Домашня кухня
Чорничний пиріг |
Салат «Червоне море» |
Голубці з м'ясом і рисом |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Хе з судака в домашніх умовах
Риба хе - популярна страва корейської кухні, яке у нас часто можна побачити на прилавках магазинів поряд з морквою по-корейськи і іншими азіатськими закусками. Традиційно готується хе з сирого рибного філе, яке нарізається невеликими шматочками і маринується в оцті з додаванням великої кількості перцю і інших добавок. Підсумкове блюдо виходить чудовим, але ось покуштувати його наважиться далеко не кожен, так як умови зберігання та якість продукту для покупців залишається загадкою.
Ми пропонуємо не ризикувати здоров'ям, а самостійно зробити хе з судака в домашніх умовах, вибравши для рецепта найсвіжішу рибу і контролюючи весь процес від початку до кінця. І, звичайно ж, в будь-якому випадку надмірно захоплюватися хе не варто, так як страва це хоч і дуже смачне, але за рахунок оцту і гостроти некорисне.
Складові:
- філе свіжого судака - 500 г (1 невелика тушка риби);
- морква - 1-2 шт .;
- цибуля ріпчаста - 2 шт .;
- оцтова кислота 70% - 1 ст. ложка;
- рослинне масло - 100 мл;
- коріандр мелений - 1 ч. ложка з гіркою;
- перець чорний мелений - 1 ч. ложка (або за смаком);
- перець червоний мелений (пекучий) - 1/2 ч. ложки (або за смаком);
- сіль - 1 ст. ложка (або за смаком).
Хе з судака рецепт в домашніх умовах з фото
Як приготувати хе з судака
1. Якщо у вас на руках ціла неочищена тушка судака, насамперед підготуємо її до приготування. Відрізаємо голову і плавники, залишаємо все це для варіння юшки. Нутрощі риби викидаємо. Розрізаємо тушку уздовж на дві частини, знімаємо шкуру.
2. Відокремлюємо філе від кісток, нарізаємо невеликими довгастими шматочками (завдовжки 2-3 см, товщиною приблизно 1 см), складаємо в глибоку миску.
3. Вливаємо до риби оцтову кислоту і негайно перемішуємо. Прибираємо судака в холодильник мінімум на півгодини (до рівномірного побіління шматочків).
4. Паралельно підготуємо інші компоненти. Моркву натираємо тонкими смужками. Бажано використовувати спеціальну тертку для овочів по-корейськи, але якщо такої немає, підійде і звичайна.
5. Цибулини ріжемо чверть кільцями (спочатку розрізаємо вздовж навпіл, потім таким же чином кожну частину ділимо ще на дві половинки і шаткуємо тонкими шматочками).
6. На побілілу від оцтової кислоти рибу викладаємо цибулю, потім шар моркви (не перемішується). Зверху посипаємо вміст миски сіллю, пекучим червоним і класичним чорним перцем, додаємо коріандр. В даному рецепті хе з судака дані приблизні пропорції спецій, які ви сміливо можете варіювати з урахуванням особистого смаку!
7. Рослинна олія в окремому посуді нагріваємо до дуже гарячого стану і, знявши з вогню, відразу вливаємо на шар моркви. Тепер ретельно все розмішуємо і дозволяємо хе з судака настоятися в холодильнику протягом 2-3 годин (а ще краще залишити на ніч).
8. По закінченню часу знімаємо пробу. Якщо необхідно, додаємо ще трохи оцту або спецій. Подаємо хе з судака маленькими порціями в якості закуски.
Смачного!
|
Категорія: Холодні закуски | Додав: 05.04.2018
|
Переглядів: 895
| Рейтинг: 0.0/0 |
|