Неділя
21.07.2019
10:03
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Страви з м'яса


Чанахи по-грузинськи (в горщиках)

Чанахи - грузинське блюдо, яке представляє собою м'ясо, томління з овочами. Пропарені, вдосталь просочені соком і насичені ароматами інгредієнти утворюють справжні ласощі, які крім бездоганного смаку порадує і яскравим, святковим видом. Рецептів чанахи дуже багато, але вважається, що найкраще це блюдо виходить в глиняних / керамічних горщиках.

Даний варіант чанахи трохи відрізняється від оригіналу, так як відкорегований під наші реалії і домашні продукти, але в цілому технологія приготування дотримана, і готову страву виходить відмінним! Отже, вибираємо свіжі, сезонні баклажани і помідори, ароматну зелень, м'якоть яловичини або баранини і приступаємо до процесу! Сподіваємося, що наш рецепт чанахи по-грузинськи з фото допоможе без труднощів впоратися із завданням!

Складові:
  • яловичина (в ідеалі баранина) - 500 г;
  • болгарський перець - 2 шт .;
  • баклажани - 2 шт. (Невеликі);
  • ріпчаста цибуля - 2-3 головки;
  • картопля - 3-4 шт .;
  • часник - 2-3 зубці;
  • помідори свіжі - 3-4 шт .;
  • свіжа зелень (кінза, базилік, петрушка і т.д.) - невеликий пучок;
  • сіль, спеції - за смаком;
  • рослинне масло (для смаження) - 5-6 ст. ложок;
  • вершкове масло (в оригіналі курдючное сало) - близько 50 г.

Чанахи рецепт по-грузинськи з фото

Як приготувати чанахи з яловичиною

1. Баклажани нарізаємо великими шматками. Посипаємо сіллю, перемішуємо і залишаємо на 20-30 хвилин, потім промиваємо. Цей простий спосіб допоможе прибрати баклажанну гіркоту.
 

2. Очищені головки цибулі ріжемо півкільцями.
 

3. Видаливши плодоніжки, насіння і перегородки, нарізаємо солодкі перці великими квадратними шматочками. Бажано для приготування чанахи вибрати плоди різного кольору, щоб готову страву вийшло барвистим і максимально апетитним. 
 

4. Очищену картоплю ріжемо великими шматочками - спочатку розрізаємо бульби навпіл, потім кожну частину ділимо на четвертинки. 
 

5. М'ясо нарізаємо шматками середнього розміру. В ідеалі для приготування чанахи потрібно використовувати баранину і курдючное сало, але так як ми готуємо страву в домашніх умовах можна дозволити собі невеликий відступ від оригінальної рецептури і застосувати м'якоть яловичини. 
 

6. Перед відправкою в горщики злегка підсмажити інгредієнти (за бажанням цей крок можна пропустити). Першими на розпечену сковороду з невеликою порцією олії викладаємо баклажани. Помішуючи, витримуємо на вогні пару хвилин (до легкої золотистої). 
 

7. Перекладаємо баклажани в інший посуд. При необхідності підливати на сковороду трохи олії і обсмажуємо яскраву нарізку солодкого перцю (хвилин 5 буде цілком достатньо). 
 

8. Наступним обсмажуємо картоплю до отримання легкої рум'яної скоринки. 
 

11. Прибравши картопляні часточки зі сковороди, пасеруємо цибулю. Не забуваємо періодично помішувати півкільця, щоб уникнути їх підгоряння. 
 

10. Як тільки цибулевий нарізка злегка зарум'яниться, перекладаємо її в інший посуд і обсмажуємо м'ясо. Бажано викладати яловичину на сковороду порціями і готувати в 2-3 заходи - якщо викласти всі шматочки відразу, виділиться багато вологи, і м'ясо вже буде не смажитися, а гаситися. Наше завдання - отримати зарум'яненим корочку, але при цьому зберегти весь сік всередині. 
 

Як приготувати чанахи в горщиках по-грузинськи

11. Викладати інгредієнти будемо шарами (рецепт розрахований на 4-5 горщиків). Спочатку розподіляємо м'ясо. Посипаємо сіллю. 
 

12. Слідом викладаємо цибульну нарізку. Так як ми готуємо чанахи з яловичиною і не використовуємо курдючное сало, додаємо в кожен горщик по маленькому шматочку вершкового масла для соковитості. 
 

13. Далі розсортовувати баклажани. За бажанням солимо. 
 

14. Наступним шаром викладаємо картопля і знову додаємо шматочок масла. Солимо до смаку. 
 

15. На картопляні часточки поміщаємо нарізку болгарського перцю. 
 

16. Для приготування чанахи по-грузинськи вибираємо дозрілі і максимально соковиті помідори, нарізаємо сегментами і додаємо до решти інгредієнтів. Злегка посипаємо сіллю. 
 

17. Завантажуємо дрібно порубаний часник і густо присипаємо вміст горщиків свіжою зеленню. Можна використовувати кінзу, базилік, петрушку і т.д. Чим більше зелені, тим духмяний і смачніше буде блюдо! За бажанням додаємо спеції / приправи, наприклад, мелений коріандр або аджику. 
 

18. Накриваємо горщики кришкою і відправляємо в прогріту до 180 градусів духовку приблизно на півтори години (до м'якості м'яса). Додавати в ємності воду необов'язково, так як за рахунок соковитих сезонних томатів та інших овочів утворюється і так достатньо рідини. Подаємо страву, присипавши свіжою зеленню. 
 

Чанахи по-грузинськи в горщиках готово! Смачного!



Категорія: Страви з м'яса | Додав: 26.03.2018
Переглядів: 92 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019