П`ятниця
19.04.2024
03:58
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
/_pu/0/19669722.jpg
Чанахи по-грузинськи (в горщиках)
/_pu/0/77863933.jpg
Тушкована яловичина з чорносливом
/_pu/3/84753962.jpg
Шоколадний торт «Різдвяне поліно»
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Торти


Торт «Черепаха» зі сметаною

Балуєв гостей і діточок чудовим бісквітним тортом зі сметанним кремом. На час забуваємо про підрахунок калорій і насолоджуємося привабливим десертом з помірно-солодким смаком!

Торт «Черепаха» зі сметаною - апетитна і зовні приваблива домашня випічка, яка як не можна до речі підійде для дитячого свята. Тонкі бісквітні коржі з прошарками ніжного крему в смішному оформленні обов'язково порадують примхливих малюків! Отже, готуємо популярний торт «Черепаха» за класичним рецептом.
 
Складові:

Для тесту:
  • яйця - 6 шт .;
  • какао-порошок - 2 ст. ложки;
  • цукор - 1,5 склянки;
  • розпушувач - 2 ч. ложки (або 1 ч. ложка соди гашене оцтом);
  • борошно - 2-2,5 склянки.

Для крему:
  • сметана - 850 г;
  • какао-порошок - 2 ст. ложки;
  • вершкове масло - 250 г;
  • цукор - 1,5 склянки.

Для глазурі:
  • сметана - 150 г (6 ст. ложок);
  • вершкове масло - 50 г;
  • цукор - 1/2 склянки;
  • какао-порошок - 2 ст. ложки.

Для оформлення торта:
  • волоські горіхи (за бажанням) - 150-180 г.


Торт «Черепаха» рецепт класичний зі сметаною

1. Починаємо з приготування бісквітного тіста. Яйця в глибокій мисці змішуємо з цукром, збиваємо міксером до збільшення обсягу і посветления маси. Якщо замість розпушувача ви вирішили використовувати соду, додаємо її на даному етапі (попередньо гасимо оцтом).
 

2. Для шоколадного відтінку додаємо до цукрово-яєчної суміші какао-порошок. Борошно змішати з розпушувачем і частинами просіюємо в миску, перемішуючи масу. Порцію борошна регулюємо, орієнтуючись по консистенції тесту - по густоті воно повинно вийти приблизно як сметана.
 

3. Ложкою набираємо в'язку масу і викладаємо на деко, застелений пергаментом, у вигляді коржів. Дотримуємося дистанцію між «острівцями» тесту, так як під час процесу випікання вони злегка збільшаться в розмірі. Відправляємо деко в розпечену духовку. Випікаємо бісквітні коржі при температурі 180-190 градусів близько 7-10 хвилин. 
 

4. Щоб перевірити готовність, занурюємо в тісто сірник. Якщо вона залишилася абсолютно сухий, витягаємо деко з духовки, акуратно знімаємо коржі з пергаменту і охолоджуємо. Аналогічним чином формуємо такі партії бісквітних заготовок.
 

Як зробити сметанний крем для торта «Черепаха»

5. Паралельно займаємося кремом для торта. Сметану з'єднуємо з розм'якшеним вершковим маслом, цукром і какао-порошком. 
 

6. Збиваємо міксером до об'єднання компонентів в однорідну гладку масу. 
 

Як зробити торт «Черепаха» зі сметаною

7. Для «збирання» торта вибираємо велику кухонну дошку, піднос або велику тарілку. Бісквітні коржі по черзі занурюємо в крем і викладаємо гіркою, формуючи подобу панцира черепахи. П'ять коржів відразу відкладаємо для імітації лапок і голови черепашки.
 

8. Залишки крему виливаємо зверху на сформовану «гірку», за допомогою кулінарної лопатки обмащуємо заготовку з усіх боків. Якщо у вас немає бажання витрачати час на формування «Черепахи», можна просто шарами укладати коржі в роз'ємну ємність, просочуючи їх кремом, як в рецепті шоколадного торта зі сметаною - незалежно від форми десерт вийде дуже смачним! 
 

9. Для глазурі змішуємо залишки сметани, цукор, масло і какао-порошок.
 

10. Розміщуємо на слабкий вогонь і варимо, помішуючи, до кипіння.
 

11. Заливаємо шоколадною глазур'ю бісквітний «панцир». Одну корж прикладаємо до основи торта в якості «голови» черепахи, а що залишилися кладемо з боків для імітації лапок. Зайву глазур, що стікає на тарілку / дошку, акуратно видаляємо серветкою. 
 

12. За бажанням оформляємо торт шматочками волоських горіхів. Обов'язково прибираємо «Черепаху» на полицю холодильника, щоб глазур застигла, а коржі просочилися сметанним кремом. В середньому для цього буде потрібно 4-5 годин. При подачі нарізаємо випічку порційними сегментами.
 

Торт «Черепаха» зі сметаною за класичним рецептом готовий! Приємного чаювання!



Категорія: Торти | Додав: 17.04.2018
Переглядів: 667 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024