Неділя
21.07.2019
09:56
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Супи з куркою
М'ясні супи
Супи з рибою та морепродуктами
Овочеві супи
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Перші страви » М'ясні супи


Червоний борщ з буряком і яловичиною (з оцтом)

Червоний борщ з буряком і яловичиною хороший в будь-який час року. Це ситне і барвисте перша страва швидко втамовує голод, зігріває і радує чудовим смаком. Важко перелічити, скільки зараз існує версій традиційної страви: класичний борщ з м'ясом , менш калорійний і швидший борщ з куркою , освіжаючий зелений борщ і т.д.

На цей раз для приємних, ледь вловимих кисло-солодких «ноток» додамо в овочеву заправку оцет і цукровий пісок, а в іншому будемо діяти приголосного стандартної рецептурою.

Інгредієнти у розрахунку на 5-літрову каструлю: 
  • яловичина на кості - близько 700-800 г;
  • свіжа капуста - 300 г;
  • картопля - 2-3 шт .;
  • кріп - ½ пучка;
  • часник - 3-6 зубців;
  • лавровий лист - 1-2 шт .;
  • сіль, запашний перець горошком - за смаком.

Для засмажкою:
  • цибулина - 1 велика;
  • морква - 1 велика для засмажкою (+ 1 морква для м'ясного бульйону);
  • буряк - близько 300 г;
  • оцет 9% - 1 ст. ложка;
  • цукор - 1-2 ч. ложки;
  • томатна паста - 2 ст. ложки;
  • рослинне масло (рафінована) - 2-3 ст. ложки.

Червоний борщ з буряком і яловичиною рецепт з фото

Як зварити м'ясний бульйон


1. Яловичину доверху заливаємо водою, кип'ятимо. Ложкою знімаємо піну, що утворилася, завантажуємо в каструлю одну очищену моркву. Варимо бульйон без солі близько години-півтори (до повної готовності яловичини). Хвилин за 15 до закінчення варіння кидаємо лавровий лист і перець горошком. 
 

2. Варене м'ясо акуратно витягаємо з бульйону, викладаємо в окремий посуд. Морква і спеції викидаємо. Бульйон пропускаємо через дрібне сито, щоб позбутися від дрібних недоносків і можливих осколків кісток. Переливаємо в чисту каструлю і доводимо до повторного закипання. У проціджений відвар занурюємо нашатковану тонкою соломкою капусту. 
 

3. Слідом - очищені і нарізані рівними кубиками бульби картоплі. Сіль поки не кладемо, щоб овочі швидше зварилися. Варимо при слабкому кипінні 15-20 хвилин. 
 

Як зробити зажарку для червоного борщу з буряком

4. Тим часом робимо овочеву зажарку для борщу. На сковороді, налив рослинне масло, обсмажуємо одну-дві хвилини дрібно нарізану цибулю. 
 

5. Далі додаємо решту моркву, натерту крупно. Помішуючи, тримаємо на вогні наступні 3-4 хвилини. 
 

6. До морквяно-цибулевої пасеруванні викладаємо очищену і натерту крупною стружкою буряк. Млоїмо ще хвилину, а потім вливаємо оцет, посипаємо овочі цукром і додаємо томатну пасту. Вливаємо 2-3 ополоника м'ясного бульйону, перемішуємо і тушкуємо овочеве асорті під кришкою до повної готовності (близько 20 хвилин). 
 

7. Перекладаємо бурякову зажарку в каструлю з уже м'якими овочами. Бульйон відразу забарвиться в насичений червоний колір. 
 

8. Варене м'ясо ділимо порційними шматками і закладаємо в практично готовий борщ. Млоїмо при слабкому кипінні, не допускаємо активного бурління! Нарешті солимо, знімаємо пробу, за бажанням присмачуємо спеціями. 
 

9. В кінці кидаємо в бульйон порубані часникові зубці й кріп, через пару хвилин знімаємо з вогню. 
 

10. Подаємо свіжозварений червоний борщ з буряком, присмачивши сметаною або просто так, доповнивши скибочкою свіжого хліба. Насолоджуємося ситним і зігріваючим першою стравою! 
 

Червоний борщ з буряком і яловичиною готовий! Приємного вам апетиту!



Категорія: М'ясні супи | Додав: 23.03.2018
Переглядів: 92 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019