Домашня кухня
Фріттата з овочами та ковбасою |
Салат з полуницею і руколою |
Сирний пиріг на кефірі з сосисками |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Курячі ніжки в медово-гірчичному соусі в духовці
Щоб внести різноманітність в повсякденне меню, пропонуємо приготувати ніжні і злегка солодкуваті курячі ніжки в медово-гірчичному соусі. Завдяки цікавому маринаду звичайнісіньке куряче м'ясо стає справжнім кулінарним шедевром!
Поєднання гострої гірчиці і солодкого меду творить чудеса! Курочка виходить дуже соковитою і ароматною, а процес приготування не вимагає багато часу і сил.
Складові:
- курячі гомілки - 8 шт. (700-800 г);
- рідкий мед - 3 ст. ложки;
- лимонний сік - 2 ст. ложки;
- гірчиця - 3 ст. ложки;
- рослинне масло - 3 ст. ложки;
- часник - 1 зубчик;
- мелена солодка паприка - 1 ст. ложка;
- сіль за смаком.
Курячі ніжки в медово-гірчичному соусі рецепт
1. У просторій ємності, що підходить для подальшого маринування, змішуємо гірчицю, масло, сік лимона і рідкий мед. Видавлюємо зубчик часнику і додаємо солодку паприку (не переплутайте з гострим червоним перцем!). Перемішуємо до отримання однорідної складу.
2. Курячі гомілки промиваємо, струшуємо краплі води, при необхідності видаляємо залишки пір'я. Натираємо заготовки сіллю і перекладаємо в ємність з маринадом. Старанно перемішуємо, щоб все курячі ніжки рівномірно просочилися соусом і при запіканні придбали золотистий відтінок. Ми залишаємо на півгодини при кімнатній температурі (можна прибрати миску в холодильник на ніч, затягнувши її харчовою плівкою).
3. Уже промариновані гомілки укладаємо в жаростійкий посуд одним шаром і відправляємо в розпечену духову піч. Доводимо курку до повної готовності протягом 35-40 хвилин при 200 градусах. У процесі запікання кілька разів дістаємо курку і змащуємо залишилися медово-гірчичним маринадом. Завдяки такій нехитрій технології колір і смак підсумкового страви вийдуть максимально насиченими.
4. Курячі ніжки в медово-гірчичному соусі подаємо гарячими. Як гарнір можна запропонувати картопля по-селянськи , гратен , картопля фрі і багато іншого.
Приємного вам апетиту!
|
Категорія: Страви із птиці | Додав: 29.03.2018
|
Переглядів: 612
| Рейтинг: 0.0/0 |
|