Вівторок
26.11.2024
13:15
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Заправки до салатів
Соуси і маринади
Пошук рецепта
/_pu/4/73438466.jpg
Самса з куркою
/_pu/2/98583252.jpg
Салат «Курка під кайфом»
/_pu/2/41156863.jpg
Салат «Міністерський» з яловичиною
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Соуси » Соуси і маринади


Соус теріякі в домашніх умовах

Соус теріякі активно використовується в японській кухні. Його часто додають до роллам, локшині удон або використовують в якості маринаду для курки, м'яса або риби. Цей соус одночасно поєднує в собі солодкі і солоні «відтінки», що робить страву пікантним і оригінальним, з цікавим смаком.

Єдиною технологією приготування терияки не існує: кожен кухар готує цей соус по-своєму, але в основному рецепт включає до свого складу соєвий соус, прянощі і мирин. Сьогодні ми розглянемо як можна приготувати популярний соус теріякі в домашніх умовах і отримати універсальну заправку для різноманітних страв!
 
Складові:
  • соєвий соус - 150 мл;
  • мелений імбир - 2 ч. ложки;
  • рідкий мед - 1 ст. ложка;
  • картопляний крохмаль - 2 ч. ложки без гірки;
  • рослинне масло (рафінована) - 1 ч. ложка;
  • сушений часник - 1 ч. ложка;
  • тростинний цукор - 4-5 ч. ложок;
  • вода - 60 мл;
  • оцет винний 6% - 1 ст. ложка (або 100 мл Міріна).


Соус теріякі рецепт в домашніх умовах

Як приготувати соус теріякі

1. Соєвий соус переливаємо в невеликий ківш або сотейник з товстим дном. Відразу додаємо суміш сухих компонентів: тростинний цукор, імбир і сушений часник. Для рецепта підійдуть і свіжі зубці часнику, пропущені через прес, але з часниковим порошком консистенція соусу вийде більш однорідною і приємною. 
 

2. Слідом вливаємо чайну ложку будь-якого рослинного масла з нейтральним ароматом і вводимо рідкий мед, розмішуємо. 
 

3. Додаємо столову ложку оцту. В оригіналі використовується мирин - солодкувате рисове вино, але так як ми готуємо соус теріякі в домашніх умовах, не забороняється замінити цей інгредієнт простим винним оцтом. 
 

4. Крохмаль розчиняємо у воді, а потім вливаємо до інших складових соусу. Якщо замість ложки оцту ви додали 100 мл Міріна, порцію крохмалю слід збільшити на 1-1,5 ч. Ложки. 
 

5. Розміщуємо ємність на середній вогонь. Періодично помішуючи, доводимо соус до кипіння. Потім знижуємо нагрів і продовжуємо варіння 5-6 хвилин. Спочатку соус може здатися рідкуватим, але після охолодження він подзагустеет. В кінці готування знімаємо пробу: іноді соєвий соус попадається занадто солоним, в такому випадку слід додати ще трохи цукру або меду для отримання потрібного солодко-солоного смаку. 
 

6. Дозволяємо соусу охолонути протягом 15-20 хвилин, а потім переливаємо його в скляну ємність з кришкою, відправляємо на полицю холодильника. 
 

7. Бажано перед вживанням дозволити соусу ніч постояти в холодильнику, так як на наступний день він стає ще смачніше! Можна подавати соус на додаток до простих закусок або використовувати його в якості маринаду. 
 

Соус теріякі в домашніх умовах готовий!



Категорія: Соуси і маринади | Додав: 12.04.2018
Переглядів: 727 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024