П`ятниця
19.04.2024
20:13
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
/_pu/0/45786328.jpg
Щавлевий суп з куркою
/_pu/2/07169248.jpg
Пишна класична шарлотка з яблуками
/_pu/0/54812358.jpg
Гречаний суп з куркою
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Пироги


Пісний шоколадний маннік

Рецепт пісного манника може виявитися корисним не тільки в дні посту, а й просто якщо в холодильнику не виявилося яєць або молочних продуктів, необхідних для стандартної версії цієї випічки. За своїми якостями пісний пиріг не поступається оригіналу, а багато хто й зовсім вважають дану варіацію набагато вдаліше і смачніше. Випічка виходить вологою, розсипчастою, дуже м'якою, ніжною і ароматною. Ідеально доповнюють пиріг горіхи і сухофрукти, додані в тісто.

Щоб м'якуш пісного манника, замішаного в більшій мірі на воді і рослинному маслі, поміняв бляклий відтінок на благородний насичено-чорний, вводимо невелику порцію какао-порошку. Завдяки цьому кроку випічка не тільки рівномірно забарвлюється і стає привабливішою, але й просочується новим запахом, набуває впевнений смак шоколаду. Посилимо ефект, полив готовий пиріг пісної шоколадною глазур'ю і будемо насолоджуватися відмінним результатом!
 
Складові:
  • манка - 150 г;
  • цукор - 150 г;
  • борошно - 100 г;
  • какао-порошок - 3 ст. ложки;
  • рослинне масло - 120 мл;
  • розпушувач тесту - 1,5 ч. ложки;
  • ванільний цукор - 8-10 г;
  • сіль - пучку;
  • гаряча вода - 250 мл;
  • волоські горіхи - 80 г;
  • родзинки - 80 г;
  • журавлина сушена - 80 г.

Для глазурі:
  • какао-порошок - 3 ст. ложки;
  • цукор - 3 ст. ложки;
  • рослинне масло - 1 ст. ложка;
  • вода - 3-4 ст. ложки.


Пісний маннік рецепт з фото крок за кроком

Як приготувати пісний шоколадний маннік

1. У просторій посуді змішуємо манку і цукор, які для пісного манника беремо в рівних пропорціях. Вливаємо повний стакан (250 мл) гарячої води, але не окропу. Ми залишаємо на півгодини - це необхідно, щоб крупа набухла, а кристали цукру розчинилися. 
 

2. Через зазначений час, додаємо сіль, ванільний цукор і масло (обов'язково рафінована, що не має запаху і вираженого смаку). Розмішуємо. 
 

3. Борошно, какао і розпушувач з'єднуємо в окремому посуді. Просіявши, підсипає борошняний склад до рідкої суміші. Перемішуємо і отримуємо в'язке пісне тісто з рівномірним шоколадним забарвленням.
 

4. Кидаємо родзинки, журавлину, порубані не надто дрібними шматочками горіхи. Крім зазначених добавок шоколадний маннік можна спекти з курагою, чорносливом, свіжими або замороженими ягодами і т.д.
 

5. Перемішуємо тісто, рівномірно розподіляючи горіхи і сушені ягоди. 
 

6. Ємність для випічки трохи змащуємо маслом або прокладаємо пергаментом. Викладаємо шоколадне тісто, рівномірно розподіляючи по всій площі. В даному прикладі використовується прямокутна форма розміром 30х9,5 см. 
 

7. Ставимо пиріг в прогріту до 180 градусів духовку на 30-50 хвилин (час випікання залежить від розміру форми). Щоб переконатися в готовності, обов'язково перевіряємо маннік на сухість - проколюємо м'якуш зубочисткою і дивимося, чи не залишається на ній слідів сирого тесту або мокрих крихт. Свіжоспечений пиріг повністю охолоджуємо в формі і тільки потім дістаємо - гарячий маннік дуже розсипчастий і від необережних рухів може розвалитися на частини. 
 

8. Готуємо глазур. Змішуємо масло, какао-порошок, цукор і воду. Перемішуючи, доводимо до кипіння і варимо на невеликому вогні близько 3 хвилин. Пісна глазур не буде сильно густий, так як в її складі немає вершкового масла, сметани або жирних вершків. За консистенцією вона нагадує міцно заварені какао або напій «гарячий шоколад». 
 

9. Остужаем приготовлену глазур, а потім поливаємо поверхню охололого манника.
 

10. Перед дегустацією дуже бажано дати пирогу настоятися, залишивши його на ніч в закритому контейнері при кімнатній температурі. На наступний день пісний шоколадний маннік виходить ще більш насиченим і смачніше і менше кришиться при розрізанні.
 

Приємного чаювання!



Категорія: Пироги | Додав: 15.04.2018
Переглядів: 558 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024