Домашня кухня
Торт Наполеон зі згущеним молоком |
Домашній гамбургер |
Пісочне печиво з цукатами |
Статистика |
Онлайн всього: 2 Гостей: 2 Користувачів: 0
|
|
Кобб салат
Кобб салат - яскраве, ситне і дуже апетитне блюдо, класика американської кухні. Список інгредієнтів відразу викликає інтерес, адже тут вдало підібрані найсмачніші і прекрасно поєднуються один з одним продукти: смажене куряче філе, соковиті помідори, хрусткий бекон, відварені яйця, стигле авокадо, свіжі салатні листя і пікантний сир з цвіллю. Заправляється все це чудове «асорті» простий заправкою на основі рослинної олії і гірчиці. В результаті виходить розкішне блюдо з дуже ефектним зовнішнім виглядом!
Даний варіант Кобб салату дуже наближений до класичної версії, але за бажанням ви можете вносити свої корективи. Наприклад, філе можна не тільки смажити, а й запікати, замість бекону використовувати більш доступну шинку і т.д. Але все-таки занадто сильно відступати від рецепта Кобб салату не рекомендується, так як тут все збалансовано ідеально.
Інгредієнти у розрахунку на 3-4 порції:
- курка (філе) - 300 г;
- бекон сирокопчені - 50 г;
- авокадо - 1 шт .;
- яйця - 2 шт .;
- сир з пліснявою (Дор Блю або т.п.) - 50 г;
- помідори черрі - 7-8 шт .;
- салатні листя - 100-150 г;
- сіль, перець - за смаком.
Для заправки:
- рослинне (рафінована) масло - 6 ст. ложок;
- лимонний сік або оцет 6% - 2 ст. ложки;
- гірчиця - 0,5-1 ч. ложка.
Кобб салат рецепт з фото крок за кроком
Як приготувати Кобб салат
1. Бекон нарізаємо невеликими вузькими смужками, обсмажуємо на чистій і сухій сковороді до легкого хрускоту. У процесі смаження масло не додаємо! Готові шматочки бекону викладаємо на паперові серветки, щоб вбрався зайвий жир.
2. Шматок філе розрізаємо вздовж на дві однакові по товщині пластини. Посипаємо сіллю і перцем з двох сторін. Обсмажуємо на звільнилася від бекону сковороді по 4-5 хвилин з кожного боку (вогонь - середній).
3. Остужаем смажене куряче м'ясо на паперових серветках, а потім ріжемо невеликими кубиками.
4. Сир кришимо руками або нарізаємо дрібними шматочками. В ідеалі для Кобб салату застосовується сир з цвіллю типу Дор Блю, але якщо ви його не любите, в домашніх умовах приготувати цю страву можна з іншим сиром на ваш розсуд.
5. Відварені яйця нарізаємо невеликими шматочками.
6. Черрі ділимо на четвертинки.
7. Авокадо розрізаємо вздовж навпіл. Витягуємо кісточку, зрізаємо шкуру. М'якоть екзотичного плоду ріжемо кубиками.
8. Для заправки Кобб салату з'єднуємо масло, гірчицю і лимонний сік (або оцет). Енергійно збовтувати рідина виделкою.
9. Салатні листя, промивши і обсушити, рвемо на довільні шматочки. Додаємо до зелені половину заправки, перемішуємо.
10. На підходить за розміром тарілку укладаємо салатні листя. Зверху рядами розсортовувати інші складові Кобб салату - яйця, черрі, сир, куряче філе, бекон і авокадо.
11. Поливаємо наш барвисте «асорті» залишилася заправкою. За бажанням салат можна перемішати або ж їсти прямо так - смужками.
Кобб салат - дуже ефектне барвисте блюдо, яке цілком може замінити собою обід або вечерю. Смачного!
|
Категорія: Салати з куркою | Додав: 09.04.2018
|
Переглядів: 2907
| Рейтинг: 0.0/0 |
|