Домашня кухня
Торт на кефірі «Фантастика» |
Шопський салат |
Рулет зі шпинатом і червоною рибою |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Азу з індички
Зазвичай азу (татарське блюдо) готують з яловичини / баранини, але сьогодні ми пропонуємо відмовитися від «важкого», ситного м'яса, замінивши його більш ніжним і менш калорійним філе птаха - індички. В іншому будемо дотримуватися стандартної технології - згасимо м'ясо в гострому томатному соусі укупі з картоплею і солоними огірками, доповнимо блюдо свіжою, соковитою зеленню. Отже, для рядового вечері готуємо більш «делікатне», але при цьому не менш смачне азу з індички.
Складові:
- індичка (філе) - 500 г;
- картопля - 7-8 шт .;
- цибулина - 1 шт .;
- томатна паста - 2 ст. ложки;
- солоні огірки - 100-150 г;
- часник - 1-2 зубці;
- лавровий лист - 1 шт .;
- зелень - пучок;
- рослинне масло - близько 80 мл;
- сіль за смаком.
Азу з солоними огірками рецепт
Як приготувати азу з індички
1. Знявши лушпиння, шаткуємо дрібними кубиками або, наприклад, тонкими півкільцями велику цибулину. Помішуючи, обсмажуємо в глибокій толстодонной сковороді з невеликою порцією олії до м'якості. Далі додаємо томатну пасту і пасеруємо ще пару хвилин.
2. Отриману в результаті томатно-цибульну пассеровку поки перекладаємо в інший посуд, а в звільнилася сковороду завантажуємо філе індички, заздалегідь промите і нарізане брусочками довжиною близько 3-4 см. Обсмажуємо м'ясо на сильному вогні 2-3 хвилини. Потім додаємо пасеровку.
3. Заливаємо індичку водою так, щоб м'ясні шматочки були повністю покриті рідиною. Тушкуємо під кришкою при невисокій температурі до повної готовності м'яса. Паралельно очищаємо, ріжемо брусочками картопля, викладаємо на розпечену, промаслений поверхню просторій сковороди і смажимо на помірному вогні.
4. Огірки шаткуємо соломкою, або натираємо крупною стружкою. Обсмажуємо в окремому посуді з ложкою-двома рослинного масла. Як тільки почне з'являтися золотава скоринка, знімаємо огіркову нарізку з вогню.
5. Майже готову картоплю переміщаємо до індички, додаємо лаврушку, огірки, а також пропущені через прес зубці часнику. Кидаємо сіль і за бажанням улюблені приправи, після чого дбайливо перемішуємо компоненти.
6. Млоїмо азу під кришкою ще хвилин 15. В самому кінці обсипає гостру картопляно-м'ясну суміш дрібно порубаний зеленню.
7. Розподіливши по сервірувальним ємностей, подаємо азу з індички в супроводі овочів і улюблених напоїв.
Приємного вам апетиту!
|
Категорія: Страви із птиці | Додав: 29.03.2018
|
Переглядів: 778
| Рейтинг: 0.0/0 |
|