Домашня кухня
Фрікасе з курки з грибами |
Пиріг «Соняшник» з м'ясом і сиром |
Салат «Шишка» з мигдалем |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Соус песто класичний
Італійський класичний соус песто з базиліка - відмінне доповнення до відварною макаронів, піци, лазіння або салату Капрезе. Готується він досить просто, а якщо застосувати замість ступки блендер, на весь процес підуть лічені хвилини.
Песто володіє освіжаючим, трохи пікантним смаком і виділяється своїм яскраво вираженим зеленим кольором, який обов'язково додасть оригінальності будь-якому італійському страві.
Складові:
- базилік зелений - пучок (приблизно 30-40 г);
- оливкова олія - близько 50 мл;
- сир пармезан (або будь-який твердий сир) - 50 г;
- кедрові горіхи - 30 г;
- часник - 2-3 зубці.
Соус песто рецепт класичний в домашніх умовах
Як приготувати соус песто в ступці
1. Щоб кедрові горішки придбали більш виражений смак і насичений аромат, обсмажуємо їх на сухій сковороді при помірному вогні. Доводити горіхи до потемніння не потрібно - потрібно всього 2-3 хвилини смаження, протягом яких ядра горіхів необхідно постійно перемішувати.
2. Базилік промиваємо холодною водою і обсушуємо, потім обриваємо всі зелені листочки - стебла нам не знадобляться. Готувати соус песто можна двома способами - в блендері і мармурової ступці. Перший варіант швидший - все інгредієнти закладаються в чашу блендера і просто подрібнюються до однорідності. Однак другий спосіб вважається більш «правильним», класичним. Тому, якщо у вас є час, радимо віддати перевагу саме йому.
3. Чисті і сухі листочки базиліка укладаємо в ступку і круговими рухами розминаємо в зелену «кашку». Додаємо підсмажені і вже остиглі горіхи.
4. Сир кімнатної температури натираємо дрібною стружкою і завантажуємо в ступку. Слідом видавлюємо очищені зубці часнику.
5. Продовжуємо розтирати масу в максимально однорідну пасту. Поступово вливаємо оливкову олію. Не забуваємо, що песто - це саме соус, а не рідкий суп або густа каша, тому дозування масла варіюємо з урахуванням отриманої консистенції. Знімаємо пробу, при необхідності додаємо сіль.
Подаємо класичний соус песто до відварною макаронних виробів, піци або ж просто намазуємо на скибочки свіжого хліба. Смачного!
|
Категорія: Соуси і маринади | Додав: 12.04.2018
|
Переглядів: 563
| Рейтинг: 0.0/0 |
|