Понеділок
17.06.2019
00:11
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Супи з куркою
М'ясні супи
Супи з рибою та морепродуктами
Овочеві супи
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Перші страви » Супи з рибою та морепродуктами


Сирний суп з креветками

Готуємо ніжний, шовковистий сирний суп з креветками, ідеальний для ґрунтовного зимового обіду. Блюдо має насичений вершковим смаком, приємним ароматом і виходить досить ситним, незважаючи на мінімальний набір продуктів.

Рецепт підкуповує простотою і швидкістю приготування, адже відварюються морепродукти всього кілька хвилин на відміну від бульйонів на основі м'яса, птиці. Якщо ж ви з яких-небудь причин не їсте креветки, але любите сирні супи, пропонуємо звернути увагу на схожий суп з курячою грудкою .

Складові:
  • креветки - 250 г;
  • плавлений сир «Дружба» або т.п. - 180 г;
  • морква - 1 маленька;
  • цибуля ріпчаста - 1 шт .;
  • картопля - 2-3 шт .;
  • лавровий лист - 1-3 шт .;
  • запашний перець - 3-4 горошини;
  • сіль за смаком;
  • рослинне масло (для обсмажування) - 2-3 ст. ложки.

Сирний суп з креветками рецепт з фото

1. Для сирного супу годяться як щільні сири в брикетах на зразок «Дружби», так і м'які, тягучі (в баночках). У першому випадку сирки натираємо на дрібній тертці, щоб вони швидше розчинилися в супі. М'які сири в попередній підготовці не потребують - їх можна закладати в бульйон в самому кінці, так як розчиняються вони моментально. 
 

2. Всі овочі очищаємо. Цибулину дрібно рубаємо, морква крупно трьом. 
 

3. Картоплю ріжемо стандартними для супу невеликими кубиками або брусочками. 
 

4. Доводимо до кипіння 2 літри води. У вируючу рідина опускаємо неочищені креветки, для аромату кидаємо запашний перець і лаврове листя. Повторно доводимо до кипіння. Якщо використовуються сирі креветки, мають сірий окрас, варимо 5-10 хвилин (в залежності від розміру морепродуктів). Варено-морозивом креветок (рожево-оранжевого відтінку) вистачить 1-3 хвилин в окропі, не більше. 
 

5. Готові морепродукти поки відкладаємо вбік. Бульйон проціджуємо, щоб позбутися від дрібних недоносків, що залишилися після варіння креветок. Додаємо сир, знову кип'ятимо. У побілілий киплячий бульйон опускаємо картопля. Варимо 10-15 хвилин (до м'якості картопляних кубиків). 
 

6. Одночасно на прогрітому маслі обсмажуємо цибулю. Постійно помішувати, тримаємо нарізку на помірному вогні 3-5 хвилин. 
 

7. Як тільки цибуля зазолотиться, закладаємо моркву. Продовжуємо обсмажування ще хвилин 5. Не забуваємо перемішувати, щоб овочева суміш не пригоріла.
 

8. Додаємо морквяно-цибульне асорті в каструлю з уже готовим картоплею. 
 

9. Слідом закладаємо креветки, очистивши від панцира і видаливши неїстівні частини - голови, хвости. Даємо їм прогрітися / покипіти буквально пару хвилин. Знімаємо пробу, при необхідності солимо бульйон за смаком, знімаємо з вогню. 
 

10. Розливаємо ароматний сирний суп з креветками по тарілках. За бажанням для контрасту доповнюємо зеленню (кропом, петрушкою). 
 

Смачного!



Категорія: Супи з рибою та морепродуктами | Додав: 25.03.2018
Переглядів: 79 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019