Домашня кухня
Класичний рецепт пишного бісквіта |
Гречаники з фаршем |
Пісочний пиріг з полуницею |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Соус тартар класичний (на жовтках)
Тартар - холодний соус, який зазвичай подають до риби і морепродуктів, хоча не забороняється доповнити їм і м'ясо, птицю або овочі. Вкраплення солоних огірків і свіжої зелені на тлі гладкої, ніжної текстури утворюють чудову заправку, яка здатна відмінно перетворити парові котлети і будь-які пріснувато страви, перетворивши їх в справжній делікатес.
Єдиного рецепту соусу тартар не існує - кожен кухар готує цю заправку по-своєму. Є варіанти на майонезі, на жовтках, з додаванням часнику, гірчиці, цибулі і т.д. Для прикладу пропонуємо два рецепта соусу тартар: класичний (на яєчних жовтках) і простий (на готовому майонезі).
Соус тартар рецепт класичний з фото
Основними інгредієнтами класичного соусу тартар є яєчні жовтки, рослинне масло, огірки (іноді каперси) і свіжа зелень. Ці інгредієнти змішуються з сіллю, меленим перцем і лимонним соком до отримання однорідної маси. У підсумку виходить соус з приємною цитрусової кислинкою, що відмінно поєднується з рибним стейком, креветками та іншими морепродуктами.
Складові:
- солоні або мариновані огірки - 40-50 г;
- рослинне масло - 30 мл;
- сік лимона - 1 ст. ложка (або за смаком);
- свіжа зелень (зелений лук, петрушка, кріп і т.д.) - 3-4 гілочки;
- гірчиця - 1 ст. ложка (або за смаком);
- яєчні жовтки (варені) - 2 шт .;
- сіль, перець - за смаком.
Як приготувати соус тартар класичний (на жовтках)
1. Яйця відварюємо до готовності (круто), очищаємо від шкаралупи. В даному рецепті нам будуть потрібні тільки варені жовтки, білки можна відкласти для приготування салату або інших страв. Перетираємо жовткова масу через дрібне сито або ретельно розминаємо виделкою до стану мінімальної крихти.
2. Слідом додаємо гірчицю, збиваємо масу до отримання однорідної складу. Продовжуючи працювати міксером, поступово тонкою цівкою вливаємо олію.
3. Вливаємо сік лимона, кидаємо сіль / перець і все перемішуємо.
4. Огірки нарізаємо дрібними квадратними шматочками або натираємо на тертці і додаємо до гірчично-масляної суміші. Свіжу зелень дрібно рубаємо і теж завантажуємо до решти інгредієнтів.
5. Перемішуємо соус тартар, знімаємо пробу, при необхідності додавши ще трохи лимонного соку або солі / перцю за смаком. Строгих пропорцій продуктів тут не існує: можна додати більше огірків і зовсім трошки зелені або навпаки - все підбирається з урахуванням особистого смаку!
6. Соус тартар за класичним рецептом готовий!
Зберігаємо заправку в холодильнику в щільно закритому посуді не більш двох днів. Тартар не терпить довгого зберігання, тому готувати цей соус краще невеликими порціями.
|
Категорія: Соуси і маринади | Додав: 12.04.2018
|
Переглядів: 516
| Рейтинг: 0.0/0 |
|