Середа
19.06.2019
15:54
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Заправки до салатів
Соуси і маринади
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Соуси » Соуси і маринади


Соус песто класичний

Італійський класичний соус песто з базиліка - відмінне доповнення до відварною макаронів, піци, лазіння або салату Капрезе. Готується він досить просто, а якщо застосувати замість ступки блендер, на весь процес підуть лічені хвилини.

Песто володіє освіжаючим, трохи пікантним смаком і виділяється своїм яскраво вираженим зеленим кольором, який обов'язково додасть оригінальності будь-якому італійському страві.
 
Складові:
  • базилік зелений - пучок (приблизно 30-40 г);
  • оливкова олія - ​​близько 50 мл;
  • сир пармезан (або будь-який твердий сир) - 50 г;
  • кедрові горіхи - 30 г;
  • часник - 2-3 зубці.


Соус песто рецепт класичний в домашніх умовах

Як приготувати соус песто в ступці

1. Щоб кедрові горішки придбали більш виражений смак і насичений аромат, обсмажуємо їх на сухій сковороді при помірному вогні. Доводити горіхи до потемніння не потрібно - потрібно всього 2-3 хвилини смаження, протягом яких ядра горіхів необхідно постійно перемішувати. 
 

2. Базилік промиваємо холодною водою і обсушуємо, потім обриваємо всі зелені листочки - стебла нам не знадобляться. Готувати соус песто можна двома способами - в блендері і мармурової ступці. Перший варіант швидший - все інгредієнти закладаються в чашу блендера і просто подрібнюються до однорідності. Однак другий спосіб вважається більш «правильним», класичним. Тому, якщо у вас є час, радимо віддати перевагу саме йому. 
 

3. Чисті і сухі листочки базиліка укладаємо в ступку і круговими рухами розминаємо в зелену «кашку». Додаємо підсмажені і вже остиглі горіхи. 
 

4. Сир кімнатної температури натираємо дрібною стружкою і завантажуємо в ступку. Слідом видавлюємо очищені зубці часнику. 
 

5. Продовжуємо розтирати масу в максимально однорідну пасту. Поступово вливаємо оливкову олію. Не забуваємо, що песто - це саме соус, а не рідкий суп або густа каша, тому дозування масла варіюємо з урахуванням отриманої консистенції. Знімаємо пробу, при необхідності додаємо сіль. 
 

Подаємо класичний соус песто до відварною макаронних виробів, піци або ж просто намазуємо на скибочки свіжого хліба. Смачного!



Категорія: Соуси і маринади | Додав: 12.04.2018
Переглядів: 93 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019