Четвер
28.03.2024
20:25
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Холодні закуски
Гарячі закуски
Суші і роли
Пошук рецепта
/_pu/1/04981834.jpg
Канапе з оселедцем і чорним хлібом
/_pu/3/92032898.jpg
Торт «Ферреро Роше»
/_pu/1/51497117.jpg
Сазан запечений в духовці
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Закуски » Холодні закуски


Хе з судака в домашніх умовах

Риба хе - популярна страва корейської кухні, яке у нас часто можна побачити на прилавках магазинів поряд з морквою по-корейськи і іншими азіатськими закусками. Традиційно готується хе з сирого рибного філе, яке нарізається невеликими шматочками і маринується в оцті з додаванням великої кількості перцю і інших добавок. Підсумкове блюдо виходить чудовим, але ось покуштувати його наважиться далеко не кожен, так як умови зберігання та якість продукту для покупців залишається загадкою.

Ми пропонуємо не ризикувати здоров'ям, а самостійно зробити хе з судака в домашніх умовах, вибравши для рецепта найсвіжішу рибу і контролюючи весь процес від початку до кінця. І, звичайно ж, в будь-якому випадку надмірно захоплюватися хе не варто, так як страва це хоч і дуже смачне, але за рахунок оцту і гостроти некорисне.
 
Складові:
  • філе свіжого судака - 500 г (1 невелика тушка риби);
  • морква - 1-2 шт .;
  • цибуля ріпчаста - 2 шт .;
  • оцтова кислота 70% - 1 ст. ложка;
  • рослинне масло - 100 мл;
  • коріандр мелений - 1 ч. ложка з гіркою;
  • перець чорний мелений - 1 ч. ложка (або за смаком);
  • перець червоний мелений (пекучий) - 1/2 ч. ложки (або за смаком);
  • сіль - 1 ст. ложка (або за смаком).


Хе з судака рецепт в домашніх умовах з фото

Як приготувати хе з судака

1. Якщо у вас на руках ціла неочищена тушка судака, насамперед підготуємо її до приготування. Відрізаємо голову і плавники, залишаємо все це для варіння юшки. Нутрощі риби викидаємо. Розрізаємо тушку уздовж на дві частини, знімаємо шкуру.
 

2. Відокремлюємо філе від кісток, нарізаємо невеликими довгастими шматочками (завдовжки 2-3 см, товщиною приблизно 1 см), складаємо в глибоку миску. 
 

3. Вливаємо до риби оцтову кислоту і негайно перемішуємо. Прибираємо судака в холодильник мінімум на півгодини (до рівномірного побіління шматочків). 
 

4. Паралельно підготуємо інші компоненти. Моркву натираємо тонкими смужками. Бажано використовувати спеціальну тертку для овочів по-корейськи, але якщо такої немає, підійде і звичайна. 
 

5. Цибулини ріжемо чверть кільцями (спочатку розрізаємо вздовж навпіл, потім таким же чином кожну частину ділимо ще на дві половинки і шаткуємо тонкими шматочками). 
 

6. На побілілу від оцтової кислоти рибу викладаємо цибулю, потім шар моркви (не перемішується). Зверху посипаємо вміст миски сіллю, пекучим червоним і класичним чорним перцем, додаємо коріандр. В даному рецепті хе з судака дані приблизні пропорції спецій, які ви сміливо можете варіювати з урахуванням особистого смаку! 
 

7. Рослинна олія в окремому посуді нагріваємо до дуже гарячого стану і, знявши з вогню, відразу вливаємо на шар моркви. Тепер ретельно все розмішуємо і дозволяємо хе з судака настоятися в холодильнику протягом 2-3 годин (а ще краще залишити на ніч). 
 

8. По закінченню часу знімаємо пробу. Якщо необхідно, додаємо ще трохи оцту або спецій. Подаємо хе з судака маленькими порціями в якості закуски. 
 

Смачного!



Категорія: Холодні закуски | Додав: 05.04.2018
Переглядів: 760 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024