Неділя
21.07.2019
09:48
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Торти


Торт шоколадний зі сметанним кремом

Цей шоколадний торт зі сметанним кремом готується за технологією популярного торта «Черепаха». Однак бісквітні коржі збираються не в вигляді «панцира», а в простій рознімною формі, що значно скорочує час на приготування десерту.

Такий спосіб відмінно підійде, якщо у вас немає часу надавати торту спеціальну форму. В якості прикраси просто оформимо десерт яскравою свіжою полуницею і отримаємо ефектний торт, який обов'язково буде притягувати погляди!
 
Складові:
  • какао-порошок - 6 ст. ложок;
  • яйця - 6 шт .;
  • борошно - 2,5 склянки;
  • вершкове масло - 300 г;
  • цукор - 3,5 склянки;
  • сметана - 1 літр;
  • харчова сода - 1 ч. ложка;
  • свіжа полуниця (для оформлення) - кілька ягід.


Шоколадний торт простий рецепт

Як приготувати шоколадний торт

1. Насамперед дістаємо з холодильника вершкове масло, адже для крему і глазурі воно повинно бути розм'яклий. Далі можна зайнятися тестом. Для цього в глибоку миску або каструлю поміщаємо сирі яйця, всипаємо 1,5 склянки цукру. Збиваємо за допомогою міксера.
 

2. Харчову соду гасимо оцтом і відразу ж додаємо в каструлю. Туди ж всипаємо 2 столові ложки какао-порошку. 
 

3. Просіваємо в тісто відразу всю порцію борошна. Збиваємо на середній швидкості для отримання однорідного відтінку. Тепер шоколадне тісто готове. 
 

4. Далі нам потрібно велике деко. Змащуємо поверхню вогнетривкої ємності рослинним або вершковим маслом, а потім за допомогою столової ложки виливаємо тісто у вигляді невеликих коржів (як показано на фото). 
 

5. Розміщуємо деко в духовку з температурою 190-200 градусів, випікаємо коржі приблизно 10-15 хвилин. Занадто довго тримати тісто в духовці не потрібно, інакше коржі стануть жорсткими. Перевірити готовність виробів можна дерев'яною лучиною або сухий сірником. Подібним чином випікаємо кожну наступну партію тесту. 
 

Як зробити сметанний крем для торта

6. Поки печуться коржі, готуємо крем сметанний для торта. Ми залишаємо 6 столових ложок сметани для глазурі, а решта перекладаємо в глибоку миску. Додаємо 250 г розм'яклого вершкового масла, всипаємо 1,5 склянки цукру і 2 столові ложки какао. Збиваємо для отримання однорідної консистенції.
 

7. Тепер приступаємо до формування шоколадного тортика. Кожну готову корж з тіста обмакиваем в крем, викладаємо в роз'ємну форму діаметром 25-26 см. Паляниця має щільно прилягати одне до одного. 
 

8. Залишилося підготувати глазур. Решта 50 г масла, 6 ложок сметани, півсклянки цукру і 2 ложки какао ставимо на невеликий вогонь, помішуючи. Коли суміш закипить, знімаємо глазур з камфорки, а потім рівномірно заливаємо поверхню торта. На ніч прибираємо наше кулінарний виріб в холодильник, щоб сметанний крем для торта гарненько застиг, а коржі досить просочилися. 
 

9. Знімаємо роз'ємну форму, прикрашаємо поверхню випічки свіжою полуницею або інший ягодою. Також для оформлення можливе використання фізалісу або будь-яких декоративних прикрас. 
 

Простий і смачний торт - відмінне доповнення до ранкового чаю або кави. До того ж, соковита і яскрава полуниця додасть родзинку вашому випічці і нагадає про теплі і літні днинки. Приємного вам чаювання!



Категорія: Торти | Додав: 15.04.2018
Переглядів: 109 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019