Субота
20.04.2024
07:12
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
/_pu/3/99071761.jpg
Басбуса (арабська солодкість з кокосом)
/_pu/0/97628455.jpg
Корейка свиняча в духовці
/_pu/3/86541284.jpg
Торт «Вупі пай»
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Торти


Пісний шоколадний торт

Рецепт пісного шоколадного торта - знахідка для бажаючих приготувати смачний десерт без жирів тваринного походження в складі. В даному випадку бісквіт готується без яєць, вершкового масла, кефіру та інших молочних продуктів, що дозволяє ласунам, хто виконує пост, з чистою совістю насолодитися ароматною і «спокусливою» випічкою.

Наш пісний шоколадний торт з'єднує в собі трохи вологий пористий м'якуш з какао, кисло-солодку джемово прошарок і насичену глазур. Виходить цілком повноцінний десерт, причому «скромний» пісний бісквіт за смаковими якостями не поступається класичному, приготовленого на збитих яйцях.
 
Складові:
  • борошно - 250 г;
  • какао-порошок - 25 г;
  • цукор - 200 г;
  • рослинне масло (рафінована) - 90 мл;
  • розпушувач тесту - 2,5 ч. ложки;
  • ванільний цукор - 2 ч. ложки;
  • вода питна - 300 мл.

Для начинки:
  • персиковий або інший кисло-солодкий джем - 150 г.

Для глазурі:
  • рослинне масло (рафінована) - 1 ст. ложка;
  • цукор - 2 ст. ложки;
  • какао-порошок - 3 ст. ложки без гірки;
  • вода питна - 40 мл.


Пісний шоколадний торт рецепт з фото крок за кроком

Як приготувати пісний бісквіт

Готуємо тісто. Насамперед з'єднуємо сухі компоненти: борошно просіваємо з какао-порошком і розпушувачем, додаємо ванільний і звичайний цукор. Перемішуємо.
 

Далі поступово вливаємо просту питну воду, ретельно розмішуючи. Добиваємося повного розчинення всіх борошняних грудок. Тісто має вийти гладким, тягучим і однорідним, рівномірно забарвленим в шоколадний колір. 
 

Додаємо рослинне масло. Підійде тільки рафінована - без запаху! 
 

Знову старанно розмішуємо шоколадне тісто до однорідності, а потім виливаємо в форму діаметром 22 см (дно для зручності прокладаємо пергаментом). Випікаємо пісний бісквіт при температурі 180 градусів. Буде потрібно приблизно 30-40 хвилин. Готовність визначаємо дерев'яною шпажкою / зубочисткою, опустивши її вглиб м'якушки. На паличці не повинно залишатися мокрих крихт і слідів сирого тесту.
 

Повністю охолодити шоколадний бісквіт, а потім витягуємо з форми. 
 

Бісквіт розрізаємо на два коржі. На нижній наносимо всю порцію джему. Крім персикового відмінно підійде абріковий, журавлинний, смородиновий і будь-який інший кисло-солодкий джем. Можна використовувати і перетерті з цукром ягоди. Головне, щоб обрана добавка була саме «з кислинкою», що не нудотно. 
 

Готуємо пісну глазур. З'єднуємо какао, рафінована олія, цукор. Додаємо воду і, помішуючи, доводимо до кипіння. Варимо на повільному вогні 2-3 хвилини. Готову глазур злегка охолоджуємо. 
 

Нижній корж накриваємо верхнім. Заливаємо торт глазур'ю. 
 

За бажанням поверхню десерту можна доповнити горіхами, ягодами або будь-якими іншими пісними добавками. 
 

Перед дегустацією дозволяємо торту настоятися в холодильнику хоча б пару годин. Готовий десерт нарізаємо на шматочки і приступаємо до чаювання! 
 

Наш пісний шоколадний торт з прошарком джему готовий! Смачного!



Категорія: Торти | Додав: 19.04.2018
Переглядів: 783 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024