П`ятниця
19.04.2024
17:08
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Супи з куркою
М'ясні супи
Супи з рибою та морепродуктами
Овочеві супи
Пошук рецепта
/_pu/2/85322188.jpg
Цвєтаєвський яблучний пиріг
/_pu/4/60572564.jpg
Смажені біляші з дріжджового тіста
/_pu/1/07715409.jpg
Ролл Дракон з вугром
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Перші страви » М'ясні супи


Зелений борщ зі щавлем і яйцем

Поширений зелений борщ сильно відрізняється від свого червоного «побратима»: тут немає звичних для класичного борщу капусти і буряка, ці інгредієнти успішно заміняє щавель. Найчастіше можна зустріти й іншу назву блюда - зелений борщ, але по суті все це один і той же суп, з ідентичним набором продуктів і схожою рецептурою.

Отже, сьогодні в нашому меню апетитний зелений борщ зі щавлем і яйцем - рецепт з фото допоможе впоратися з приготуванням!

Інгредієнти у розрахунку на 3-х літрову каструлю:
  • м'ясо (м'якоть яловичини або свинини) - 200-300 г;
  • щавель - 100-150 г;
  • картопля - 2-3 шт .;
  • лавровий лист - 1-2 шт .;
  • сіль, запашний перець - за смаком.

Для овочевої засмажкою:
  • морква - 1/2 шт .;
  • цибулина - 1 шт .;
  • рослинне масло (рафінована) - 2-3 ст. ложки.

Для подачі страви:
  • яйця відварні - 3-4 шт .;
  • свіжа зелень - невеликий пучок.

Рецепт зеленого борщу з щавлем і яйцем

Як приготувати зелений борщ зі щавлем


1. Для початку підготуємо основу страви - м'ясний бульйон. Для цього соковиту свинину (або ж яловичину) заливаємо холодною водою, кип'ятимо. Знімаємо піну і варимо м'ясо до повної готовності (близько 1-1,5 години). Сіль не додаємо, кидаємо лише кілька горошин перцю і пару листів лавра. Варене м'ясо витягаємо з каструлі, охолоджуємо. Сам бульйон проціджуємо і повторно кип'ятимо. У кипляче прозору рідину завантажуємо картопляні бульби, заздалегідь очищені і нарізані рівними кубиками.
 

2. Варимо картоплю при слабкому кипінні хвилин 10-15. Паралельно робимо овочеву зажарку для супу. Цибулю дрібно шаткуємо, пасеруємо з мінімальною кількістю рафінованої олії до м'якості (3-5 хвилин). Слідом додаємо морквяну стружку і обсмажуємо овочеве асорті пару хвилин. 
 

3. Перевіряємо картопля на м'якість, а потім завантажуємо в бульйон размягченную морквяно-цибульну засмажку. Слідом додаємо свинину чи яловичину, порізану довільними шматками. За бажанням можна залишити варене м'ясо для виготовлення інших страв, а в даному випадку обмежитися тільки м'ясним бульйоном - багато чого прагматичного господині віддають перевагу саме такий економний варіант. 
 

4. Солимо практично готовий суп до смаку, за бажанням присмачуємо наваристий бульйон спеціями. В останню чергу закладаємо дрібно порубаний щавель, через 5-7 хвилин знімаємо зелений борщ з вогню. 
 

5. Наполягаємо свіжозварене перша страва під кришкою хвилин п'ять, а потім розливаємо по порційних ємностей і подаємо. У кожну тарілку додаємо по половинці відвареного круто яйця і дрібно посічену зелень.
 

Зелений борщ зі щавлем і яйцем повністю готовий! Відмінно гармонує наваристий бульйон з нежирної сметаною, часником. Приємного вам апетиту!



Категорія: М'ясні супи | Додав: 23.03.2018
Переглядів: 629 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024