Домашня кухня
Курячі котлети з сиром |
Салат «Празький» з яловичиною і болгарським перцем |
Сирний паску без дріжджів |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Жульєн з грибами і куркою в тарталетках
Раніше ми вже розглядали як готувати жульєн з куркою і грибами , але сьогодні ми пропонуємо запекти і подати цю гарячу закуску не в стандартній посуді, а в готових тарталетках. Основою страви як і раніше є печериці та куряче філе. Незмінним залишається і сметанний соус, завдяки якому інгредієнти виходять дуже ніжними і соковитими.
Жульєн в тарталетках з грибами і куркою - знахідка для святкового столу. Вдало підібрані продукти утворюють ідеальну гастрономічну «композицію», встояти перед якою буде складно! Для рецепта підійдуть тарталетки як з пісочного, так і листкового тіста. Вибираємо будь-який варіант і приступаємо до приготування!
Складові:
- куряче філе - 300 г;
- печериці свіжі - 200 г;
- сир - близько 100 г;
- рослинне масло - 2-3 ст. ложки;
- тарталетки - 15-20 шт .;
- сіль, перець - за смаком.
Для соусу:
- сметана - 250 г;
- борошно - 1 ст. ложка;
- молоко - 250 мл;
- вершкове масло - 40 г.
Жульєн в тарталетках з грибами і куркою рецепт
1. Промиті печериці нарізаємо тонкими пластинами, викладаємо в об'ємну сковороду з рослинним маслом. Смажимо на помірному вогні, періодично помішуючи.
2. Як тільки випарується вся волога, виділена грибами, знімаємо сковороду з плити. Заздалегідь відварене куряче філе охолоджуємо, нарізаємо соломкою або розбираємо руками на волокна і додаємо до печериць. Посипаємо суміш інгредієнтів сіллю, меленим перцем і старанно перемішуємо.
Як зробити соус для жульєну в тарталетках
3. Брусок вершкового масла розтоплюємо до однорідності на повільному вогні. У рідку масляну суміш поступово підсипає борошно, енергійно перемішуючи масу віночком.
4. Доводимо олійно-борошняну суміш до кипіння. Слідом вливаємо охолоджене молоко. Чи не припиняємо працювати віночком, щоб уникнути утворення борошняних грудок. Як тільки молоко закипить, знімаємо практично готовий соус для жульєну з вогню і охолоджуємо до теплого стану.
5. Далі додаємо до молочної масі сметану і перемішуємо масу до однорідності.
Як запекти жульєн в тарталетках з грибами і куркою
6. Суміш печериць і курки розподіляємо по тарталетки.
7. Кожну заготовку рясно заливаємо сметанним соусом. Намагаємося розподілити підливу рівномірно, щоб все тарталетки з жульєном вийшли смачними і соковитими, а не сухими.
8. Сир натираємо дрібною стружкою і обсипає кожну порцію майбутньої закуски. Відправляємо жульен в тарталетках в розпечену духову піч. Запікаємо при 180 градусах близько 15 хвилин. Як тільки сир добре розплавиться і злегка зарум'яниться, дістаємо готову закуску з духовки.
9. Подаємо жульен в тарталетках з грибами і куркою гарячим або як мінімум теплим. Вдале супровід закусці складуть свіжі овочі, зелень.
Смачного!
|
Категорія: Гарячі закуски | Додав: 05.04.2018
|
Переглядів: 1085
| Рейтинг: 0.0/0 |
|