Неділя
21.07.2019
09:38
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Страви з риби та морепродуктів


Смажений короп на сковороді

Смажений короп на сковороді, доповнений гарніром, утворює просте, але при цьому дуже смачне буденне блюдо. Приготування цієї риби не відніме у вас багато часу, особливо якщо ви купите вже очищену і випатрану тушку.

Вибираючи коропа, важливо звернути увагу не тільки на його свіжість, але і вага. Для смаження бажано придбати рибу в півтора-два кілограми - оброблені шматки коропа середнього розміру досить швидко прожаряться, а дрібних кісток буде не так багато.
 
Складові:
  • свіжий короп (краще дзеркальний) - 1,5-2 кг;
  • рослинне масло - близько 80 мл;
  • панірувальні сухарі - 50-80 г;
  • сіль, перець - за смаком.


Короп смажений на сковороді рецепт

Як смажити коропа на сковороді

1. Насамперед очищаємо коропа від луски. Потім зрізаємо голову, хвіст і плавники - залишаємо все це для юшки. Ретельно видаляємо нутрощі риби. Частину, що залишилася тушку нарізаємо порційними шматками товщиною близько 2 см. Для смаження найкраще підходить дзеркальний короп - цей вид відрізняється невеликою кількістю кісток, а також практично повною відсутністю луски. 
 

2. Натираємо стейки сіллю, перцем і / або іншими спеціями. Ми залишаємо при кімнатній температурі хвилин на 10-15 для «просочення». 
 

3. Сухарі висипаємо в зручну плоску тарілку. Кожен шматок коропа ретельно обвалюють в паніровці. Саме сухарі утворюють на готової рибі рум'яну, злегка хрустку скоринку, при цьому всередині короп залишається максимально м'яким, ніжним і соковитим. 
 

4. Розігріваємо толстодонную сковороду з бортами, вливши рослинне масло. На розпечену поверхню викладаємо шматочки коропа і смажимо на середньому вогні без кришки близько 5-7 хвилин (до зарум'янювання нижньої сторони). 
 

5. Далі акуратно, намагаючись не пошкодити цілісність стейків, перевертаємо рибу на іншу сторону за допомогою кулінарної лопатки. Продовжуємо жарку ще 5-7 хвилин. Якщо шматки риби досить великі за розміром, в самому кінці накриваємо сковорідку кришкою і пропарюють рибу на повільному вогні протягом 2-3 хвилин. 
 

6. Готові стейки поміщаємо на паперові рушники, щоб позбутися від зайвого масла. Сервіруємо рибу з простим гарніром, наприклад, картопляним пюре, відварною рисом, макаронами. Можна доповнити блюдо овочами і свіжою зеленню. 
 

Короп смажений на сковороді повністю готовий! Смачного!



Категорія: Страви з риби та морепродуктів | Додав: 02.04.2018
Переглядів: 95 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019