П`ятниця
22.11.2024
20:11
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
/_pu/2/45780634.jpg
Тарт татен з яблуками класичний
/_pu/4/39313766.jpg
Булочки з яблуками і корицею
/_pu/0/08957432.jpg
Курка в рукаві в духовці
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Пироги


Сирний чізкейк з вишнею

Сирний чізкейк в домашніх умовах з ванільним смаком і яскравим шаром вишні - ідеальний десерт як за зовнішніми, так і за смаковими якостями. Широкий шар начинки з сиру зовсім не схожий на запіканку, сирники та іншу подібну випічку. Він відрізняється особливою ніжністю, нагадує «повітряний» суфле або густу кремову масу.

Вигідно відрізняючись від класичного чізкейку, сирний аналог передбачає використання важкодоступних або дорогих продуктів - сиру «Філадельфія», жирних вершків. В даному випадку підемо на маленьку хитрість і замінимо ці компоненти простий сумішшю сиру і сметани. А щоб отримати необхідну для чізкейку рівну текстуру, скористаємося погружной насадкою блендера.
 
Складові:
  • сир (бажано не менше 9%) - 600 г;
  • сметана 20% - 180 г;
  • цукор - 150 г;
  • яйця - 3 шт .;
  • ванільний цукор - пакетик (8-10 г).

Для основи:
  • пісочне печиво - 200 г;
  • вершкове масло - 100 г.

Для верхнього шару:
  • вишня заморожена - 500 г;
  • цукор - 120 г;
  • вода - 250 мл;
  • желатин порошковий (швидкорозчинний) - 5 г.


Сирний чізкейк рецепт в домашніх умовах з фото

1. Для початку підготуємо вишню для верхнього шару. У 250 мл окропу висипаємо цукор (120 г), розмішуємо до повного розчинення крупинок. Заливаємо ягоду і залишаємо на 2-4 години (до повної розморожування).
 

2. Підготуємо основу. Печиво дробу в чаші блендера до крихти або подрібнюємо вручну товкачем.
 

3. Вливаємо розтоплене масло.
 

4. Ретельно перемішуємо масу, просочуючи олійною рідиною всю крихту.
 

5. По дну рознімної форми діаметром 22 см прокладаємо пергаментний папір, а потім розподіляємо крихти печива. Трамбуючи, формуємо рівний шар. Ставимо на 10-15 хвилин в розігріту до 160 градусів духовку.
 

Сирна начинка для чізкейку рецепт

6. Сир розтираємо з допомогою погружной насадки блендера. Чи не пропускаємо цей крок, навіть якщо продукт спочатку здається однорідним. Справа в тому, що начинка чізкейку повинна бути ідеально гладкою і мати кремову шовковистість, а будь-який сир - це зерниста маса. Якщо знехтувати процесом розтирання, сирні крупинки будуть відчуватися в готовому десерті. 
 

7. Додаємо два види цукру (звичайний і ванільний), сметану. Ще раз пробиваємо масу блендером до однорідної консистенції. 
 

8. По одному вводимо до сирної суміші яйця, після кожного розмішуючи ложкою або віночком. 
 

9. У підсумку отримуємо гладку масу, по консистенції нагадує рідку сметану.
 

Як спекти сирний чізкейк в домашніх умовах

10. Випікати сирний чізкейк будемо за правилами класичного - на «водяній бані». Форму з пропечене основою обертаємо фольгою в 3-4 шари. Це необхідно, щоб всередину рознімної ємності не просочилася вода. 
 

11. Виливаємо сирну начинку на шар піщаної крихти.
 

12. Розміщуємо форму з майбутнім чізкейк в глибоке деко і наповнюємо його окропом. Рівень води повинен доходити до середини форми. 
 

13. Випікаємо, підтримуючи температуру на позначці 160 градусів, близько 80 хвилин (час може відрізнятися в залежності від особливостей духовки). Включаємо тільки нижній нагрів. Щоб перевірити готовність, можна злегка потрясти ємність - начинка випеченого чизкейка буде трохи «тремтіти» в центрі. Звільняємо форму від фольги і дека з водою, а потім залишаємо в вимкненій духовці до охолодження, відкривши дверцята. 
 

Оформлення сирного чізкейку

14. Вишню відкидаємо на друшляк (рідина не виливаємо). Викладаємо ягоду на остигнула сирну начинку.
 

15. Желатин замочуємо в 40 мл холодної води. Ми залишаємо для набухання.
 

15. Відміряємо 250 мл вишневого соку, прогріваємо. Рідина повинна бути гарячою, але не киплячою. Температура 50-60 градусів, не більше (пальцю гаряче, але терпимо). Розчиняємо в нагрітому вишневому соку набряклий желатин.
 

17. Остудивши, виливаємо сік з желатином на шар вишні. Прибираємо форму в холодильник.
 

18. Коли желе повністю застигне, акуратно проводимо ножем уздовж бортів. Знімаємо кільце, перекладаємо десерт на тарілку. Перед дегустацією дозволяємо чізкейк постояти ніч в холодильнику, щоб його структура повністю зміцніла.
 

19. Сирний чізкейк в домашніх умовах готовий! 
 

Смачного!



Категорія: Пироги | Додав: 15.04.2018
Переглядів: 646 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024