Домашня кухня
Міні-піца на батоні |
Вишневий соус до м'яса |
Курка в кефірі в духовці |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Бефстроганов з курки зі сметаною
Прочитавши найменування рецепта, багато прискіпливі кулінари запротестують і справедливо помітять, що за правилами потрібно обов'язково готувати бефстроганов з яловичини і про використання птиці тут не може бути й мови. З цим не посперечаєшся! Дійсно, навіть назва страви говорить сама за себе, адже воно походить від французького Bœuf Stroganoff, що перекладається як «яловичина по-строгановськи».
Але ми все-таки як виняток з правил пропонуємо вам хоча б раз заради інтересу спробувати сучасну варіацію «а-ля бефстроганов з курки зі сметаною». Ця страва виходить не менш смачним, а може бути навіть і трошки цікавіше оригіналу. Хто знає, можливо і сам граф А.Г. Строганов, для якого спочатку була розроблена рецептура, не відмовився б покуштувати бефстроганов в такому варіанті.
Складові:
- курка (філе) - 400 г;
- сметана від 20% - 150 г;
- томатна паста - 1 ст. ложка;
- гірчиця - 1 ст. ложка;
- цибуля ріпчаста - 1 невелика головка або половина великої;
- борошно - 1 ч. ложка з гіркою;
- сіль, спеції - за смаком;
- рослинне масло - 3-4 ст. ложки;
- свіжа петрушка - 5-6 гілочок.
Бефстроганов з курки рецепт зі сметаною
Як приготувати бефстроганов з курки зі сметаною
1. Промите філе птиці нарізаємо тонкими, приблизно однаковими за розміром смужками. Розпалює сковороду з рафінованою олією і, помішуючи, обсмажуємо курку на сильному вогні до випаровування вологи і легкої золотистої скоринки. Солимо, додаємо улюблені спеції.
2. Паралельно шаткуємо тонкими «пір'ям» цибулю, обсмажуємо в іншій сковороді до розм'якшення.
3. До злегка підрум'яненим шматочках філе додаємо ложку гірчиці, перемішуємо.
4. До вже м'якому цибулі всипаємо борошно, ретельно перемішуємо. Слідом додаємо томатну пасту і сметану, розмішуємо.
5. Розбавляємо суміш водою, домагаючись бажаної консистенції соусу. Строгих пропорцій в рецепті бефстроганова не існує: кількість рідини, сметани і томатної пасти регулюється тільки з урахуванням особистого смаку. Є лише деякі рекомендації, наприклад, що сметани повинно бути значно більше томатної пасти, а соус повинен вийти середнім - не дуже густим, але й не сильно рідким.
6. Заливаємо підготовленим сметанним соусом курку. Доводимо до кипіння, а потім накриваємо сковорідку кришкою і тушкуємо птицю на маленькому вогні до повного приготування (близько 20 хвилин). Якщо соус сильно загусне, підливаємо невелику порцію води.
7. В кінці знімаємо пробу, подсаливаем при необхідності. Свіжу петрушку подрібнюємо ножем і завантажуємо в сковороду з вже готовим блюдом.
8. Подаємо тушковане куряче філе укупі з картопляним пюре, рисом, спагетті або будь-яким іншим гарніром.
А-ля бефстроганов з курки зі сметаною готовий! Смачного!
|
Категорія: Страви із птиці | Додав: 29.03.2018
|
Переглядів: 612
| Рейтинг: 0.0/0 |
|