Субота
23.11.2024
17:52
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Супи з куркою
М'ясні супи
Супи з рибою та морепродуктами
Овочеві супи
Пошук рецепта
/_pu/3/95201264.jpg
Пиріг «Жульєн»
/_pu/1/56952858.jpg
Судак, запечений в духовці у фользі
/_pu/1/97321227.jpg
Рулет зі шпинатом і червоною рибою
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Перші страви » М'ясні супи


Солянка збірна з ковбасою

Збірна солянка з ковбасою особливо хороша після минулого застілля: зігріваючий м'ясної відвар з солоними огірками та оливками допоможе погасити похмілля, а також позбутися від неприємного відчуття тяжкості.

Цей кисло-солоний суп хороший і тим, що в хід можна пустити майже будь-які продукти, що залежалися в холодильнику. Рецепт збірної солянки - відмінна можливість застосувати копченості, що залишилися після святкової трапези, що, звичайно ж, не може не порадувати сучасних прагматичних господинь.

Інгредієнти у розрахунку на трилітрову каструлю: 
  • яловичина на кості - близько 500 г;
  • копчена ковбаса (сервелат / салямі і т.п.) - 200 г;
  • сосиски - 3-4 шт .;
  • цибулина - 2 шт .;
  • оливки без кісточок - 100 г;
  • солоні огірки - 100-150 г;
  • томатна паста - 1-2 ст. ложки;
  • рослинне масло - 3-4 ст. ложки;
  • петрушка - невеликий пучок;
  • лимон - кілька скибочок;
  • лавровий лист - 1-2 шт .;
  • сіль, перець горошком - за смаком.

Простий рецепт солянки збірної з ковбасою

Як зварити смачну солянку


1. Промиту яловичину закладаємо в каструлю, заливаємо холодною водою і доводимо до кипіння. Видаливши лушпиння, кидаємо в кипляче рідина одну цибулину, варимо бульйон на повільному вогні 1,5-2 години (до готовності м'яса). Через зазначений час додаємо лавровий лист і запашні горошини перцю, продовжуємо варіння ще 15-20 хвилин. 
 

2. Далі витягуємо з бульйону готове м'ясо, викладаємо в окремий посуд і залишаємо остуджувати. Цибулину і лаврушку викидаємо - ці інгредієнти вже віддали м'ясного відвару свій аромат, тому вони нам більше не знадобляться. Бульйон пропускаємо через дрібне сито, позбавляючись від горошин перцю і дрібних недоносків, що залишилися від м'ясного шматка. Доводимо відвар до повторного закипання. Паралельно шаткуємо тонкою соломкою огірки. 
 

3. Огіркову нарізку пропарюють хвилин 5 на помірному вогні, додавши пару-трійку ложок м'ясного бульйону. Далі переміщаємо вміст сковороди в каструлю з майбутньою солянкою.
 

4. Приступаємо до м'ясних складовим. Сосиски і ковбасу витягаємо з оболонки, ріжемо довільно - кубиками, брусочками або тонкою соломкою. 
 

5. Подост яловичину позбавляємо від кістки, нарізаємо м'ясо невеликими шматочками. 
 

6. Не гаючи часу, подрібнюємо ножем залишилася цибулину. Обсмажуємо на розпеченому рослинному маслі близько 3-5 хвилин. 
 

7. Потім додаємо до цибулі томатну пасту і сосиски. Пасеруємо все разом, не забуваючи помішувати, ще 3-4 хвилини, після чого відправляємо отриману зажарку в бульйон. 
 

8. Слідом викладаємо в суп ковбасу і підготовлену яловичину. Одночасно додаємо оливки і сіль за смаком, продовжуємо варити солянку ще хвилин 5-7. Далі вимикаємо вогонь, накриваємо каструлю кришкою, дозволяючи відвару трохи настоятися. 
 

9. Розливаємо гаряче перша страва по тарілках. Завершальним штрихом доповнюємо суп кружечком лимона і посипаємо кожну порцію дрібно порубаний петрушкою. 
 

Солянка збірна з ковбасою повністю готова! За бажанням можна пом'якшити смак першої страви ложкою нежирної сметани. Смачного!



Категорія: М'ясні супи | Додав: 23.03.2018
Переглядів: 509 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024