Четвер
25.04.2024
07:53
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
/_pu/0/11567601.jpg
Класична окрошка на квасі
/_pu/3/92339836.jpg
Муссовий торт із дзеркальною глазур'ю
/_pu/3/55760261.jpg
Яблучний штрудель з листкового тіста
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Торти


Полуничний муссовий торт

Ніжний, «ошатний» і ароматний полуничний муссовий торт радує око і дарує насолоду ласунам будь-якого віку! За ідею беремо безпрограшна гастрономічне поєднання полуниці і шоколаду і на цій основі створюємо річний освіжаючий десерт. У нашому торті в міру вологі, пористі насичено-шоколадні коржі з усіх боків оповиті шовковистим прохолодним ягідним мусом. Верх виробу покритий яскравим шаром полуничного желе, що відмінно доповнює десерт і візуально, і за смаковими ознаками.

Приготування муссового торта - завдання нескладне. Основний час йде на застигання желейних шарів, а процес, де потрібно безпосередньо наша участь, не такий вже і тривалий. Тісто для коржів замішується всього в кілька кроків - тут навіть не потрібно міксер. Мус формується традиційно - збиті вершки з'єднуються з протертим ягідним пюре і розчиненим желатином.
 
Складові:

Для тесту:
  • кефір - 150 г;
  • кави - 100 г (1 ч. ложка меленої кави або розчинного порошку на 100 мл води);
  • яйце - 1 шт .;
  • рослинне масло (рафінована) - 50 г;
  • цукор - 150 г;
  • сіль - пучку;
  • ванільний цукор - 1 ч. ложка;
  • какао-порошок - 30 г;
  • борошно - 150 г;
  • розпушувач тесту - 1,5 ч. ложки.

Для полуничного мусу:
  • полуниця (свіжа або заморожена) - 600 г;
  • вершки 33-35% - 400 г;
  • цукрова пудра - 100 г;
  • лимонний сік - 1 ст. ложка;
  • желатин порошковий - 15 г.

Для полуничного желе:
  • полуниця (свіжа або заморожена) - 300 г;
  • цукрова пудра - 1-2 ст. ложки;
  • желатин порошковий - 5 г.


Полуничний муссовий торт рецепт з фото крок за кроком

Змішуємо всі сухі складові тесту - просіяне з розпушувачем і какао-порошком борошно, сіль, звичайний і ароматизований (ванільний) цукор. 
 

В іншому посуді з'єднуємо кефір, яйце і рослинне масло (строго рафінована!). Збовтуємо ручним віночком до об'єднання компонентів. 
 

З'єднуємо обидві маси. Розмішуємо до зникнення борошняних грудок і отримання однорідного густого і в'язкого тесту. 
 

Робимо каву. Спосіб приготування напою не має значення - можна зварити в турці, залити окропом розчинні гранули або задіяти кавоварку. У будь-якому випадку для приготування коржів нам буде потрібно 100 г готового кава.
 

Не чекаючи охолодження, вливаємо відразу всю порцію гарячого напою до тесту. Енергійно розмішуємо віночком до отримання гладкої текстури. Після додавання кави тісто стане помітно рідині. 
 

Для приготування торта нам будуть потрібні дві форми діаметром 20 і 22 см. Друга ємність обов'язково повинна бути рознімної - в ній будемо формувати торт. Перша (діаметром 20 см) може бути звичайною - її задіємо для випічки коржа. Отже, переливаємо тісто в меншу форму (дно для зручності можна попередньо застелити пергаментним папером).
 

Ставимо в заздалегідь прогріту духовку. Випікаємо приблизно 25-30 хвилин при 180 градусах. Перевіряємо готовність, проколовши центр м'якушки дерев'яною шпажкою або зубочисткою. Якщо на паличці не залишається слідів сирого тесту і мокрих крихт, дістаємо форму з печі. Чекаємо охолодження, потім проходимся ножем уздовж стінок і витягаємо випічку з ємності. 
 

Полуничний мус для торта рецепт

Полуницю моєму, просушуємо, обриваємо листочки. Якщо ягода була заморожена, чекаємо повної розморожування. Далі подрібнюємо полуницю в чаші блендера до однорідного пюре (якщо вся ягода за раз не вміщується, закладаємо порціями).
 

Полуничну масу перемішуємо з лимонним соком, а потім протираємо через сито. Натискати ложкою із зусиллям - намагаємося вичавити якомога більше соку. Кісточки та дрібні шматки ягід, що залишилися на ситі, нам не знадобляться. У рецепті будемо задіювати тільки протерту суміш. 
 

Охолоджені вершки збиваємо, поступово додаючи цукрову пудру. Працюємо міксером до згущення маси. Як тільки сліди від віночків перестануть запливати, зупиняємося. 
 

Додаємо до вершків протерту полуницю, розмішуємо. Виходить дуже ніжний вершково-полуничний крем. Знімаємо пробу. Солодкість крему сильно залежить від використовуваної полуниці - якщо ягода попалася не надто солодка, можна додати цукрової пудри за смаком. 
 

Желатин заливаємо 120 мл холодної води. Ми залишаємо для набухання на 10 хвилин або на той час, що зазначено в інструкції. 
 

Ємність з набряклої масою ставимо в миску з гарячою водою. Інтенсивно розмішуємо, розчиняючи порошок. Можна вибрати інший спосіб, щоб прогріти желатин - «водяну баню», мікрохвильовку і т.д. Головне - не кип'ятити склад, інакше желюючий властивості будуть вбиті. 
 

Остудивши, вливаємо желатин тонкою цівкою, збиваючи масу. Ставимо крем в холодильник на 30-50 хвилин, щоб він злегка загус перед формуванням торта. Але занадто довго в холоді не тримаємо, інакше мус почне застигати в мисці.
 

Збірка полуничного муссового торта

Як тільки крем загусне до консистенції нежирної сметани, приступаємо до складання десерту. Шоколадно-кавовий бісквіт розрізаємо вздовж на два коржі (при необхідності підрівнюємо ножем верхівку випічки). Дно і стінки форми діаметром 22 см прокладаємо пергаментним папером. У підготовлену ємність опускаємо перший корж - він повинен лежати рівно по центру. 
 

Зверху виливаємо половину полуничного крему, в тому числі заповнюючи і простір між коржем і стінками форми. Ставимо в холодильник приблизно на півгодини, щоб муссовий шар "схопився". Залишки крему залишаємо при кімнатній температурі. 
 

На застиглому шарі по центру розміщуємо другий корж. 
 

Заливаємо залишками крему. Ставимо торт в холодильник до фінального застигання (3-4 години). 
 

Полуничне желе для торта рецепт

Полуницю подрібнюємо блендером і перетираємо через сито, змішуємо з цукровою пудрою. 
 

Желатин заливаємо 4 ст. ложками холодної води, залишаємо набухати. Потім прогреваем до розчинення порошку (як при виготовленні полуничного мусу). Розчинений желатин, остудити, вливаємо до протертої полуниці при активному перемішуванні віночком. 
 

Виливаємо рідку масу на поверхню торта, розподіляємо по всьому периметру. Знову ставимо десерт в холодильник.
 

Коли желе застигне, розстібаємо кільце, акуратно знімаємо з бічних сторін папір. Переносимо торт на тарілку. За бажанням прикрашаємо полуницею. 
 

Полуничний муссовий торт з шоколадними коржами готовий! Ріжемо і дегустуючи! 
 

Приємного чаювання!



Категорія: Торти | Додав: 02.06.2018
Переглядів: 978 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024