Четвер
28.11.2024
23:06
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Супи з куркою
М'ясні супи
Супи з рибою та морепродуктами
Овочеві супи
Пошук рецепта
/_pu/0/89870343.jpg
Яловичі реберця в духовці з картоплею
/_pu/2/28598816.jpg
Салат з шинкою, сиром та огірками
/_pu/3/52500309.jpg
Торт Київський
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Перші страви » М'ясні супи


Розсольник з перловкою і солоними огірками

Сьогодні в нашому меню ароматний, з впізнаваною обов'язкової кислинкою розсольник з перловкою і солоними огірками. Це перше блюдо радує відмінним смаком з першої ложки, зігріває, наповнює тонусом і бадьорістю. За рахунок легких кислуватих «нот» суп нагадує солянку, але виходить куди більш економним, адже в якості м'ясної складової рецепт обходиться тільки яловичиною, а при бажанні можна зробити бульйон і повністю пісним.

Густий, концентрований м'ясний відвар зі стандартним для перших страв овочевим набором вдало доповнюється ситної крупою і огірковим розсолом. Суп виходить наваристим, і ситним. Густоту бульйону, як і ступінь кислинки, тут можна довільно регулювати, змінюючи пропорції і коригуючи рецепт на свій лад.

Інгредієнти:
  • яловичина — 350 г;
  • огірки солоні — 150 г;
  • цибулина — 1 маленька (приблизно 80 м);
  • морква — 1 маленька (приблизно 80 м);
  • перлова крупа — 70 г;
  • картопля — 2-3 шт.;
  • сіль, мелений перець — за смаком;
  • лавровий лист — 1-3 шт.;
  • запашний перець — 3-5 горошин;
  • рослинна олія (для смаження) — 2-3 ст. ложки;
  • кріп — 2-3 гілочки.

Розсольник з перловкою і солоними огірками рецепт з фото

1. Готуємо м'ясний бульйон. Промиту яловичину ріжемо невеликими квадратними або прямокутними шматочками зі стороною 2-3 см, заливаємо двома літрами холодної води. Доводимо до кипіння, знімаємо всю каламутну піну, що утворилася на поверхні. Варимо на невеликому вогні при малому кипінні 1-1,5 години (до м'якості м'яса), прикривши каструлю кришкою. Для аромату кидаємо горошини перцю.
 

2. Паралельно промиваємо перловку до моменту, коли рідина стане повністю прозорою. Перекладаємо в невелику каструлю і заливаємо чистою водою так, щоб вона опинилася на 3-4 см вище рівня крупи. Доводимо до кипіння, варимо на середньому вогні 30-40 хвилин або трохи довше — майже до готовності (до розм'якшення крупи). Можна заздалегідь замочити перловку і залишити на ніч, тоді обов'язково відварювати окремо.
 

3. Набряклу варену крупу відкидаємо на сито і ретельно промиваємо під струменем холодної води. Так ми позбудемося клейкості, і бульйон не стане каламутним після додавання перловки.
 

4. Дрібними кубиками рубаємо цибулю, обсмажуємо на розігрітій олії. Помішуючи, тримаємо на вогні 3-5 хвилин — до легкого золотистого кольору. Сильно смажити цибулю не потрібно.
 

5. Крупно натираємо, знявши верхній шар, моркву і переносимо до цибулі. Перемішуємо, просочуючи овочі маслом. Пасеруємо ще 5 хвилин, не забуваючи помішувати. При необхідності можна підлити трохи олії.
 

6. Огірки нарізаємо будь-яким зручним способом — можна брусками, кубиками або широкої соломкою. Поміщаємо в невелику каструльку. Вливаємо 2-3 ополоника м'ясного бульйону з каструлі. Тримаємо на невеликому вогні приблизно 10-15 хвилин. Огірки повинні зм'якнути, але не дуже сильно.
 

7. До бульйону з вже м'яким м'ясом додаємо лавровий лист і картоплю, попередньо очистивши бульби та порубавши невеликими кубиками. Варимо без солі 10 хвилин.
 

8. Далі опускаємо в каструлю перловку.
 

9. Слідом — морквяно-цибульну пасеровку. Доводимо до кипіння і продовжуємо варіння наступні 7-10 хвилин. Якщо бульйон сильно википів, додаємо невелику порцію окропу.
 

10. Останніми закладаємо огірки разом з рідиною, в якій вони тушкувалися. Також вливаємо огірковий розсіл — приблизно півсклянки, можна більше або менше. Краще спочатку додати трохи спробувати бульйон і при нестачі кислоти додати ще. 
 

11. Приправляємо суп сіллю і перцем, хвилин через 5 розсольник з перловкою і солоними огірками знімаємо з вогню.Як приготувати розсольник
 

12. Дозволивши першому страві трохи настоятися, приступаємо до трапези. Додаємо свіжих фарб, посипавши кожну порцію порубаним кропом.
 

Розсольник з перловкою і солоними огірками готовий! Приємного апетиту!



Категорія: М'ясні супи | Додав: 21.03.2018
Переглядів: 501 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024