Домашня кухня
Салат «Обжорка» з яловичиною |
Спагеті з морепродуктами |
Шоколадний чізкейк |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Насипний пиріг з яблуками
Багато ароматної соковитою начинки і тонкі борошняні прошарку, наскрізь просочені молочної заливкою - основні характеристики нашого насипного пирога з яблуками. Готується випічка гранично просто. В даному випадку обходимося без довгого замісу тіста - всього-на-всього перемішуємо відразу всі сухі компоненти і, чергуючи з яблучною стружкою, викладаємо у форму.
У більшості рецептів насипного пирога замість молочної заливки використовується натерте вершкове масло, але при такій технології завжди є ризик отримати суху випічку, якщо яблука попадуться не самі соковиті. У нашому варіанті пиріг виходить максимально ніжним, просоченим і збалансованим, а на наступний день смак стає особливо яскравим.
Складові:
- соковиті кисло-солодкі яблука - 1 кг;
- горіхи волоські (за бажанням) - 80 г.
Для сухої суміші:
- борошно - 120 г;
- манка - 150 г;
- цукор - 150 г;
- розпушувач тесту - 1,5 ч. ложки;
- сіль - пучку;
- ванільний цукор - пакетик (8-10 г);
- кориця - 1 ч. ложка.
Для заливки:
- молоко - приблизно 300 мл.
Насипний пиріг з яблуками рецепт з фото крок за кроком
Як приготувати насипний яблучний пиріг з молоком
1. Для сухої суміші з'єднуємо в одній ємності борошно, розпушувач, корицю, манку, сіль. Додаємо ванільний і звичайний цукор (кількість цукрового піску можна варіювати в залежності від солодощі вибраного сорту яблук). Ретельно перемішуємо сухі компоненти.
2. Зрізавши шар шкірки і видаливши серцевину, трьом яблука крупною стружкою. Для рецепта підбираємо міцні і соковиті плоди. Найбільш смачним насипний пиріг виходить з кисло-солодкими яблуками.
3. Вибираємо ємність для випічки висотою не менше 5 см (в нашому прикладі діаметр форми 22 см). Дно і стінки злегка натираємо вершковим маслом. Нижнім шаром розподіляємо 1/3 сухої суміші.
4. Доводимо до кипіння молоко. На суху суміш викладаємо половину яблук. Щоб основа пирога вийшла максимально соковитою, робимо в яблучному шарі кілька отворів і поливаємо молоком (приблизно півсклянки).
5. Викладаємо половину волоських горіхів, попередньо порубавши їх ножем або подрібнивши в чаші блендера.
6. Покриваємо фруктово-горіховий шар половиною залишилася сухої суміші. Зверху розподіляємо другу частину яблучної стружки. Поливаємо соком, що виділився з натертих яблук, і обсипає горіхами.
7. Останнім шаром рівномірно розподіляємо залишки сухої суміші.
8. Заливаємо молоком (рідина повинна повністю покривати поверхню насипного пирога).
9. Випікаємо насипний пиріг з яблуками в попередньо розпеченій до 180 градусів духовці близько 50-60 хвилин. Молоко повинно повністю вбратися в суху суміш, а поверхня випічки покритися легкої рум'яною скоринкою.
10. Готовий пиріг повністю охолоджуємо і тільки потім дістаємо з форми. Перед дегустацією дозволяємо випічці настоятися мінімум пару годин, а ще краще прибрати її в холодильник і дочекатися наступного дня, тоді насипний пиріг з яблуками стане ще смачніше!
Смачного!
|
Категорія: Пироги | Додав: 14.04.2018
|
Переглядів: 950
| Рейтинг: 0.0/0 |
|