Четвер
28.03.2024
19:20
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
/_pu/0/81455200.jpg
Фріттата з овочами та ковбасою
/_pu/2/65135286.jpg
Салат з полуницею і руколою
/_pu/3/85260237.jpg
Сирний пиріг на кефірі з сосисками
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Страви із птиці


Курячі ніжки в медово-гірчичному соусі в духовці

Щоб внести різноманітність в повсякденне меню, пропонуємо приготувати ніжні і злегка солодкуваті курячі ніжки в медово-гірчичному соусі. Завдяки цікавому маринаду звичайнісіньке куряче м'ясо стає справжнім кулінарним шедевром!

Поєднання гострої гірчиці і солодкого меду творить чудеса! Курочка виходить дуже соковитою і ароматною, а процес приготування не вимагає багато часу і сил.
 
Складові:
  • курячі гомілки - 8 шт. (700-800 г);
  • рідкий мед - 3 ст. ложки;
  • лимонний сік - 2 ст. ложки;
  • гірчиця - 3 ст. ложки;
  • рослинне масло - 3 ст. ложки;
  • часник - 1 зубчик;
  • мелена солодка паприка - 1 ст. ложка;
  • сіль за смаком.


Курячі ніжки в медово-гірчичному соусі рецепт

1. У просторій ємності, що підходить для подальшого маринування, змішуємо гірчицю, масло, сік лимона і рідкий мед. Видавлюємо зубчик часнику і додаємо солодку паприку (не переплутайте з гострим червоним перцем!). Перемішуємо до отримання однорідної складу. 
 

2. Курячі гомілки промиваємо, струшуємо краплі води, при необхідності видаляємо залишки пір'я. Натираємо заготовки сіллю і перекладаємо в ємність з маринадом. Старанно перемішуємо, щоб все курячі ніжки рівномірно просочилися соусом і при запіканні придбали золотистий відтінок. Ми залишаємо на півгодини при кімнатній температурі (можна прибрати миску в холодильник на ніч, затягнувши її харчовою плівкою). 
 

3. Уже промариновані гомілки укладаємо в жаростійкий посуд одним шаром і відправляємо в розпечену духову піч. Доводимо курку до повної готовності протягом 35-40 хвилин при 200 градусах. У процесі запікання кілька разів дістаємо курку і змащуємо залишилися медово-гірчичним маринадом. Завдяки такій нехитрій технології колір і смак підсумкового страви вийдуть максимально насиченими. 
 

4. Курячі ніжки в медово-гірчичному соусі подаємо гарячими. Як гарнір можна запропонувати картопля по-селянськи , гратен , картопля фрі і багато іншого. 
 

Приємного вам апетиту!



Категорія: Страви із птиці | Додав: 29.03.2018
Переглядів: 612 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024