Домашня кухня
Картопляні зрази з фаршем |
Торт «Колібрі» |
Торт «Мурашник» (класичний) |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Гречаний суп з куркою
Сьогоднішній наш рецепт для любителів домашньої кухні, де все просто і доступно. Пропонуємо вашій увазі універсальне перша страва для представників усіх вікових груп - гречаний суп з куркою. Тут немає ні грама екзотики, всі компоненти вдало поєднуються і доповнюють один одного, а смак отриманого в результаті курячого бульйону знайомий багатьом з самого дитинства. Наваристий і поживний суп з гречаною крупою, картоплею і куркою швидко насичує, спокушаючи ароматом і чудовим смаком.
Якщо ж ви віддаєте перевагу більш легкі варіанти перших страв, зверніть увагу на простий курячий суп без картоплі.
Інгредієнти у розрахунку на трилітрову каструлю:
- курячий суповий набір - 250-300 г;
- гречана крупа - 3 ст. ложки;
- цибулина - 1 шт .;
- селера - 1-2 стебла;
- морква - 1 шт .;
- картопля - 1-2 шт .;
- рослинне масло - 1-2 ст. ложки;
- зелень - невеликий пучок;
- сіль, спеції - за смаком.
Суп гречаний з куркою рецепт
Як варити гречаний суп
1. Промиту курку заливаємо холодною водою, доводимо до кипіння. Паралельно промиваємо і очищаємо овочі. Картоплю нарізаємо невеликими кубиками, половину моркви натираємо середньої стружкою, а половину цибулини подрібнюємо ножем.
2. Щоб зробити першу страву менш калорійним і позбутися від шкідливих речовин, що містяться в курячому м'ясі, зливаємо перший відвар, знову промиваємо птицю, заливаємо водою і поміщаємо на вогонь. У закипілий бульйон завантажуємо стебла селери, що залишилася половину цибулини, а також половину моркви, нарізану брусочками. Селера в даному випадку подрібнювати не потрібно - як тільки бульйон насититься апетитним ароматом, ми видалимо стебла рослини з каструлі.
3. Варимо курячий відвар з овочами близько 20 хвилин на середньому вогні. Через зазначений час вводимо в бульйон картопляну нарізку.
4. Гречану крупу промиваємо і завантажуємо в суп слідом за картоплею.
5. Тим часом робимо зажарку. На рослинному маслі пасеруємо до м'якості подрібнену цибулю, додаємо морквяну стружку. Помішуючи, обсмажуємо овочеве асорті пару хвилин.
6. Морквяно-цибульну пассеровку закладаємо в уже практично готовий суп (коли картопляні кубики стануть м'якими).
7. На цьому етапі витягаємо з бульйону допоміжні компоненти: стебла селери, половинку цибулини, великі морквяні бруски. Солимо суп і додаємо спеції за смаком. Одночасно закладаємо дрібно порубані зелень, після чого знімаємо каструлю з вогню.
8. Подаємо ситний гречаний суп з куркою відразу ж після приготування. За бажанням можна додати в тарілки по невеликому шматочку вершкового масла.
Приємного вам апетиту!
|
Категорія: Супи з куркою | Додав: 22.03.2018
|
Переглядів: 841
| Рейтинг: 0.0/0 |
|