Домашня кухня
Оякодон (курка по-японськи) |
Соус для салату Цезар з анчоусами |
Тістечко «Картопля» з печива |
Статистика |
Онлайн всього: 3 Гостей: 3 Користувачів: 0
|
|
Стегенця з карамельною скоринкою в духовці
Крім запеченої курки з картоплею є ще маса дивно простих, але при цьому смачних страв. Наприклад, курячі стегна в соєвому соусі або стегенця, запечені в духовці з карамельною скоринкою, рецепт яких ми і розглянемо сьогодні. Пропонуємо вашій увазі простий спосіб приготування птиці в карамельному соусі, який робиться в лічені хвилини. Саме завдяки карамелі курочка набуває тонку, рум'яну і вельми апетитну кірочку. При цьому м'ясо зовсім не виходить солодким - стегенця мають практично непомітне солодкувате післясмак.
Складові:
- курячі стегенця - 2 шт .;
- часник - 1-2 зубці;
- сіль, спеції - за смаком.
Для карамелі:
- цукор - 1 ч. ложка;
- питна вода - 4 ст. ложки.
Стегенця з карамеллю, запечені в духовці, рецепт
Як готувати стегенця в духовці
1. Курячі стегенця, вимивши і протерши паперовою серветкою, ретельно натираємо з усіх боків сіллю, ароматними спеціями, а також очищеними часниковими зубцями, пропущеними через прес. Розміщуємо птицю в вогнетривку ємність з бортиками.
2. Тепер підготуємо карамель. На поверхню сухою і чистою сковороди висипаємо цукор.
3. Витримуємо на вогні трохи вище середнього, чекаючи моменту, коли цукровий пісок повністю розплавиться і придбає коричневий відтінок.
4. Далі негайно вливаємо воду. Спочатку в'язка карамель стане твердою - так і повинно бути. Помішуючи, добиваємося її повного розчинення, після чого прибираємо сковороду з вогню.
5. Отриманим карамельним соусом рівномірно заливаємо промаринуватися курку.
6. Відправляємо форму в розпечену до того часу духовку. Оптимальна температура приготування в даному випадку - 190-200 градусів.
7. Запікаємо птицю порядку 40-60 хвилин (в залежності від того, наскільки «засмаглу» корочку ви бажаєте отримати).
8. Подаємо стегенця з будь-яким гарніром. Вибирайте додаток на свій смак - відварений рис або картоплю, каші, овочі і т.д. Добре поєднується ніжна курочка зі свіжою зеленню і соліннями.
Стегенця, запечені в духовці з апетитною карамельної скоринкою готові! Приємного вам апетиту!
|
Категорія: Страви із птиці | Додав: 29.03.2018
|
Переглядів: 791
| Рейтинг: 0.0/0 |
|