Домашня кухня
Самса з куркою |
Салат «Курка під кайфом» |
Салат «Міністерський» з яловичиною |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Соус теріякі в домашніх умовах
Соус теріякі активно використовується в японській кухні. Його часто додають до роллам, локшині удон або використовують в якості маринаду для курки, м'яса або риби. Цей соус одночасно поєднує в собі солодкі і солоні «відтінки», що робить страву пікантним і оригінальним, з цікавим смаком.
Єдиною технологією приготування терияки не існує: кожен кухар готує цей соус по-своєму, але в основному рецепт включає до свого складу соєвий соус, прянощі і мирин. Сьогодні ми розглянемо як можна приготувати популярний соус теріякі в домашніх умовах і отримати універсальну заправку для різноманітних страв!
Складові:
- соєвий соус - 150 мл;
- мелений імбир - 2 ч. ложки;
- рідкий мед - 1 ст. ложка;
- картопляний крохмаль - 2 ч. ложки без гірки;
- рослинне масло (рафінована) - 1 ч. ложка;
- сушений часник - 1 ч. ложка;
- тростинний цукор - 4-5 ч. ложок;
- вода - 60 мл;
- оцет винний 6% - 1 ст. ложка (або 100 мл Міріна).
Соус теріякі рецепт в домашніх умовах
Як приготувати соус теріякі
1. Соєвий соус переливаємо в невеликий ківш або сотейник з товстим дном. Відразу додаємо суміш сухих компонентів: тростинний цукор, імбир і сушений часник. Для рецепта підійдуть і свіжі зубці часнику, пропущені через прес, але з часниковим порошком консистенція соусу вийде більш однорідною і приємною.
2. Слідом вливаємо чайну ложку будь-якого рослинного масла з нейтральним ароматом і вводимо рідкий мед, розмішуємо.
3. Додаємо столову ложку оцту. В оригіналі використовується мирин - солодкувате рисове вино, але так як ми готуємо соус теріякі в домашніх умовах, не забороняється замінити цей інгредієнт простим винним оцтом.
4. Крохмаль розчиняємо у воді, а потім вливаємо до інших складових соусу. Якщо замість ложки оцту ви додали 100 мл Міріна, порцію крохмалю слід збільшити на 1-1,5 ч. Ложки.
5. Розміщуємо ємність на середній вогонь. Періодично помішуючи, доводимо соус до кипіння. Потім знижуємо нагрів і продовжуємо варіння 5-6 хвилин. Спочатку соус може здатися рідкуватим, але після охолодження він подзагустеет. В кінці готування знімаємо пробу: іноді соєвий соус попадається занадто солоним, в такому випадку слід додати ще трохи цукру або меду для отримання потрібного солодко-солоного смаку.
6. Дозволяємо соусу охолонути протягом 15-20 хвилин, а потім переливаємо його в скляну ємність з кришкою, відправляємо на полицю холодильника.
7. Бажано перед вживанням дозволити соусу ніч постояти в холодильнику, так як на наступний день він стає ще смачніше! Можна подавати соус на додаток до простих закусок або використовувати його в якості маринаду.
Соус теріякі в домашніх умовах готовий!
|
Категорія: Соуси і маринади | Додав: 12.04.2018
|
Переглядів: 727
| Рейтинг: 0.0/0 |
|