Домашня кухня
Рисова локшина з куркою і овочами |
Тарт з мигдальним кремом |
Стегенця з карамельною скоринкою в духовці |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Пиріг «Жираф»
Пиріг «Жираф» - відмінна ідея нагодувати маленьких непосид смачним, симпатичним і корисним десертом! Шматочок такої апетитної випічки дітки з'їдять з великим задоволенням, а мами будуть спокійні, адже переважає в начинці сир, який просто необхідний для зростаючого організму.
Десерт поєднує в собі пісочне тісто з шоколадним смаком, ніжний наповнювач і забавне оформлення. Готується цей чудовий пиріг «Жираф» з сиром елементарно, тому швидше за запасаємося усіма необхідними продуктами і приступаємо до процесу!
Складові:
Для тесту:
- какао-порошок - 2 ст. ложки;
- вершкове масло - 100 г;
- яйце - 1 шт .;
- розпушувач тіста - 2 ч. ложки;
- борошно - 250 г;
- цукор - 100 г.
Для начинки:
- сир однорідний - 400 г;
- сметана 20% - 200 г;
- картопляний крохмаль - 3 ст. ложки;
- цукор - 150 г;
- яйця - 2 шт .;
- ванілін - пучку.
Пиріг «Жираф» з сиром рецепт з фото
Як зробити пиріг «Жираф»
1. Насамперед готуємо основу пирога - пісочне тісто. Розм'яклої масло засипаємо цукром, енергійно розтираємо виделкою.
2. Вбиваємо яйце і перемішуємо суміш.
3. Окремо з'єднуємо борошно, какао і розпушувач. Просіявши, поступово підсипає до масляною масою, замішуючи м'яке і однорідне тісто.
4. Відокремлюємо від борошняної маси четверту частину, а решта розподіляємо руками по рознімної жаростійкої формі діаметром 20-22 см (дно ємності для підстраховки застилає пергаментом). Формуємо високі бортики близько 5 см. Форму з майбутньою основою пирога і залишився грудку тіста прибираємо на півгодини в холодильник.
5. Тим часом готуємо начинку. Для цього в простору миску викладаємо відразу всю порцію сиру і сметани. Вбиваємо яйця, додаємо цукор, крохмаль і ванілін.
6. З'єднуємо компоненти міксером в єдину однорідну масу.
7. Виливаємо сирний наповнювач в охолоджену пісочну «кошик».
8. Що залишився грудку тіста ділимо на маленькі шматочки. Формуємо невеликі плоскі заготовки, що нагадують плями жирафа і викладаємо на поверхню сирної начинки. Із залишків тіста ліпимо вузькі довгі смужки і викладаємо по колу вздовж бортів форми.
9. Відправляємо пиріг «Жираф» в прогріту духовку з температурою 180 градусів і випікаємо близько 1 години. Начинка повинна злегка зарум'яниться і ретельно пропектися всередині. Щоб упевнитися в готовності випічки, занурюємо зубочистку або дерев'яну шпажку в сирний наповнювач. Якщо на паличці не залишається вологих сирних грудок, витягаємо форму з духовки.
10. Повністю остудивши, готовий пиріг «Жираф» з сиром ділимо порційно і подаємо! Насолоджуємося тонким тестом, м'якою начинкою і забавним дизайном.
Приємного чаювання!
|
Категорія: Пироги | Додав: 13.04.2018
|
Переглядів: 548
| Рейтинг: 0.0/0 |
|