Субота
27.04.2024
00:37
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
/_pu/1/80096602.jpg
Шаурма по-домашньому
/_pu/4/74994051.jpg
Тістечко «Картопля» з печива
/_pu/2/65135286.jpg
Салат з полуницею і руколою
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Пироги


Пиріг з вареним згущеним молоком і волоськими горіхами

Універсальний варіант м'якої, пишною, щодо бюджетної випічки - солодкий пиріг з вареним згущеним молоком і волоськими горіхами. Десерт має насичений карамельним смаком, ніжною, розсипчастою текстурою і спокусливим ароматом. Набір продуктів для рецепта мінімальний, а технологія приготування проста і зрозуміла.

Вид горіхів для пирога не є принциповим - за бажанням волоські можна замінити на кешью, мигдаль, фундук або арахіс. Додатково можна ввести в тісто шматочки чорносливу, родзинки, курагу.
 
Складові:
  • згущене молоко (варене) - 350 г;
  • горіхи волоські - 100 г;
  • рослинне масло (рафінована) - 100 мл;
  • яєчні жовтки - 4 шт .;
  • розпушувач тіста - 1 ч. ложка;
  • борошно - 150-180 г;
  • цукор коричневий - 30 г.


Пиріг з вареним згущеним молоком рецепт з фото

Як готувати пиріг з вареним згущеним молоком і волоськими горіхами

1. Жовтки, відокремивши від білків, змішуємо з цукром. Збиваємо приблизно 4-5 хвилин - до пишності, густоти і майже повного розчинення цукрових крупинок. Цукор краще взяти коричневий - він посилить карамельний смак пирога, але через брак цього продукту можна обійтися і простим білим цукровим піском.
 

2. Викладаємо до збитим жовтків варене згущене молоко. Слідом вливаємо олію. Підійде будь-яку рослинну - соняшникова, оливкова, кукурудзяна і т.д., але обов'язково рафінована, тобто без запаху, з нейтральним смаком. 
 

3. Збиваємо до об'єднання компонентів в гладку однорідну масу світло-карамельного кольору. 
 

4. Борошно перемішуємо з розпушувачем. Просіваємо і поступово вводимо до сгущеночной масі. 
 

5. Перемішуємо, не залишаючи сухих згустків борошна. Тісто виходить досить густим, в'язким.
 

6. Горіхи ретельно перебираємо, щоб в пиріг не потрапили шматочки шкаралупи або жорсткі перегородки. Ядра рубаємо ножем або злегка прокручуємо в чаші блендера. Шматочки повинні залишитися досить великими, дрібнити до крихти не потрібно. Змішуємо оскільки горіхів з тестом. 
 

7. Форму злегка натираємо маслом або прокладаємо пергаментним папером. Викладаємо тісто і розподіляємо рівномірним шаром за допомогою ложки або лопатки. У рецепті використовується форма діаметром 20 см. Можна взяти більшу ємність, але тоді пиріг вийде нижче. 
 

8. Випікаємо в розігрітій духовці (180 градусів) приблизно 30-40 хвилин. Важливо не перетримати пиріг, щоб м'якуш не вдався надто сухим. Час випікання може відрізнятися в залежності від особливостей духовки і розміру форми, тому кращий спосіб переконатися в готовності - опустити в центр пирога шпажку або зубочистку. Якщо на паличці не залишається слідів сирого тесту, випічка готова! 
 

9. Випечений пиріг з вареним згущеним молоком і волоськими горіхами охолоджуємо, виймаємо з форми. Ріжемо на порційні сегменти і подаємо. 
 

Приємного чаювання!



Категорія: Пироги | Додав: 15.04.2018
Переглядів: 589 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024