Неділя
16.06.2019
23:44
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Холодні закуски
Гарячі закуски
Суші і роли
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Закуски » Холодні закуски


Кабачкова ікра

Відтворимо популярний і улюблений багатьма рецепт кабачкової ікри - простий, щодо бюджетної та універсальної овочевої закуски. Існує чимало версій домашнього варіанту цієї страви: до стандартного складу інгредієнтів господині часто додають часник, зелень, гриби, різноманітні пряні добавки, а часом навіть і майонез. Самі кабачки і запікають, і смажать, і гасять в мультиварці, і готують на мангалі.

У нашому прикладі розглянемо класичну рецептуру, максимально наближену до ГОСТу. З мінімуму компонентів, при звичайній тепловій обробці на кухонній плиті готуємо кабачкову ікру з нейтральним ароматом і вираженим смаком. Чи не жирну і не різкий, а саме ніжну, приємну і смачну.
 
Складові:
  • кабачки - 1 кг;
  • цибуля ріпчаста - 30 г;
  • морква - 50 г;
  • томатна паста - 80 г;
  • цукор - 1 ч. ложка;
  • сіль - 1 ч. ложка (або за смаком);
  • перець мелений - за смаком;
  • рослинне масло (рафінована) - 50 мл.


Кабачкова ікра рецепт з фото крок за кроком

Як приготувати кабачкову ікру будинку

1. За допомогою Овочечистка знімаємо з кабачків шар шкірки. Якщо плоди перезрілі, вичищаємо жорсткі насіння. На сковороді розігріваємо 1-2 ст. ложки рафінованої олії, викладаємо приблизно третину кабачків, нарізаних невеликими квадратними шматочками (близько 1 см). 
 

2. Смажимо на середньому вогні, періодично помішуючи. Чекаємо, коли кабачки змінять відтінок на більш прозорий і злегка підсмажаться. Перекладаємо напівготові кабачки в інший посуд, на сковороду підливаємо ложку масла і обсмажуємо наступну партію. 
 

3. Паралельно очищаємо і дрібно нарізаємо цибулю, моркву трьом крупно. Коли будуть обсмажені все кабачки, пасеруємо морквяно-цибульне асорті, додавши 1-2 ложки олії. Помішуючи, витримуємо суміш на вогні 3-4 хвилини. 
 

4. До обсмажуванні цибулі і моркви викладаємо все кабачки. Посипаємо цукром, сіллю, додаємо томатну пасту. 
 

7. Ретельно перемішавши, млоїмо вміст сковороди при малому вогні під щільно закритою кришкою протягом 20-25 хвилин. Чекаємо повного випаровування рідини і розм'якшення овочів (якщо кабачки старі, час приготування може збільшитися). Періодично перевіряємо стан суміші, не допускаючи підгоряння. Якщо вся рідина випарувалася, а кабачки ще не встигли стати м'якими, можна додати трохи окропу. 
 

6. Злегка поперчити, готові овочі перекладаємо в зручну посуд. За допомогою погружного блендера перетираємо масу до стану максимально однорідного пюре. Знімаємо пробу, при необхідності додаємо сіль / перець. Якщо ікра вийшла рідкою, можна повернути її на сковороду і ще трохи уварити (до отримання бажаної консистенції).
 

7. Готову кабачкову ікру повністю охолоджуємо. Подаємо охолодженої в якості супроводу до основної страви або просто намазав на хліб. На виході виходить близько 600 г готового продукту. 
 

Смачного!



Категорія: Холодні закуски | Додав: 05.04.2018
Переглядів: 90 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019