Неділя
16.06.2019
23:43
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Страви із птиці


Бефстроганов з курки зі сметаною

Прочитавши найменування рецепта, багато прискіпливі кулінари запротестують і справедливо помітять, що за правилами потрібно обов'язково готувати бефстроганов з яловичини і про використання птиці тут не може бути й мови. З цим не посперечаєшся! Дійсно, навіть назва страви говорить сама за себе, адже воно походить від французького Bœuf Stroganoff, що перекладається як «яловичина по-строгановськи».

Але ми все-таки як виняток з правил пропонуємо вам хоча б раз заради інтересу спробувати сучасну варіацію «а-ля бефстроганов з курки зі сметаною». Ця страва виходить не менш смачним, а може бути навіть і трошки цікавіше оригіналу. Хто знає, можливо і сам граф А.Г. Строганов, для якого спочатку була розроблена рецептура, не відмовився б покуштувати бефстроганов в такому варіанті.
 
Складові:
  • курка (філе) - 400 г;
  • сметана від 20% - 150 г;
  • томатна паста - 1 ст. ложка;
  • гірчиця - 1 ст. ложка;
  • цибуля ріпчаста - 1 невелика головка або половина великої;
  • борошно - 1 ч. ложка з гіркою;
  • сіль, спеції - за смаком;
  • рослинне масло - 3-4 ст. ложки;
  • свіжа петрушка - 5-6 гілочок.


Бефстроганов з курки рецепт зі сметаною

Як приготувати бефстроганов з курки зі сметаною

1. Промите філе птиці нарізаємо тонкими, приблизно однаковими за розміром смужками. Розпалює сковороду з рафінованою олією і, помішуючи, обсмажуємо курку на сильному вогні до випаровування вологи і легкої золотистої скоринки. Солимо, додаємо улюблені спеції. 
 

2. Паралельно шаткуємо тонкими «пір'ям» цибулю, обсмажуємо в іншій сковороді до розм'якшення. 
 

3. До злегка підрум'яненим шматочках філе додаємо ложку гірчиці, перемішуємо.
 

4. До вже м'якому цибулі всипаємо борошно, ретельно перемішуємо. Слідом додаємо томатну пасту і сметану, розмішуємо. 
 

5. Розбавляємо суміш водою, домагаючись бажаної консистенції соусу. Строгих пропорцій в рецепті бефстроганова не існує: кількість рідини, сметани і томатної пасти регулюється тільки з урахуванням особистого смаку. Є лише деякі рекомендації, наприклад, що сметани повинно бути значно більше томатної пасти, а соус повинен вийти середнім - не дуже густим, але й не сильно рідким. 
 

6. Заливаємо підготовленим сметанним соусом курку. Доводимо до кипіння, а потім накриваємо сковорідку кришкою і тушкуємо птицю на маленькому вогні до повного приготування (близько 20 хвилин). Якщо соус сильно загусне, підливаємо невелику порцію води. 
 

7. В кінці знімаємо пробу, подсаливаем при необхідності. Свіжу петрушку подрібнюємо ножем і завантажуємо в сковороду з вже готовим блюдом. 
 

8. Подаємо тушковане куряче філе укупі з картопляним пюре, рисом, спагетті або будь-яким іншим гарніром. 
 

А-ля бефстроганов з курки зі сметаною готовий! Смачного!



Категорія: Страви із птиці | Додав: 29.03.2018
Переглядів: 131 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019