Субота
20.04.2024
09:35
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Супи з куркою
М'ясні супи
Супи з рибою та морепродуктами
Овочеві супи
Пошук рецепта
/_pu/0/57133935.jpg
Картопляні зрази з фаршем
/_pu/3/37105861.jpg
Торт «Колібрі»
/_pu/3/09368783.jpg
Торт «Мурашник» (класичний)
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Перші страви » Супи з куркою


Гречаний суп з куркою

Сьогоднішній наш рецепт для любителів домашньої кухні, де все просто і доступно. Пропонуємо вашій увазі універсальне перша страва для представників усіх вікових груп - гречаний суп з куркою. Тут немає ні грама екзотики, всі компоненти вдало поєднуються і доповнюють один одного, а смак отриманого в результаті курячого бульйону знайомий багатьом з самого дитинства. Наваристий і поживний суп з гречаною крупою, картоплею і куркою швидко насичує, спокушаючи ароматом і чудовим смаком.

Якщо ж ви віддаєте перевагу більш легкі варіанти перших страв, зверніть увагу на простий курячий суп без картоплі.

Інгредієнти у розрахунку на трилітрову каструлю:
  • курячий суповий набір - 250-300 г;
  • гречана крупа - 3 ст. ложки;
  • цибулина - 1 шт .;
  • селера - 1-2 стебла;
  • морква - 1 шт .;
  • картопля - 1-2 шт .;
  • рослинне масло - 1-2 ст. ложки;
  • зелень - невеликий пучок;
  • сіль, спеції - за смаком.

Суп гречаний з куркою рецепт

Як варити гречаний суп


1. Промиту курку заливаємо холодною водою, доводимо до кипіння. Паралельно промиваємо і очищаємо овочі. Картоплю нарізаємо невеликими кубиками, половину моркви натираємо середньої стружкою, а половину цибулини подрібнюємо ножем. 
 

2. Щоб зробити першу страву менш калорійним і позбутися від шкідливих речовин, що містяться в курячому м'ясі, зливаємо перший відвар, знову промиваємо птицю, заливаємо водою і поміщаємо на вогонь. У закипілий бульйон завантажуємо стебла селери, що залишилася половину цибулини, а також половину моркви, нарізану брусочками. Селера в даному випадку подрібнювати не потрібно - як тільки бульйон насититься апетитним ароматом, ми видалимо стебла рослини з каструлі. 
 

3. Варимо курячий відвар з овочами близько 20 хвилин на середньому вогні. Через зазначений час вводимо в бульйон картопляну нарізку. 
 

4. Гречану крупу промиваємо і завантажуємо в суп слідом за картоплею. 
 

5. Тим часом робимо зажарку. На рослинному маслі пасеруємо до м'якості подрібнену цибулю, додаємо морквяну стружку. Помішуючи, обсмажуємо овочеве асорті пару хвилин. 
 

6. Морквяно-цибульну пассеровку закладаємо в уже практично готовий суп (коли картопляні кубики стануть м'якими).
 

7. На цьому етапі витягаємо з бульйону допоміжні компоненти: стебла селери, половинку цибулини, великі морквяні бруски. Солимо суп і додаємо спеції за смаком. Одночасно закладаємо дрібно порубані зелень, після чого знімаємо каструлю з вогню. 
 

8. Подаємо ситний гречаний суп з куркою відразу ж після приготування. За бажанням можна додати в тарілки по невеликому шматочку вершкового масла. 
 

Приємного вам апетиту!



Категорія: Супи з куркою | Додав: 22.03.2018
Переглядів: 841 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024