П`ятниця
26.04.2024
19:53
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Супи з куркою
М'ясні супи
Супи з рибою та морепродуктами
Овочеві супи
Пошук рецепта
/_pu/2/21936272.jpg
Пиріг-перевертиш з апельсинами
/_pu/1/01307480.jpg
Смажені баклажани з помідорами і часником
/_pu/2/83967789.jpg
Салат із крабових паличок з кукурудзою класичний
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Перші страви » М'ясні супи


Французький цибульний суп

Сьогодні в нашому меню класика французької кухні - цибульний суп на м'ясному відварі під рясним шаром тягучого сиру і хрустким скибочкою хліба. Ніжна консистенція, шовковиста текстура і м'який вершковий присмак попередньо обробленого лука надають бульйону особливий шарм, роблячи це блюдо зовсім несхожим на всі інші.

Незважаючи на мізерний набір продуктів і лякає багатьох кількість цибулі, суп має неймовірно насиченим смаком, а все пропорції вивірені і вирахувані ідеально. Після тривалого гасіння луковая маса стає солодкуватої, ніби карамелізованою, тому в бульйоні немає навіть найменшого натяку на гіркоту.

Складові:
  • цибуля ріпчаста - 700 г;
  • яловичина - 300 г (або 1 літр вже готового бульйону);
  • вершкове масло - 50 г;
  • сіль, перець - за смаком;
  • сир - близько 200 г;
  • батон - 4-6 скибочок.

Цибулевий суп рецепт класичний з фото

Як приготувати французький цибулевий суп


1. Яловичину, попередньо промивши, опускаємо в каструлю, доводимо до кипіння приблизно в 1,3 літра води. Знімаємо піну, варимо м'ясо при слабкому кипінні 1-1,5 години (до м'якості і готовності). 
 

2. Паралельно підготуємо головний компонент супу. Счистив лушпиння, рубаємо цибулю тонкими півкільцями. 
 

3. У просторому сотейнику або об'ємної сковороді розтоплюємо вершкове масло. 
 

4. Завантажуємо відразу всю лушпиння нарізку, перемішуємо. 
 

5. Накривши сковорідку кришкою, тушкуємо півкільця близько години при малої температурі. За рахунок тривалої теплової обробки цибулю добре розм'якшиться, помітно зменшиться в обсязі і стане золотисто-коричневим. Не забуваємо час від часу перемішувати вміст сковороди - не дозволяє цибулі підгоріти і втратити солодкі ноти!
 

6. Варену яловичину витягаємо з каструлі (можна залишити м'ясо для приготування салатів). Відміряємо літр м'ясного бульйону (якщо рідина сильно википіла, можна додати окропу). Завантажуємо цибулю і солимо / перчимо суп, орієнтуючись на власні переваги. Варимо 10-15 хвилин.
 

7. Страву можна вважати готовим, але не можна зневажити правильною подачею французького цибулевого супу. Розливаємо бульйон з цибулею по порційних спинці або інший жароміцної посуді, залишаючи зверху близько 1 см вільного місця. 
 

8. Зверху засипаємо суп натертим крупно сиром - стружка повинна покрити повністю поверхню бульйону. На сирний шар викладаємо скибочку батона, заздалегідь підсмажений на сковороді або підсушений в тостері.
 

9. Зверху знову засипаємо блюдо сиром. Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку приблизно на 5-7 хвилин - сир повинен просто розплавитися, що не підсохнути і не потемніти. 
 

10. Діставши з духовий печі, ароматний цибульний суп відразу подаємо. При сервіровці не забуваємо покласти до кожної порції столовий ножик. Найкраще розрізати грінку поверх супу, не виймаючи з ємності, тоді блюдо розкриється повноцінно. Поєднання густого насиченого бульйону з шматочком підсушеного хліба і великою кількістю розплавленого сиру - це чудово! 
 

Класичний французький цибулевий суп готовий! Смачного!



Категорія: М'ясні супи | Додав: 22.03.2018
Переглядів: 526 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024