Домашня кухня
Салат з шинкою, сиром та огірками |
Чіпси в мікрохвильовці за 5 хвилин |
Яйця Бенедикт під соусом Голландез |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Чорничний пиріг
Чорничний пиріг, приготований з даного рецептом, виходить однаково апетитним і привабливим незалежно від пори року. Чи не втрачає своїх якостей ягода чудово підходить і в свіжому, і в замороженому вигляді.
З'єднуємо перетерту чорницю з молочними вершками і отримуємо прекрасну ніжну заливку з насиченим забарвленням і впевненим ягідним смаком. Цим складом наповнюємо пісочну «кошик» і створюємо пиріг-десерт, гідний чаювання з гостями або посиденьок в тихому сімейному колі.
Складові:
- чорниця - 250 г;
- цукор - 80 г;
- яйця - 2 шт .;
- крохмаль картопляний - 20 г;
- вершки 20% - 100 мл.
Для тесту:
- вершкове масло - 50 г;
- яйце - 1 шт .;
- сіль - ¼ ч. ложки;
- цукор - 50 г;
- борошно - 150 г.
Чорничний пиріг покроковий рецепт з фото
Як приготувати пісочний пиріг з чорницею
1. Розм'якшене пластичне масло змішуємо з цукром і сіллю, розтираємо виделкою до отримання єдиної маси.
2. Забиваємо до цукрово-масляного складу яйце, розмішуємо.
3. Поступово підсипає борошно, замішуємо пісочне тісто м'якої і однорідної текстури.
4. Викладаємо борошняну масу в форму діаметром 22 см і розтягуємо долонями, формуючи рівний тонкий шар з бортом висотою 2,5-3 см. Дно ємності для підстраховки попередньо застилає пергаментом.
5. Прибираємо форму з основою майбутнього пирога в холодильник на 30 хвилин, а тим часом готуємо начинку. Промиті ягоди пюріруем блендером, додавши 50 мл води.
6. Чорничну масу перетираємо через дрібне сито, старанно натискаючи ложкою і намагаючись по максимуму вичавити весь сік (макуха, що залишився на ситі, в рецепті не використовуємо). Додаємо до ягідному соку цукор, розмішуємо.
7. В окремому посуді змішуємо яйця, вершки і крохмаль. Збиваємо ручним віночком, об'єднуючи компоненти.
8. Переливаємо світлу суміш до солодкого чорничного соку, розмішуємо до рівномірного фарбування маси.
9. Охолоджене тісто кілька разів проколюємо виделкою, щоб уникнути здуття коржа. Потім відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
10. Напівготову пісочну «кошик» наповнюємо рідкої ягідно-вершковою сумішшю.
11. Відправляємо форму назад в духовку, випікаємо пиріг з чорницею приблизно 20-25 хвилин. Начинка повинна повністю загуснути.
12. Готову випічку охолоджуємо і тільки потім ріжемо на порційні шматочки.
Чорничний пиріг готовий! Приємного чаювання!
|
Категорія: Пироги | Додав: 14.04.2018
|
Переглядів: 577
| Рейтинг: 0.0/0 |
|