Неділя
21.07.2019
09:31
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Пироги


Пиріг зі шпинатом і сиром

Ропні сири давно зарекомендували себе в якості універсальної начинки для несолодкої випічки. Вони гармоніюють практично з будь-якими продуктами - м'ясом, рибою, овочами, всілякої соковитою зеленню. Так, сьогодні готуємо пиріг зі шпинатом і сиром фета - смачну випічку з достатком м'якої ароматної солоноватой начинки під тонкою оболонкою тіста.

Шматочок такого пирога повноцінно замінює гарнір, адже його можна подавати з багатьма м'ясними виробами, овочевими салатами, запеченою рибою. Але найкращий варіант - ситний перекус за чашкою чаю!
 
Складові:

Для тесту:
  • борошно - 300 г;
  • вершкове масло - 150 г;
  • молоко - 10-12 ст. ложок;
  • сіль - 1 ч. ложка.

Для начинки:
  • шпинат - 400 г;
  • сир фета - 350 г;
  • цибуля зелена - 20 г;
  • кріп - 20 г;
  • яйце - 1 шт .;
  • часник - 1-2 зубці;
  • рослинне масло (для смаження).

Додатково:
  • яйце (для змащування пирога) - 1 шт .;
  • кунжут (за бажанням) - 1-2 ст. ложки.


Пиріг зі шпинатом і сиром рецепт з фото

1. Всю порцію борошна змішуємо з сіллю. Додаємо холодне масло, натерте на крупній тертці. Щоб масляна стружка не склеюються в великі грудки, періодично перемішуємо з борошном. 
 

2. Коли буде додано всі масло, розтираємо вміст миски в крихту.
 

3. Додаємо охолоджене молоко і збираємо борошняну суміш в єдиний ком. Довго місити тісто не потрібно.
 

4. Більшу частину тесту розгортаємо на присипаному борошном столі в коло товщиною 3-5 мм. Обернувши на качалку, переносимо в форму діаметром 22 см. Утрамбовуємо пласт по дну, бортики притискаємо до стінок. 
 

Начинка для пирога зі шпинатом і сиром

5. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом, додаємо часник, очищений і роздавлений плоскою стороною ножа. Обсмажуємо 30-60 секунд, насичуючи масло ароматом. 
 

6. Шпинат ретельно промиваємо, нарізаємо листя тонкими смужками. Викладаємо до маслу з ароматом часнику (зневоднені часникові зубці попередньо витягаємо). Тушкуємо шпинат на повільному вогні під кришкою протягом 5 хвилин (якщо використовується заморожений шпинат, кришкою не накривати, щоб випаровувалася волога). Зелену цибулю і кріп дрібно рубаємо і додаємо до шпинату. Перемішуємо зелень, прогріваємо буквально 1-2 хвилини. Потім знімаємо з вогню, охолоджуємо. 
 

7. Сир кришимо руками на невеликі грудочки або ріжемо дрібно, додаємо до остигнула зелені. Перемішуємо і пробуємо начинку на сіль (зазвичай додатковий підсолити не потрібно, так як фета спочатку має солоний смак). 
 

8. Забиваємо до сирно-шпинатній суміші свіже яйце, ретельно розмішуємо.
 

9. Викладаємо начинку в форму з тестом, розподіляючи рівномірно. 
 

10. Залишки тесту розгортаємо в круглий пласт, переносимо на поверхню пирога. Склеюємо краю, підігнувши бортики до начинки. По центру робимо хрестоподібний розріз для виходу пара. 
 

11. Злегка збиваємо яйце, змащуємо верхній шар тіста. За бажанням обсипає кунжутом. 
 

12. Випікаємо в розігрітій до 190 градусів духовці 30-40 хвилин (до помітного зарумянивания тесту). 
 

13. Остужаем до теплого стану, а потім пиріг зі шпинатом і сиром подаємо. 
 

Смачного!



Категорія: Пироги | Додав: 15.04.2018
Переглядів: 96 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019