Неділя
21.07.2019
09:39
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Холодні закуски
Гарячі закуски
Суші і роли
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Закуски » Холодні закуски


Сьомга солона в домашніх умовах

Солону сьомгу запросто можна назвати універсальним продуктом, адже з цієї червоною рибою можна приготувати безліч закусочних страв і святкових салатів. Та й просто апетитна яскрава нарізка, що покриває скибочки білого хліба, обов'язково стане гідною прикрасою столу. Однак в магазинному продукті, як правило, міститься величезна кількість консервантів, що зовсім не корисно для нашого організму. Тому краще пізнати як солити сьомгу в домашніх умовах і без побоювань готувати ці ласощі.
 
Складові:
  • філе свіжої сьомги - 1 кг;
  • цукор - 1 ст. ложка;
  • морська сіль - 2 ст. ложки;
  • перець горошком - за бажанням і за смаком.


Сьомга солона в домашніх умовах - рецепт

Як солити сьомгу в домашніх умовах шматочками

1. Рибу промиваємо холодною водою, а потім поміщаємо на паперові рушники, позбавляючись від зайвої вологи. За допомогою пінцета витягаємо з м'якоті всі великі та дрібні кістки, ножем видаляємо шкуру. Після всіх підготовчих робіт приступаємо безпосередньо до засолюванні. Можна солити філе сьомги цілком, але, якщо ви бажаєте насолодитися результатом якомога швидше, краще нарізати рибу невеликими шматочками. 
 

2. Підготуємо підходящий посуд. Солити сьомгу в домашніх умовах найкраще в емальованих ємностях. Металевий посуд для засолювання використовувати вкрай не рекомендується, так як риба в ній може придбати неприємний присмак! Дно ємності злегка присипаємо сумішшю морської солі і цукрового піску, а потім шарами викладаємо шматочки риби. Кожен новий шар ретельно обсипає солодко-солоної сумішшю. За бажанням можна доповнити апетитну рибну нарізку горошками перцю. 
 

Скільки часу солити сьомгу

3. Ємність з шматочками сьомги герметично обертаємо харчовою плівкою, або накриваємо кришкою. Хвилин на 40-50 залишаємо при кімнатній температурі, дозволяючи крупинках солі злегка підтанути, після чого прибираємо рибу в холодильник. Сьомга, порізана невеликими тонкими скибочками, в середньому просаливается за 5-6 годин. Якщо ж ви вирішили солити філе цілком, буде потрібно близько 10-15 годин (в залежності від розміру тушки). 
 

4. По закінченню часу, відведеного на засолювання, знімаємо пробу. Якщо риба вийшла недостатньо солоної, посипаємо верхній шар додатковою порцією суміші солі і цукру, після чого ставимо ємність з сьомгою на полицю холодильника ще на пару годин. Подаємо готову рибку зі шматочками білого хліба і нарізаними шматочками лимона (цитрусовим соком при бажанні можна збризнути рибну нарізку). Доповнюємо кулінарний натюрморт свіжою зеленню. Сьомга солона в домашніх умовах готова! 
 

За технологією, описаної в рецепті можна посолити не тільки сьомгу, але і будь-яку іншу червону рибу. Однак кету або, наприклад, горбушу при засолюванні краще присмачити оливковою олією, так як філе цих риб в порівнянні з сьомгою або фореллю сухувато.



Категорія: Холодні закуски | Додав: 05.04.2018
Переглядів: 130 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019