Домашня кухня
Сирні кекси в силіконових формочках |
Оселедець під шубою рулетом |
Торт «Прага» класичний |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Спагеті з морепродуктами
Відварити спагетті - справа нехитра, адже досить уважно прочитати інструкцію і виконати прості рекомендації виробника. Напевно так ви і надходили багато разів, але яскравих смакових вражень від подібного способу приготування швидше за все не відчували. Якщо ж додатково приготувати до макаронних виробів цікавий соус, вийде зовсім інша справа - прісні спагетті заграють новими «фарбами», їх смак вмить перетвориться, а блюдо з рядового перетвориться майже в святковий!
Сьогодні пропонуємо черговий рецепт з мотивів італійської кухні - готуємо спагетті з морепродуктами в томатному соусі! Тут відмінно підійде як вже готовий покупної морський коктейль, так і самостійно змішані креветки, мідії, восьминоги, кальмари і т.п.
Складові:
- спагетті - 300 г;
- коктейль з морепродуктів (креветки, мідії, кальмари і т.д.) - 500 г;
- часник - 2 зубці;
- цибуля ріпчаста - 1 головка;
- помідори свіжі - 2 шт .;
- томатна паста - 2 ст. ложки;
- біле вино (сухе) - 130 мл;
- оливкова олія - 5-6 ст. ложок;
- свіжа петрушка або інша зелень - 3-4 гілочки;
- сіль, перець - за смаком;
- сушений базилік або суміш пряних трав - ½ ч. ложки.
Спагеті з морепродуктами в томатному соусі рецепт
1. Морський коктейль розморожуємо. Бажано завчасно (години за 3 до початку приготування) перемістити його з морозильної камери на полицю холодильника - такий спосіб розморожування вважається найбільш сприятливим. Перед приготуванням ретельно промиваємо суміш морепродуктів.
2. Свіжі помідори обшпарюємо окропом і знімаємо размягченную шкірку. Томатну м'якоть подрібнюємо за допомогою блендера в однорідне рідке «пюре».
3. Цибулину і часникові зубці дрібно нарізаємо. Розігріваємо сотейник або велику сковороду, додавши 2-3 ст. ложки оливкової олії. Обсмажуємо цибулю з часником до розм'якшення і легкої золотистої (близько 4 хвилин).
4. Додаємо до цибульний-часниковою суміші подрібнені помідори.
5. Слідом кидаємо сушений базилік або суміш пряних трав, закладаємо томатну пасту. Ретельно все розмішуємо і вливаємо сухе вино. Солимо, перчимо томатний соус за смаком, доводимо до кипіння, а потім накриваємо сотейник кришкою і Томім масу на слабкому вогні 10-15 хвилин. Готовий соус знімаємо з плити.
6. В окремому сотейнику розігріваємо 2-3 ст. ложки олії, викладаємо промиті морепродукти. Тушкуємо, помішуючи морську суміш, протягом 2-3 хвилин. Потім зливаємо виділилася рідина і перекладаємо коктейль з морепродуктів в готовий томатний соус, перемішуємо.
7. Спагеті відварюємо в киплячій підсоленій воді до готовності (орієнтуємося на час, вказаний виробником на упаковці). Відкидаємо пасту на друшляк і, позбувшись від рідини, відразу завантажуємо гарячі макаронні вироби в соус.
8. Оперативно перемішуємо вміст сотейника, просочуючи спагетті соусом і намагаючись рівномірно розподілити асорті з морепродуктів. Обсипавши зеленню, подаємо блюдо негайно, не дозволяючи йому охолонути.
Спагеті з морепродуктами в томатному соусі готові! Смачного!
|
Категорія: Страви з риби та морепродуктів | Додав: 01.04.2018
|
Переглядів: 538
| Рейтинг: 0.0/0 |
|