Домашня кухня
Салат «Принц» з яловичиною |
Тушковане м'ясо з підливою і овочами |
Картопля з беконом в духовці |
Статистика |
Онлайн всього: 2 Гостей: 2 Користувачів: 0
|
|
Пиріг зі щавлем
Розпал щавлевого сезону буквально «зобов'язує» готувати страви з цим їстівним і дуже корисною рослиною. Довгасті листочки з вираженою кислинкою додають не тільки в знайомий кожному зелений борщ - не меншою популярністю користується і випічка. Так, сьогодні формуємо солодкий пиріг зі щавлем на простому сметанному тесті. Рецепт не вимагає дріжджів і тривалої вистоювання - готується виріб досить швидко і нехлопотно, а виходить відмінним!
Кислий щавель неймовірно «перетворюється» в солодкій випічці і стає унікальним компонентом начинки. А укупі з ароматною корицею здатний різко змінити ставлення до себе скептично налаштованих їдців.
Складові:
Для тесту:
- сметана - 200 г;
- цукор - 100 г;
- вершкове масло - 100 г;
- розпушувач тіста - 1 ч. ложка;
- борошно - приблизно 350 г.
Для начинки:
- щавель - 300 г;
- цукор - 100 г (або за смаком);
- кориця мелена - 1/2 ч. ложки;
- крохмаль картопляний - 2 ч. ложки.
Пиріг зі щавлем рецепт з фото
Як приготувати солодкий пиріг з щавлем
1. Масло, заздалегідь вийнявши з холодильника і дозволивши йому підтанути, розтираємо виделкою з цукром. Добиваємося отримання єдиної крему.
2. Більшу частину борошна (приблизно 250 г) змішуємо з розпушувачем, всипаємо до масляною масою. Розтираємо пальцями до дрібної крихти.
3. Додаємо сметану, розмішуємо.
4. Потроху підсипаючи борошно, замішуємо м'яке, не липким тісто (якщо необхідно, збільшуємо норму борошна). Обертаємо борошняної кому харчовою плівкою і прибираємо на півгодини в холодильник.
5. Готуємо начинку. Пучки щавлю ретельно миємо, позбавляючись від грунту і інших забруднень. Струсивши краплі води, розкладаємо зелень на кухонному рушнику, просушують. Чисті і сухі листя ріжемо поперек тонкими «клаптями», складаємо в миску.
6. Цукор перемішуємо з корицею, засипаємо щавель. Якщо є бажання зберегти характерну щавлеву кислинку, норму цукрового піску можна зменшити.
7. Додаємо половину крохмалю (1 ч. Ложку), перемішуємо масу. На перший погляд може здатися, що начинки вийшло занадто багато, але варто враховувати, що при запіканні щавель сильно зменшиться в обсязі, тому тут економити не варто.
8. Охолоджене тісто ділимо на дві частини (одну робимо трохи більша за іншу). Бóльшій грудку розгортаємо в корж товщиною близько 5 мм, переносимо в форму. Утрамбовуємо тісто по дну і притискаємо до стінок, формуючи борт (в даному прикладі діаметр ємності 26 см). Для підстраховки попередньо можна застелити форму пергаментом.
9. Підстава пирога посипаємо залишками крохмалю, злегка розтираємо.
10. Слідом викладаємо щавлеву масу. Розподіляємо рівномірно.
11. Залишки тесту розгортаємо в коло трохи менше діаметра форми, укладаємо на шар щавлю. Борошняні бортики підгинаємо до начинки, скріплюємо з краями коржі. Поверхня пирога за бажанням змащуємо збитим яйцем, не забуваємо зробити кілька проколів виделкою.
12. Випікаємо щавлевий пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин.
13. Повністю остудивши і діставши з форми, нарізаємо випічку порційно і подаємо до чаю.
Солодкий пиріг зі щавлем готовий! Приємного чаювання!
|
Категорія: Пироги | Додав: 14.04.2018
|
Переглядів: 662
| Рейтинг: 0.0/0 |
|