Домашня кухня
Салат з шинкою, сиром та огірками |
Салат «Кавунова долька» |
Курка в рукаві в духовці |
Статистика |
Онлайн всього: 3 Гостей: 3 Користувачів: 0
|
|
Пиріг з чорницею і сиром
Додамо фарб, освіжаючого смаку тертого сирному пирога, кинувши до начинки трохи соковитою чорниці. Тісто на цей раз приготуємо з какао-порошком для зовнішнього контрасту і легких шоколадних «ноток». А цукор при формуванні борошняної основи замінимо порошкоподібної цукровою пудрою, щоб отримати більш ніжну, легку текстуру (прикладом служить відоме печиво Курабье ).
Пиріг з чорницею і сиром доведеться до речі і в будні, і при недільному чаюванні. Цю випічку можна готувати з лохиною, ожиною, малиною і т.д., а бажаючі насолодитися сирним смаком без добавок можуть сміливо виключити ягоду зі списку компонентів - виріб все одно залишається смачним і презентабельним.
Складові:
Для тесту:
- вершкове масло - 100 г;
- яєчний жовток - 1 шт .;
- борошно - 200 г;
- розпушувач тесту - ½ ч. ложки;
- сметана - 1 ст. ложка з гіркою;
- цукрова пудра - 80 г;
- какао-порошок - 2 ст. ложки.
Для начинки:
- сир (бажано дрібнозернистий від 9%) - 400 г;
- сметана - 3 ст. ложки;
- яйце - 1 шт. (+ 1 білок);
- цукор - 80 г;
- ванільний цукор - 10 г;
- чорниця - 150 г;
- крохмаль картопляний - 2 ст. ложки.
Пиріг з чорницею і сиром рецепт з фото крок за кроком
1. Просіявши, з'єднуємо всі сухі компоненти тесту - борошно, цукрову пудру, розпушувач, какао-порошок.
2. М'яке, підтале вершкове масло ріжемо невеликими кубиками, додаємо до борошняної суміші.
3. Енергійно розтираємо масу долонями до отримання дрібної крихти.
4. Додаємо жовток і сметану, формуємо м'який борошняної ком. Довго місити тісто не потрібно - просто збираємо всі компоненти воєдино. Якщо в результаті маса вийшла занадто розсипчастою, додаємо зовсім трохи сметани. Якщо навпаки тісто вийшло липким, вводимо трохи борошна, але намагаємося сильно не відступати від зазначених пропорцій.
5. Відокремлюємо від тесту приблизно третю частину і прибираємо хвилин на 30 в морозилку. Решту масу розподіляємо всередині ємності діаметром 22 см. Формуємо рівний тонкий корж з бортом висотою близько 2 см. Ставимо на півгодини в холодильник.
Начинка для пирога з чорницею і сиром рецепт
6. Сир засипаємо простим і ванільним цукром. Ретельно розтираємо виделкою, позбавляючись від великих сирних грудочок. Якщо продукт має грубозернисту структуру, попередньо перетираємо через сито.
7. Додаємо сметану, ціле яйце і білок, що залишився після приготування тіста. Розмішуємо.
8. Наповнюємо сирною сумішшю охолоджену борошняну «кошик».
9. Чорницю посипаємо крохмалем, щоб ягода при випіканні не сильно розмочив начинку. Перемішуємо і викладаємо на сирний шар. Чорниця годиться як свіжа, так і заморожена. В останньому випадку попередня розморожування не вимагається.
10. Дістаємо з морозильної камери залишки тіста, натираємо крупною стружкою і рівномірно обсипає пиріг.
11. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин.
12. Готовий пиріг з чорницею і сиром перед нарізуванням і дегустацією повністю охолоджуємо.
Приємного чаювання!
|
Категорія: Пироги | Додав: 15.04.2018
|
Переглядів: 1246
| Рейтинг: 0.0/0 |
|