П`ятниця
22.11.2024
20:20
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
/_pu/0/48991919.jpg
Оякодон (курка по-японськи)
/_pu/2/23780520.jpg
Соус для салату Цезар з анчоусами
/_pu/4/74994051.jpg
Тістечко «Картопля» з печива
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Страви із птиці


Стегенця з карамельною скоринкою в духовці

Крім запеченої курки з картоплею є ще маса дивно простих, але при цьому смачних страв. Наприклад, курячі стегна в соєвому соусі або стегенця, запечені в духовці з карамельною скоринкою, рецепт яких ми і розглянемо сьогодні. Пропонуємо вашій увазі простий спосіб приготування птиці в карамельному соусі, який робиться в лічені хвилини. Саме завдяки карамелі курочка набуває тонку, рум'яну і вельми апетитну кірочку. При цьому м'ясо зовсім не виходить солодким - стегенця мають практично непомітне солодкувате післясмак.
 
Складові:
  • курячі стегенця - 2 шт .;
  • часник - 1-2 зубці;
  • сіль, спеції - за смаком.

Для карамелі:
  • цукор - 1 ч. ложка;
  • питна вода - 4 ст. ложки.


Стегенця з карамеллю, запечені в духовці, рецепт

Як готувати стегенця в духовці

1. Курячі стегенця, вимивши і протерши паперовою серветкою, ретельно натираємо з усіх боків сіллю, ароматними спеціями, а також очищеними часниковими зубцями, пропущеними через прес. Розміщуємо птицю в вогнетривку ємність з бортиками.
 

2. Тепер підготуємо карамель. На поверхню сухою і чистою сковороди висипаємо цукор. 
 

3. Витримуємо на вогні трохи вище середнього, чекаючи моменту, коли цукровий пісок повністю розплавиться і придбає коричневий відтінок. 
 

4. Далі негайно вливаємо воду. Спочатку в'язка карамель стане твердою - так і повинно бути. Помішуючи, добиваємося її повного розчинення, після чого прибираємо сковороду з вогню. 
 

5. Отриманим карамельним соусом рівномірно заливаємо промаринуватися курку. 
 

6. Відправляємо форму в розпечену до того часу духовку. Оптимальна температура приготування в даному випадку - 190-200 градусів. 
 

7. Запікаємо птицю порядку 40-60 хвилин (в залежності від того, наскільки «засмаглу» корочку ви бажаєте отримати).
 

8. Подаємо стегенця з будь-яким гарніром. Вибирайте додаток на свій смак - відварений рис або картоплю, каші, овочі і т.д. Добре поєднується ніжна курочка зі свіжою зеленню і соліннями. 
 

Стегенця, запечені в духовці з апетитною карамельної скоринкою готові! Приємного вам апетиту!



Категорія: Страви із птиці | Додав: 29.03.2018
Переглядів: 791 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024