Середа
24.04.2024
05:09
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Супи з куркою
М'ясні супи
Супи з рибою та морепродуктами
Овочеві супи
Пошук рецепта
/_pu/3/99071761.jpg
Басбуса (арабська солодкість з кокосом)
/_pu/3/82011087.jpg
Торт «Прага» класичний
/_pu/2/82384020.jpg
М'ясо в цахтоне
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Перші страви » Супи з рибою та морепродуктами


Вуха в домашніх умовах (збірна)

Сьогодні ми розглянемо як зварити юшку в домашніх умовах. Це смачне і універсальне перша страва запросто можна назвати бюджетним, адже для його приготування зовсім необов'язково використовувати цілу рибу - її ми залишимо для інших рецептів, а в даному випадку пустимо в хід залишилися обрізки.

Збірна вуха відрізняється від рядової тим, що в її склад входить як річкова, так і червона риба. Яку саме рибу вибрати і в якому співвідношенні - вирішувати вам! Строгих пропорцій тут немає, все на розсуд кулінара!

Інгредієнти у розрахунку на трилітрову каструлю:
  • обрізки річкової риби (голови, хвости і т.п.) - близько 300-400;
  • обрізки червоної риби (голови, хвости і т.п.) - близько 300-400;
  • морква - 2 шт .;
  • картопля - 2-3 шт .;
  • лимон - 2-3 скибочки;
  • цибулина - 1 шт .;
  • кріп - ½ пучка;
  • лавровий лист - 1-2 шт .;
  • сіль, запашний перець горошком - за смаком.

Рецепт юшки з червоної риби і річковий

Як зварити юшку в домашніх умовах збірну


1. Для рецепта можна взяти будь-яку річкову дрібниця (окунів, йоржів і т.п.) або застосувати обрізки великих риб (судака, щуки, сома і т.д.). Так як вуха у нас збірна, не забуваємо додати червону рибу (сьомгу або форель). Беремо голови, хвости, плавники, хребти, що залишилися від приготування інших страв. Складаємо рибне «асорті» в каструлю. Додаємо цілу очищену цибулину і моркву. По вінця заливаємо інгредієнти холодною водою, кип'ятимо. 
 

2. Після закипання зменшуємо вогонь, знімаємо піну, що утворилася. Для аромату закладаємо в каструлю кілька горошин перцю і 1-2 лаврових листки. Щоб «перебити» сильний запах риби, додаємо пару скибочок лимона.
 

3. Через 20-30 хвилин шумівкою витягаємо готову рибу, перекладаємо в окремий посуд, овочі, що залишилися і спеції викидаємо. Бульйон проціджуємо через дрібне сито, переливаємо в чисту каструлю і доводимо до повторного закипання. Очищені бульби картоплі нарізаємо рівними кубиками, завантажуємо в бульйон. Одночасно додаємо решту моркву, попередньо очищену і нашатковану тонкими кружечками або соломкою. Варимо близько 10-15 хвилин, поки не солимо. 
 

4. Паралельно займаємося рибою: відокремлюємо м'ясо від кісток, нарізаємо довільними шматками. Як тільки овочі стануть м'якими, приправляємо бульйон сіллю за смаком. Слідом закладаємо підготовлену рибу. 
 

5. Чистий кріп дрібно рубаємо, додаємо в киплячий відвар. Через 2-3 хвилини знімаємо юшку з плити. Наполягаємо свіжозварений суп хвилин 5 під кришкою. 
 

6. При подачі для пікантної кислинки додаємо в тарілки по одному шматочку лимона. Наше корисне, ароматне і зігріваючий перша страва готова! 
 

Тепер ви точно знаєте, як зварити юшку в домашніх умовах швидко, просто і смачно! Смачного!



Категорія: Супи з рибою та морепродуктами | Додав: 25.03.2018
Переглядів: 691 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024