Домашня кухня
Як варити рис для ролів і суші |
Гарбузовий суп-пюре з вершками |
Шоколадний торт «Різдвяне поліно» |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Смажений короп на сковороді
Смажений короп на сковороді, доповнений гарніром, утворює просте, але при цьому дуже смачне буденне блюдо. Приготування цієї риби не відніме у вас багато часу, особливо якщо ви купите вже очищену і випатрану тушку.
Вибираючи коропа, важливо звернути увагу не тільки на його свіжість, але і вага. Для смаження бажано придбати рибу в півтора-два кілограми - оброблені шматки коропа середнього розміру досить швидко прожаряться, а дрібних кісток буде не так багато.
Складові:
- свіжий короп (краще дзеркальний) - 1,5-2 кг;
- рослинне масло - близько 80 мл;
- панірувальні сухарі - 50-80 г;
- сіль, перець - за смаком.
Короп смажений на сковороді рецепт
Як смажити коропа на сковороді
1. Насамперед очищаємо коропа від луски. Потім зрізаємо голову, хвіст і плавники - залишаємо все це для юшки. Ретельно видаляємо нутрощі риби. Частину, що залишилася тушку нарізаємо порційними шматками товщиною близько 2 см. Для смаження найкраще підходить дзеркальний короп - цей вид відрізняється невеликою кількістю кісток, а також практично повною відсутністю луски.
2. Натираємо стейки сіллю, перцем і / або іншими спеціями. Ми залишаємо при кімнатній температурі хвилин на 10-15 для «просочення».
3. Сухарі висипаємо в зручну плоску тарілку. Кожен шматок коропа ретельно обвалюють в паніровці. Саме сухарі утворюють на готової рибі рум'яну, злегка хрустку скоринку, при цьому всередині короп залишається максимально м'яким, ніжним і соковитим.
4. Розігріваємо толстодонную сковороду з бортами, вливши рослинне масло. На розпечену поверхню викладаємо шматочки коропа і смажимо на середньому вогні без кришки близько 5-7 хвилин (до зарум'янювання нижньої сторони).
5. Далі акуратно, намагаючись не пошкодити цілісність стейків, перевертаємо рибу на іншу сторону за допомогою кулінарної лопатки. Продовжуємо жарку ще 5-7 хвилин. Якщо шматки риби досить великі за розміром, в самому кінці накриваємо сковорідку кришкою і пропарюють рибу на повільному вогні протягом 2-3 хвилин.
6. Готові стейки поміщаємо на паперові рушники, щоб позбутися від зайвого масла. Сервіруємо рибу з простим гарніром, наприклад, картопляним пюре, відварною рисом, макаронами. Можна доповнити блюдо овочами і свіжою зеленню.
Короп смажений на сковороді повністю готовий! Смачного!
|
Категорія: Страви з риби та морепродуктів | Додав: 02.04.2018
|
Переглядів: 1656
| Рейтинг: 0.0/0 |
|