П`ятниця
29.03.2024
10:59
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Заправки до салатів
Соуси і маринади
Пошук рецепта
/_pu/3/45820705.jpg
Хачапурі по-аджарський
/_pu/2/25965982.jpg
Соус тартар рецепт з майонезом
/_pu/2/46594128.jpg
Шопський салат
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Соуси » Заправки до салатів


Майонез в домашніх умовах (блендером)

Що таке майонез знають всі без винятку. Мабуть, цей популярний соус можна назвати найпоширенішою і смачною заправкою. Однак ні для кого не секрет, що в покупному майонезі містяться різноманітні хімічні добавки, тому не рекомендується зловживати ним. А розумніше і зовсім виключити продукт, повний некорисних домішок, замінивши його домашнім, адже смак майонезу, зробленого власноруч, нічим не поступається магазинному, при цьому в складі немає ніякої хімії - все максимально натурально і просто!

Для виготовлення продукту візьмемо найдоступніші компоненти, і дізнаємося як зробити домашній майонез блендером. Рецепт насправді елементарний, варто лише уважно дотримуватися технологію і старанно попрацювати погружной насадкою.
 
Складові:
  • свіже яйце - 1 шт .;
  • гірчиця - ½ ч. ложки;
  • соняшникова олія (рафінована) - приблизно 150 мл;
  • лимонний сік - 1 ст. ложка;
  • цукровий пісок - ½ ч. ложки;
  • сіль - ½ ч. ложки.


Майонез в домашніх умовах блендером покроковий рецепт з фото

1. Заздалегідь виймаємо з холодильника свіже яйце, так як для приготування соусу воно повинно бути кімнатної температури. Якщо немає можливості чекати, можна просто промити яйце гарячою водою - так воно нагріється швидше. Щоб змити зі шкаралупи все бактерії, можна використовувати мило, тільки обов'язково ретельно змийте його водою. Сире яйце розбиваємо в стакан для погружного блендера.
 

2. Далі всипаємо сіль і цукровий пісок, додаємо гірчицю. Рецепт допускає як гостру, так і солодку гірчицю. Чітких обмежень тут немає - все залежить від особистих пристрастей і переваг. Також можна замінити гірчицю японським соусом «Васабі». 
 

3. З'єднуємо компоненти в єдину масу за допомогою блендера. Для цього опускаємо занурювальну насадку в ємність і починаємо плавні рухи знизу вгору. 
 

4. Поступово тонким струменем по стінці ємності підливаємо масло, не перестаючи працювати блендером ні на секунду! Дуже скоро рідка суміш придбає світлий відтінок і почне загусати. Чи не припиняємо активно збивати масу, поки майонез не стане пишним і досить густим. Кількість масла визначається «на око» - чим більше масла, тим густіше вийде соус. 
 

5. Домігшись отримання бажаної консистенції, вичавлюємо в ємність з майонезом сік лимона. Збиваємо ще кілька секунд. До речі, якщо вдома не знайшлося лимона, цілком можна замінити цитруси оцтом на смак.
 

6. Тепер наша заправка готова! Якщо соус виявився надто густим, можна підлити трохи теплої води і знову все збити. Майонез домашнього приготування зберігається 3-4 дні в холодильнику в герметичній ємності. 
 

7. Можна збагатити смак соусу, додавши гострий перець, улюблені спеції і / або пряні трави. Заправляйте холодні страви (для смаження і випічки такий майонез не підходить). 
 

Майонез в домашніх умовах блендером готовий! Смачного!



Категорія: Заправки до салатів | Додав: 11.04.2018
Переглядів: 553 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024