Понеділок
25.11.2024
17:19
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
/_pu/3/83628272.jpg
Пісочний пиріг з вишнею
/_pu/4/97756561.jpg
Новорічні капкейкі «Ялинки»
/_pu/3/08894186.jpg
Пісний шоколадний маннік
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Тістечка


Шоколадне тістечко з апельсином

Поєднання шоколаду і апельсина не менш успішно, ніж популярний яблучно-коричнева тандем, і активно використовується кондитерами в різних десертах. Скориставшись цим вдалим «дуетом», готуємо ніжне шоколадне тістечко з апельсинової просоченням і шматочками цедри.

Цитрус дарує випічці нічим незамінний аромат і присмак, благополучно оттеняется нотами какао-порошку з легкої і ледь відчутною гірчинкою. Тістечко має насичений кольором, приємною пухкої і вологою текстурою. Цей нескладний, але цікавий рецепт неодмінно заслуговує на увагу як новачків, так і бувалих пекарів.
 
Складові:
  • яйце - 1 шт .;
  • какао-порошок - 20 г;
  • цукор - 130 г;
  • борошно - 300 г;
  • розпушувач тесту - 10 г;
  • ванільний цукор - 10 г;
  • молоко - 200 мл;
  • рослинне масло - 100 мл;
  • апельсинова цедра - 1 ст. ложка.

Для просочення:
  • вода - 80 мл;
  • цукор - 40 г;
  • сік апельсина - 180 мл.

Для глазурі:
  • вершкове масло - 50 г;
  • какао-порошок - 25 г;
  • молоко - 100 мл;
  • цукор - 4 ст. ложки.


Шоколадне тістечко рецепт з фото

Весь цукор (простий і ванільний) з'єднуємо з яйцем, злегка збовтуємо віночком. 
 

Слідом вливаємо молоко і рослинне масло (строго рафінована!). Розмішуємо. 
 

З апельсина знімаємо цедру шляхом натирання на дрібній тертці. Задіємо тільки тонкий помаранчевий шар. Білу частину, здатну дати гіркоту, не чіпаємо. Додаємо цедру до молочно-масляної суміші. 
 

Окремо з'єднуємо борошно, розпушувач і какао. Поступово вводимо до молочної масі, попередньо пропустивши суху суміш через дрібне сито. Просіяний какао-порошок дозволить отримати рівний колір і домогтися однорідного шоколадного тесту без сухих грудок.
 

Прямокутну форму (приблизні розміри 23х30 см) злегка натираємо вершковим маслом. Викладаємо густе тісто, розрівнюючи шар по всій формі. Випікаємо в нагрітій до 180 градусів духовці близько 20 хвилин (до сухої сірники).
 

Паралельно займаємося просоченням. З апельсина вичавлюємо сік (буде потрібно 180 мл). 
 

Цукор розчиняємо у воді, доводимо до кипіння і варимо близько 5-7 хвилин на повільному вогні (сироп повинен увариться приблизно в 2 рази).
 

Додаємо апельсиновий сік, продовжуємо варіння ще хвилину, після чого знімаємо нашу просочення з плити, охолодити. 
 

У свіжоспеченому шоколадному коржі робимо часті проколи за допомогою дерев'яної шпажки або зубочистки (це необхідно, щоб м'якуш краще просочився апельсиновим сиропом). Не чекаючи охолодження випічки, поливаємо просоченням в декілька заходів (тобто спочатку використовуємо тільки частина апельсинового сиропу, чекаємо вбирання, потім знову поливаємо і т.д.). 
 

Глазур для шоколадного тістечка рецепт

М'яке вершкове масло, цукор і просіяний какао-порошок заливаємо молоком.
 

Весь час перемішуючи, тримаємо на повільному вогні. Чекаємо з'єднання компонентів в однорідну гладку глазур. Як тільки маса загусне, знімаємо з вогню. 
 

Остудивши до теплого стану, виливаємо глазур на поверхню просоченого коржа, розрівнюємо. 
 

Дозволяємо десерту настоятися ніч в холодильнику, а потім розрізаємо на прямокутні тістечка довільного розміру і подаємо.
 

М'яке шоколадне тістечко з апельсинової просоченням і простий глазур'ю готово! Приємного чаювання!



Категорія: Тістечка | Додав: 20.04.2018
Переглядів: 784 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024