Домашня кухня
Класичний шашлик зі свинини з оцтом |
Львівський сирник |
Торт Панчо з ананасами |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Торт «Мурашник» (класичний)
Сьогодні відтворимо багаторазово відпрацьований і перевірений часом класичний рецепт торта «Мурашник». Проста домашня випічка у вигляді невеликої гірки зі шматочків перекрученого через м'ясорубку тесту, промазати масляним кремом, була дуже популярна на початку 90-х років. Але навіть і зараз, незважаючи на колосальну конкуренцію з боку інших десертних виробів, «Мурашник» користується попитом, активно готується в домашніх умовах і на кондитерських фабриках.
Цей торт може стати як простим десертом до буденної чашечці чаю, так і солодким блюдом в складі святкового меню. Приготувати і випекти шматочки тіста можна заздалегідь, а змастити кремом і зібрати гірку в будь-яку вільну хвилину. Єдине, що потрібно враховувати - це час для просочення десерту, тому підготувати «Мурашник» краще з вечора.
Складові: ![](/_pu/3/71879223.jpg)
Для тесту:
- вершкове масло - 200 г;
- яйця - 2 шт .;
- молоко - 150 мл;
- розпушувач тіста - 2 ч. ложки;
- борошно - 500 г.
Для крему:
- згущене молоко (варене) - 380 г;
- вершкове масло - 200 г.
Для оформлення:
- мак (за бажанням) - 1-2 ст. ложки.
Торт «Мурашник» рецепт з фото крок за кроком
Як зробити тісто для торта «Мурашник»
Завчасно виймаємо з холодильника масло і дозволяємо йому підтанути і максимально розм'якшити. Податливу масляну масу нарізаємо довільно, змішуємо з яйцями. Розтираємо ложкою або злегка збиваємо міксером.
Вливаємо до олійно-яєчної суміші молоко. Борошно змішати з розпушувачем і поступово підсипає до рідкої масі.
Замішуємо м'яке «слухняне» тісто. Далі слід вибрати яким саме способом буде приготовлений «Мурашник» - можна скористатися м'ясорубкою, вручну порвати тісто на дуже дрібні шматочки або ж натерти на тертці. У нашому прикладі віддамо перевагу останньому варіанту.
Для зручності ділимо масу на 4 рівних шматка, кожен з яких обертає харчовою плівкою і прибираємо в морозильну камеру на годину-півтори. Тісто має добре охолодитися і трохи затвердіти, щоб воно легко натирають і не розмазується по тертці. У випадку з м'ясорубкою досить потримати тісто на полиці холодильника 30-40 хвилин.
Дістаємо з морозильної камери два охолоджених шматка борошняної маси, натираємо крупною стружкою і розподіляємо тонким шаром по листу, застеленому пергаментним папером.
Відправляємо в прогріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин (борошняні шматочки повинні злегка зазолотитися). Подібним чином натираємо і випікаємо залишки тіста.
Крем для торта «Мурашник» рецепт з фото
Поки випічка остигає, підготуємо простий крем. Розм'яклої масло збиваємо до пишності.
Додаємо варене згущене молоко. Працюємо міксером до отримання однорідної маси світло-карамельного кольору.
Подост випечений тісто ламаємо на маленькі шматочки і завантажуємо в крем.
Дуже ретельно перемішуємо, щоб всі шматочки просочилися максимально рівномірно.
Трамбуючи, викладаємо масу на тарілку у вигляді невеликої гірки.
За бажанням обсипає торт маком або тертим шоколадом для імітації мурах. Ставимо виріб на ніч в холодильник для повного просочення.
Готовий торт «Мурашник» нарізаємо порційними сегментами і подаємо.
Приємного чаювання!
|
Категорія: Торти | Додав: 19.04.2018
|
Переглядів: 2444
| Рейтинг: 0.0/0 |
|