Вівторок
23.04.2024
22:53
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Салати з м'ясом
Салати з куркою
Салати з рибою та морепродуктами
Овочеві салати
Пошук рецепта
/_pu/2/97848466.jpg
Салат грецький класичний
/_pu/0/53902154.jpg
Плов зі свинини в казані на плиті
/_pu/4/73805316.jpg
Піца Маргарита
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Салати » Салати з рибою та морепродуктами


Салат Нісуаз з тунцем

Знаменитий салат Нісуаз родом з Ніцци, складається зі свіжих овочів і солоної риби (в оригіналі анчоусів). Ця страва має збалансований смак і апетитний зовнішній вигляд, тому подавати його можна навіть на свято.

Поряд з Цезарем салат Нісуаз має безліч варіацій. До сих пір ведуться суперечки про первісному складі цієї страви. Найчастіше можна зустріти версії з картоплею, квасолею, рисом. Але все-таки більшою мірою прийнято вважати, що ці продукти в класичний рецепт не входили. Сьогодні ми приготуємо салат Нісуаз з тунцем, намагаючись наблизитися до «оригіналу».
 
Інгредієнти у розрахунку на 3-4 порції: 
  • тунець консервований - 1 банка;
  • листовий салат - близько 100 г;
  • помідори черрі - 8-10 шт. (Або 2 шт. Звичайних помідорів);
  • перепелині яйця - 8-10 шт. (Або 2-3 шт. Звичайних);
  • маслини - близько 100 г;
  • анчоуси (можна замінити кількою пряного посолу) - 10-12 шт .;
  • сіль, перець - за смаком.

Для заправки:
  • оливкова олія - ​​5 ст. ложок;
  • лимонний сік - 1 ст. ложка;
  • гірчиця (за бажанням) - 1/2 ч. ложки;
  • часник - 1 зубчик.


Салат Нісуаз класичний рецепт з тунцем

Як зробити салат з тунцем консервованим

1. Готувати салат будемо порційно, відразу викладаючи інгредієнти на тарілки. Насамперед промиваємо і висушуємо салатні листя. Рвемо їх руками на шматочки довільного розміру і викладаємо нижнім шаром. 
 

2. Тунець витягаємо з маринаду, відокремлюємо рибу від хребта і розминаємо виделкою до утворення невеликих волокон. Викладаємо зверху на салатні листя. 
 

3. Яйця відварюємо до готовності (перепелині - 5 хвилин після закипання рідини, звичайні - 10 хвилин). Остудивши і очистивши від шкаралупи, нарізаємо невеликими шматочками і додаємо до салату. Анчоуси (або кільку пряного посолу) очищаємо від шкури, відокремлюємо від хребта. Філе риби теж викладаємо до складових страви. 
 

4. Черрі ділимо половинками або четвертинками (якщо у вас звичайні помідори - шаткуємо кубиками або тонкими часточками). Розсортовувати соковиту нарізку. Слідом - цілі або нарізані кільцями маслини. 
 

5. Для простої заправки змішуємо масло з лимонним соком, видавлюємо зубчик часнику. Для додання гостроти можна додати ще трохи гірчиці, але це за бажанням. Поливаємо отриманою сумішшю кожну порцію салату. При необхідності посипаємо блюдо сіллю / перцем. 
 

6. Салат Нісуаз з тунцем можна подавати на додаток до гарніру (відварного рису або картоплі) або як самостійну страву. 
 

Смачного!



Категорія: Салати з рибою та морепродуктами | Додав: 11.04.2018
Переглядів: 409 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024