Домашня кухня
Салат грецький класичний |
Плов зі свинини в казані на плиті |
Піца Маргарита |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Салат Нісуаз з тунцем
Знаменитий салат Нісуаз родом з Ніцци, складається зі свіжих овочів і солоної риби (в оригіналі анчоусів). Ця страва має збалансований смак і апетитний зовнішній вигляд, тому подавати його можна навіть на свято.
Поряд з Цезарем салат Нісуаз має безліч варіацій. До сих пір ведуться суперечки про первісному складі цієї страви. Найчастіше можна зустріти версії з картоплею, квасолею, рисом. Але все-таки більшою мірою прийнято вважати, що ці продукти в класичний рецепт не входили. Сьогодні ми приготуємо салат Нісуаз з тунцем, намагаючись наблизитися до «оригіналу».
Інгредієнти у розрахунку на 3-4 порції:
- тунець консервований - 1 банка;
- листовий салат - близько 100 г;
- помідори черрі - 8-10 шт. (Або 2 шт. Звичайних помідорів);
- перепелині яйця - 8-10 шт. (Або 2-3 шт. Звичайних);
- маслини - близько 100 г;
- анчоуси (можна замінити кількою пряного посолу) - 10-12 шт .;
- сіль, перець - за смаком.
Для заправки:
- оливкова олія - 5 ст. ложок;
- лимонний сік - 1 ст. ложка;
- гірчиця (за бажанням) - 1/2 ч. ложки;
- часник - 1 зубчик.
Салат Нісуаз класичний рецепт з тунцем
Як зробити салат з тунцем консервованим
1. Готувати салат будемо порційно, відразу викладаючи інгредієнти на тарілки. Насамперед промиваємо і висушуємо салатні листя. Рвемо їх руками на шматочки довільного розміру і викладаємо нижнім шаром.
2. Тунець витягаємо з маринаду, відокремлюємо рибу від хребта і розминаємо виделкою до утворення невеликих волокон. Викладаємо зверху на салатні листя.
3. Яйця відварюємо до готовності (перепелині - 5 хвилин після закипання рідини, звичайні - 10 хвилин). Остудивши і очистивши від шкаралупи, нарізаємо невеликими шматочками і додаємо до салату. Анчоуси (або кільку пряного посолу) очищаємо від шкури, відокремлюємо від хребта. Філе риби теж викладаємо до складових страви.
4. Черрі ділимо половинками або четвертинками (якщо у вас звичайні помідори - шаткуємо кубиками або тонкими часточками). Розсортовувати соковиту нарізку. Слідом - цілі або нарізані кільцями маслини.
5. Для простої заправки змішуємо масло з лимонним соком, видавлюємо зубчик часнику. Для додання гостроти можна додати ще трохи гірчиці, але це за бажанням. Поливаємо отриманою сумішшю кожну порцію салату. При необхідності посипаємо блюдо сіллю / перцем.
6. Салат Нісуаз з тунцем можна подавати на додаток до гарніру (відварного рису або картоплі) або як самостійну страву.
Смачного!
|
Категорія: Салати з рибою та морепродуктами | Додав: 11.04.2018
|
Переглядів: 409
| Рейтинг: 0.0/0 |
|