Домашня кухня
Вуха в домашніх умовах (збірна) |
Тістечко «Картопля» з печива |
Картопля з беконом в духовці |
Статистика |
Онлайн всього: 2 Гостей: 2 Користувачів: 0
|
|
Пісний шоколадний маннік
Рецепт пісного манника може виявитися корисним не тільки в дні посту, а й просто якщо в холодильнику не виявилося яєць або молочних продуктів, необхідних для стандартної версії цієї випічки. За своїми якостями пісний пиріг не поступається оригіналу, а багато хто й зовсім вважають дану варіацію набагато вдаліше і смачніше. Випічка виходить вологою, розсипчастою, дуже м'якою, ніжною і ароматною. Ідеально доповнюють пиріг горіхи і сухофрукти, додані в тісто.
Щоб м'якуш пісного манника, замішаного в більшій мірі на воді і рослинному маслі, поміняв бляклий відтінок на благородний насичено-чорний, вводимо невелику порцію какао-порошку. Завдяки цьому кроку випічка не тільки рівномірно забарвлюється і стає привабливішою, але й просочується новим запахом, набуває впевнений смак шоколаду. Посилимо ефект, полив готовий пиріг пісної шоколадною глазур'ю і будемо насолоджуватися відмінним результатом!
Складові:
- манка - 150 г;
- цукор - 150 г;
- борошно - 100 г;
- какао-порошок - 3 ст. ложки;
- рослинне масло - 120 мл;
- розпушувач тесту - 1,5 ч. ложки;
- ванільний цукор - 8-10 г;
- сіль - пучку;
- гаряча вода - 250 мл;
- волоські горіхи - 80 г;
- родзинки - 80 г;
- журавлина сушена - 80 г.
Для глазурі:
- какао-порошок - 3 ст. ложки;
- цукор - 3 ст. ложки;
- рослинне масло - 1 ст. ложка;
- вода - 3-4 ст. ложки.
Пісний маннік рецепт з фото крок за кроком
Як приготувати пісний шоколадний маннік
1. У просторій посуді змішуємо манку і цукор, які для пісного манника беремо в рівних пропорціях. Вливаємо повний стакан (250 мл) гарячої води, але не окропу. Ми залишаємо на півгодини - це необхідно, щоб крупа набухла, а кристали цукру розчинилися.
2. Через зазначений час, додаємо сіль, ванільний цукор і масло (обов'язково рафінована, що не має запаху і вираженого смаку). Розмішуємо.
3. Борошно, какао і розпушувач з'єднуємо в окремому посуді. Просіявши, підсипає борошняний склад до рідкої суміші. Перемішуємо і отримуємо в'язке пісне тісто з рівномірним шоколадним забарвленням.
4. Кидаємо родзинки, журавлину, порубані не надто дрібними шматочками горіхи. Крім зазначених добавок шоколадний маннік можна спекти з курагою, чорносливом, свіжими або замороженими ягодами і т.д.
5. Перемішуємо тісто, рівномірно розподіляючи горіхи і сушені ягоди.
6. Ємність для випічки трохи змащуємо маслом або прокладаємо пергаментом. Викладаємо шоколадне тісто, рівномірно розподіляючи по всій площі. В даному прикладі використовується прямокутна форма розміром 30х9,5 см.
7. Ставимо пиріг в прогріту до 180 градусів духовку на 30-50 хвилин (час випікання залежить від розміру форми). Щоб переконатися в готовності, обов'язково перевіряємо маннік на сухість - проколюємо м'якуш зубочисткою і дивимося, чи не залишається на ній слідів сирого тесту або мокрих крихт. Свіжоспечений пиріг повністю охолоджуємо в формі і тільки потім дістаємо - гарячий маннік дуже розсипчастий і від необережних рухів може розвалитися на частини.
8. Готуємо глазур. Змішуємо масло, какао-порошок, цукор і воду. Перемішуючи, доводимо до кипіння і варимо на невеликому вогні близько 3 хвилин. Пісна глазур не буде сильно густий, так як в її складі немає вершкового масла, сметани або жирних вершків. За консистенцією вона нагадує міцно заварені какао або напій «гарячий шоколад».
9. Остужаем приготовлену глазур, а потім поливаємо поверхню охололого манника.
10. Перед дегустацією дуже бажано дати пирогу настоятися, залишивши його на ніч в закритому контейнері при кімнатній температурі. На наступний день пісний шоколадний маннік виходить ще більш насиченим і смачніше і менше кришиться при розрізанні.
Приємного чаювання!
|
Категорія: Пироги | Додав: 15.04.2018
|
Переглядів: 628
| Рейтинг: 0.0/0 |
|