Домашня кухня
Пиріг «Жульєн» |
Судак, запечений в духовці у фользі |
Рулет зі шпинатом і червоною рибою |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Солянка збірна з ковбасою
Збірна солянка з ковбасою особливо хороша після минулого застілля: зігріваючий м'ясної відвар з солоними огірками та оливками допоможе погасити похмілля, а також позбутися від неприємного відчуття тяжкості.
Цей кисло-солоний суп хороший і тим, що в хід можна пустити майже будь-які продукти, що залежалися в холодильнику. Рецепт збірної солянки - відмінна можливість застосувати копченості, що залишилися після святкової трапези, що, звичайно ж, не може не порадувати сучасних прагматичних господинь.
Інгредієнти у розрахунку на трилітрову каструлю:
- яловичина на кості - близько 500 г;
- копчена ковбаса (сервелат / салямі і т.п.) - 200 г;
- сосиски - 3-4 шт .;
- цибулина - 2 шт .;
- оливки без кісточок - 100 г;
- солоні огірки - 100-150 г;
- томатна паста - 1-2 ст. ложки;
- рослинне масло - 3-4 ст. ложки;
- петрушка - невеликий пучок;
- лимон - кілька скибочок;
- лавровий лист - 1-2 шт .;
- сіль, перець горошком - за смаком.
Простий рецепт солянки збірної з ковбасою
Як зварити смачну солянку
1. Промиту яловичину закладаємо в каструлю, заливаємо холодною водою і доводимо до кипіння. Видаливши лушпиння, кидаємо в кипляче рідина одну цибулину, варимо бульйон на повільному вогні 1,5-2 години (до готовності м'яса). Через зазначений час додаємо лавровий лист і запашні горошини перцю, продовжуємо варіння ще 15-20 хвилин.
2. Далі витягуємо з бульйону готове м'ясо, викладаємо в окремий посуд і залишаємо остуджувати. Цибулину і лаврушку викидаємо - ці інгредієнти вже віддали м'ясного відвару свій аромат, тому вони нам більше не знадобляться. Бульйон пропускаємо через дрібне сито, позбавляючись від горошин перцю і дрібних недоносків, що залишилися від м'ясного шматка. Доводимо відвар до повторного закипання. Паралельно шаткуємо тонкою соломкою огірки.
3. Огіркову нарізку пропарюють хвилин 5 на помірному вогні, додавши пару-трійку ложок м'ясного бульйону. Далі переміщаємо вміст сковороди в каструлю з майбутньою солянкою.
4. Приступаємо до м'ясних складовим. Сосиски і ковбасу витягаємо з оболонки, ріжемо довільно - кубиками, брусочками або тонкою соломкою.
5. Подост яловичину позбавляємо від кістки, нарізаємо м'ясо невеликими шматочками.
6. Не гаючи часу, подрібнюємо ножем залишилася цибулину. Обсмажуємо на розпеченому рослинному маслі близько 3-5 хвилин.
7. Потім додаємо до цибулі томатну пасту і сосиски. Пасеруємо все разом, не забуваючи помішувати, ще 3-4 хвилини, після чого відправляємо отриману зажарку в бульйон.
8. Слідом викладаємо в суп ковбасу і підготовлену яловичину. Одночасно додаємо оливки і сіль за смаком, продовжуємо варити солянку ще хвилин 5-7. Далі вимикаємо вогонь, накриваємо каструлю кришкою, дозволяючи відвару трохи настоятися.
9. Розливаємо гаряче перша страва по тарілках. Завершальним штрихом доповнюємо суп кружечком лимона і посипаємо кожну порцію дрібно порубаний петрушкою.
Солянка збірна з ковбасою повністю готова! За бажанням можна пом'якшити смак першої страви ложкою нежирної сметани. Смачного!
|
Категорія: М'ясні супи | Додав: 23.03.2018
|
Переглядів: 509
| Рейтинг: 0.0/0 |
|