Домашня кухня
Салат «Ялинка» |
Смажена свинина по методу «Стир Фрай» |
Сьомга солона в домашніх умовах |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Локшина удон з куркою
Кожен шанувальник японської кухні знає, що таке удон. Так називають блюдо, що складається зі спеціальної локшини, яка може подаватися як у вигляді супу, так і в якості гарніру.
Існує безліч рецептів Удона. Японську локшину поєднують з грибами або овочевою сумішшю, з рибою або морепродуктами, з м'ясом або ж курячими грудками. Ми зупинимося на останньому варіанті і розглянемо як готується локшина удон з куркою. Підсумкове блюдо доповнимо шматочками свіжого огірка, а для декору скористаємося кунжутом і зеленою цибулею.
Складові:
- локшина удон - 100 г;
- куряче філе - 300 г;
- свіжий огірок - 1 шт .;
- перець чилі (за бажанням) - 1/4 шт .;
- болгарський перець - 1 шт .;
- соєвий соус - 80 мл;
- зелена цибуля - кілька пір'я;
- кунжут - 1-2 ч. ложки;
- рослинне масло - 2-3 ст. ложки.
Локшина удон рецепт з куркою
Як приготувати локшину удон з куркою
1. Приготування локшини удон з куркою починаємо з підготовки всіх інгредієнтів. Філе ріжемо соломкою.
2. Викладаємо курку в глибоку піалу, вливаємо відразу всю порцію соєвого соусу. Поки готуємо інші складові японського блюда, курка буде маринуватися.
3. Свіжий огірок ріжемо смужками довжиною 2-3 см.
4. Солодкий болгарський перець промиваємо, розрізаємо навпіл. Видаляємо плодоніжки, насіння і м'які перегородки. Частину ріжемо тонкими скибочками, викладаємо в прогріту сковороду з рослинним маслом, обсмажуємо на помірному вогні.
5. Через 1-2 хвилини додаємо до перцю курку. Залишки маринаду теж виливаємо в сковороду. Тушкуємо курку з перцем під кришкою до готовності курячого м'яса (близько 15 хвилин).
6. Локшину відварюємо згідно з інструкцією, вказаною на упаковці. Зливаємо воду, відкинувши макаронні вироби на друшляк. Перекладаємо локшину в сковороду з тушкованою куркою.
7. Перець чилі ріжемо дрібними шматочками. Обсипає пекучим інгредієнтом майже готову страву. Рецепт локшини удон з куркою ідеальний для тих, хто вважає за краще гострі страви. Якщо ж ви не любите гостроту або з яких-небудь причин не переносите чилі, просто пропустіть цей крок.
8. Знімаємо сковороду з вогню. Викладаємо до локшині скибочки свіжого огірка.
9. Все акуратно перемішуємо. Перед подачею обсипає готову страву насінням кунжуту і подрібненою зеленою цибулею.
10. Тепер ви знаєте як приготувати удон з куркою в домашніх умовах, використовуючи мінімум продуктів. Швидко і просто ми створили смачне японське блюдо.
Щоб зануритися в атмосферу східної кухні, звичні столові прибори замінюємо японськими паличками! Смачного!
|
Категорія: Страви із птиці | Додав: 01.04.2018
|
Переглядів: 933
| Рейтинг: 0.0/0 |
|