоді обов'язково відварювати окремо.
3. Набряклу варену крупу відкидаємо на сито і ретельно промиваємо під струменем холодної води. Так ми позбудемося клейкості, і бульйон не стане каламутним після додавання перловки.
4. Дрібними кубиками рубаємо цибулю, обсмажуємо на розігрітій олії. Помішуючи, тримаємо на вогні 3-5 хвилин — до легкого золотистого кольору. Сильно смажити цибулю не потрібно.
5. Крупно натираємо, знявши верхній шар, моркву і переносимо до цибулі. Перемішуємо, просочуючи овочі маслом. Пасеруємо ще 5 хвилин, не забуваючи помішувати. При необхідності можна підлити трохи олії.
6. Огірки нарізаємо будь-яким зручним способом — можна брусками, кубиками або широкої соломкою. Поміщаємо в невелику каструльку. Вливаємо 2-3 ополоника м'ясного бульйону з каструлі. Тримаємо на невеликому вогні приблизно 10-15 хвилин. Огірки повинні зм'якнути, але не дуже сильно.
7. До бульйону з вже м'яким м'ясом додаємо лавровий лист і картоплю, попередньо очистивши бульби та порубавши невеликими кубиками. Варимо без солі 10 хвилин.
8. Далі опускаємо в каструлю перловку.
9. Слідом — морквяно-цибульну пасеровку. Доводимо до кипіння і продовжуємо варіння наступні 7-10 хвилин. Якщо бульйон сильно википів, додаємо невелику порцію окропу.
10. Останніми закладаємо огірки разом з рідиною, в якій вони тушкувалися. Також вливаємо огірковий розсіл — приблизно півсклянки, можна більше або менше. Краще спочатку додати трохи спробувати бульйон і при нестачі кислоти додати ще.
11. Приправляємо суп сіллю і перцем, хвилин через 5 розсольник з перловкою і солоними огірками знімаємо з вогню.Як приготувати розсольник
12. Дозволивши першому страві трохи настоятися, приступаємо до трапези. Додаємо свіжих фарб, посипавши кожну порцію порубаним кропом.
Розсольник з перловкою і солоними огірками готовий! Приємного апетиту!
|
Категорія: М'ясні супи | Додав: 21.03.2018
|
Переглядів: 501
| Рейтинг: 0.0/0 |
|