Домашня кухня
Басбуса (арабська солодкість з кокосом) |
Торт «Прага» класичний |
М'ясо в цахтоне |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Вуха в домашніх умовах (збірна)
Сьогодні ми розглянемо як зварити юшку в домашніх умовах. Це смачне і універсальне перша страва запросто можна назвати бюджетним, адже для його приготування зовсім необов'язково використовувати цілу рибу - її ми залишимо для інших рецептів, а в даному випадку пустимо в хід залишилися обрізки.
Збірна вуха відрізняється від рядової тим, що в її склад входить як річкова, так і червона риба. Яку саме рибу вибрати і в якому співвідношенні - вирішувати вам! Строгих пропорцій тут немає, все на розсуд кулінара!
Інгредієнти у розрахунку на трилітрову каструлю:
- обрізки річкової риби (голови, хвости і т.п.) - близько 300-400;
- обрізки червоної риби (голови, хвости і т.п.) - близько 300-400;
- морква - 2 шт .;
- картопля - 2-3 шт .;
- лимон - 2-3 скибочки;
- цибулина - 1 шт .;
- кріп - ½ пучка;
- лавровий лист - 1-2 шт .;
- сіль, запашний перець горошком - за смаком.
Рецепт юшки з червоної риби і річковий
Як зварити юшку в домашніх умовах збірну
1. Для рецепта можна взяти будь-яку річкову дрібниця (окунів, йоржів і т.п.) або застосувати обрізки великих риб (судака, щуки, сома і т.д.). Так як вуха у нас збірна, не забуваємо додати червону рибу (сьомгу або форель). Беремо голови, хвости, плавники, хребти, що залишилися від приготування інших страв. Складаємо рибне «асорті» в каструлю. Додаємо цілу очищену цибулину і моркву. По вінця заливаємо інгредієнти холодною водою, кип'ятимо.
2. Після закипання зменшуємо вогонь, знімаємо піну, що утворилася. Для аромату закладаємо в каструлю кілька горошин перцю і 1-2 лаврових листки. Щоб «перебити» сильний запах риби, додаємо пару скибочок лимона.
3. Через 20-30 хвилин шумівкою витягаємо готову рибу, перекладаємо в окремий посуд, овочі, що залишилися і спеції викидаємо. Бульйон проціджуємо через дрібне сито, переливаємо в чисту каструлю і доводимо до повторного закипання. Очищені бульби картоплі нарізаємо рівними кубиками, завантажуємо в бульйон. Одночасно додаємо решту моркву, попередньо очищену і нашатковану тонкими кружечками або соломкою. Варимо близько 10-15 хвилин, поки не солимо.
4. Паралельно займаємося рибою: відокремлюємо м'ясо від кісток, нарізаємо довільними шматками. Як тільки овочі стануть м'якими, приправляємо бульйон сіллю за смаком. Слідом закладаємо підготовлену рибу.
5. Чистий кріп дрібно рубаємо, додаємо в киплячий відвар. Через 2-3 хвилини знімаємо юшку з плити. Наполягаємо свіжозварений суп хвилин 5 під кришкою.
6. При подачі для пікантної кислинки додаємо в тарілки по одному шматочку лимона. Наше корисне, ароматне і зігріваючий перша страва готова!
Тепер ви точно знаєте, як зварити юшку в домашніх умовах швидко, просто і смачно! Смачного!
|
Категорія: Супи з рибою та морепродуктами | Додав: 25.03.2018
|
Переглядів: 691
| Рейтинг: 0.0/0 |
|