Неділя
21.07.2019
10:16
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Страви з риби та морепродуктів


Фетучіні з сьомгою і вершковим соусом

Плоска і довга локшина фетучіні готується в лічені хвилини, швидко просочується соусом і утворює ніжне ситне блюдо за мотивами італійської кухні. Рецептів існує безліч - як добавки застосовуються морепродукти, гриби, шинка, курка і т.д. Сьогодні ми віддамо перевагу сьомги - ця ніжна риба ідеально гармонує з вершками, завдяки чому страва виходить по-справжньому вишуканим. При цьому рецептура на подив проста і зрозуміла! Давайте ж приступимо до процесу і в короткий термін приготуємо фетучіні з сьомгою у вершковому соусі!
 
Інгредієнти у розрахунку на 2 порції:
  • філе свіжої або слабосоленої сьомги - 200 г;
  • фетучіні - 200 г;
  • часник - 1-2 зубці;
  • вершки від 20% - 200 мл;
  • вершкове масло - 20 г;
  • пармезан або будь-який твердий сир - 50 г;
  • сіль, пряні трави - за смаком;
  • зелений базилік (або будь-яка зелень) - 1-2 гілочки.


Фетучіні з сьомгою у вершковому соусі рецепт

1. Філе свіжої сьомги нарізаємо середніми кубиками, попередньо видаляємо шкуру і по можливості вибираємо з риби всі дрібні кісточки. Для рецепта відмінно підійде і слабосолона сьомга - технологія приготування буде аналогічною, тільки соус додатково солити не потрібно. 
 

2. У сотейнику розтоплюємо вершкове масло. Викладаємо шматочки сьомги. 
 

3. Помішуючи, обсмажуємо на середньому вогні близько 5 хвилин (до моменту, коли риба стане світло-рожевого). 
 

4. Слідом вливаємо молочні вершки, доводимо до кипіння. Сир натираємо дрібною стружкою і завантажуємо до вершкового соусу. Кидаємо сіль, для аромату додаємо пряні трави (в даному випадку можна порадити сушений базилік, орегано, розмарин і т.д.). Акуратно перемішуємо вершкову масу, Томім на слабкому вогні пару хвилин. У готовий соус видавлюємо 1-2 зубчики часнику. 
 

5. Фетучіні відварюємо по інструкції, зазначеної на упаковці. Можна додати в киплячу воду пару крапель оливкової олії, щоб макаронні вироби не злиплися. Щоб позбавиться від рідини, готову локшину відкидаємо на друшляк. 
 

6. Розподіляємо фетучіні по тарілках, кожну порцію рясно заливаємо вершковим соусом з сьомгою. Доповнюємо блюдо листочками базиліка або іншою зеленню. 
 

Фетучіні з сьомгою у вершковому соусі подаємо негайно! Смачного!



Категорія: Страви з риби та морепродуктів | Додав: 02.04.2018
Переглядів: 88 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019