Четвер
25.04.2024
18:35
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
/_pu/4/15231765.jpg
Сирні кекси в силіконових формочках
/_pu/1/48807074.jpg
Оселедець під шубою рулетом
/_pu/3/82011087.jpg
Торт «Прага» класичний
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Страви з риби та морепродуктів


Спагеті з морепродуктами

Відварити спагетті - справа нехитра, адже досить уважно прочитати інструкцію і виконати прості рекомендації виробника. Напевно так ви і надходили багато разів, але яскравих смакових вражень від подібного способу приготування швидше за все не відчували. Якщо ж додатково приготувати до макаронних виробів цікавий соус, вийде зовсім інша справа - прісні спагетті заграють новими «фарбами», їх смак вмить перетвориться, а блюдо з рядового перетвориться майже в святковий!

Сьогодні пропонуємо черговий рецепт з мотивів італійської кухні - готуємо спагетті з морепродуктами в томатному соусі! Тут відмінно підійде як вже готовий покупної морський коктейль, так і самостійно змішані креветки, мідії, восьминоги, кальмари і т.п.
 
Складові:
  • спагетті - 300 г;
  • коктейль з морепродуктів (креветки, мідії, кальмари і т.д.) - 500 г;
  • часник - 2 зубці;
  • цибуля ріпчаста - 1 головка;
  • помідори свіжі - 2 шт .;
  • томатна паста - 2 ст. ложки;
  • біле вино (сухе) - 130 мл;
  • оливкова олія - ​​5-6 ст. ложок;
  • свіжа петрушка або інша зелень - 3-4 гілочки;
  • сіль, перець - за смаком;
  • сушений базилік або суміш пряних трав - ½ ч. ложки.


Спагеті з морепродуктами в томатному соусі рецепт

1. Морський коктейль розморожуємо. Бажано завчасно (години за 3 до початку приготування) перемістити його з морозильної камери на полицю холодильника - такий спосіб розморожування вважається найбільш сприятливим. Перед приготуванням ретельно промиваємо суміш морепродуктів. 
 

2. Свіжі помідори обшпарюємо окропом і знімаємо размягченную шкірку. Томатну м'якоть подрібнюємо за допомогою блендера в однорідне рідке «пюре». 
 

3. Цибулину і часникові зубці дрібно нарізаємо. Розігріваємо сотейник або велику сковороду, додавши 2-3 ст. ложки оливкової олії. Обсмажуємо цибулю з часником до розм'якшення і легкої золотистої (близько 4 хвилин).
 

4. Додаємо до цибульний-часниковою суміші подрібнені помідори.
 

5. Слідом кидаємо сушений базилік або суміш пряних трав, закладаємо томатну пасту. Ретельно все розмішуємо і вливаємо сухе вино. Солимо, перчимо томатний соус за смаком, доводимо до кипіння, а потім накриваємо сотейник кришкою і Томім масу на слабкому вогні 10-15 хвилин. Готовий соус знімаємо з плити. 
 

6. В окремому сотейнику розігріваємо 2-3 ст. ложки олії, викладаємо промиті морепродукти. Тушкуємо, помішуючи морську суміш, протягом 2-3 хвилин. Потім зливаємо виділилася рідина і перекладаємо коктейль з морепродуктів в готовий томатний соус, перемішуємо. 
 

7. Спагеті відварюємо в киплячій підсоленій воді до готовності (орієнтуємося на час, вказаний виробником на упаковці). Відкидаємо пасту на друшляк і, позбувшись від рідини, відразу завантажуємо гарячі макаронні вироби в соус.
 

8. Оперативно перемішуємо вміст сотейника, просочуючи спагетті соусом і намагаючись рівномірно розподілити асорті з морепродуктів. Обсипавши зеленню, подаємо блюдо негайно, не дозволяючи йому охолонути. 
 

Спагеті з морепродуктами в томатному соусі готові! Смачного!



Категорія: Страви з риби та морепродуктів | Додав: 01.04.2018
Переглядів: 538 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024