П`ятниця
29.03.2024
01:38
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Заправки до салатів
Соуси і маринади
Пошук рецепта
/_pu/3/47108235.jpg
Чорничний чізкейк
/_pu/1/18942740.jpg
Хе з судака в домашніх умовах
/_pu/0/49389127.jpg
Гречка з м'ясом в горщиках
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Соуси » Заправки до салатів


Соус для салату Цезар з анчоусами

Соус для салату Цезар є незамінною складовою цього легендарного страви північноамериканської кухні. Саме від приготовленої заправки більшою мірою буде залежати підсумковий результат і смак салату, тому технології приготування основного компонента слід приділити особливу увагу.

Пропонуємо для розгляду два варіанти соусу Цезар: один класичний з анчоусами, найбільш наближений до оригіналу, а другий - спрощений, відповідний для приготування страви в домашніх умовах. Кожен соус хороший по-своєму, але якщо вам все-таки пощастить знайти в продажу анчоуси, рекомендуємо випробувати перший більш «правильний» варіант.

Соус для салату Цезар - класичний рецепт з анчоусами

Готуємо максимально наближену до «першоджерела» заправку для салату Цезар з анчоусами. Рекомендований вустерский соус замінимо бальзамічним оцтом, а в іншому постараємося слідувати класичним рецептом.
 
Інгредієнти у розрахунку на 2-3 порції:
  • оливкова олія extra vergine - 20 г;
  • яйце - 1 шт .;
  • гірчиця - ¼ ч. ложки;
  • сік лимона - 1-2 ч. ложки;
  • будь-рафінована олія - ​​30 г;
  • бальзамічний оцет - 2-3 краплі;
  • консервовані анчоуси - 4 філе;
  • сіль, перець - за смаком.


Як зробити соус Цезар з анчоусами

1. У невеликій каструльці доводимо до кипіння воду, додаємо трохи солі. У киплячу рідину поміщаємо сире яйце кімнатної температури, після чого негайно знімаємо ємність з вогню. Вичікуємо рівно одну хвилину, а потім за допомогою шумівки акуратно витягаємо яйце з окропу, охолоджуємо. Саме така технологія застосовується в більшості рецептів соусу «Цезар», однак якщо ви не прагнете готувати заправку, максимально наближену до оригіналу, можна просто використовувати яйце, відварене до стану «всмятку». Отже, розбиваємо яйце в глибоку миску або чашу блендера. 
 

2. Додаємо гірчицю. Слідом вичавлюємо лимонний сік. Починаємо збивати масу занурювальним блендером при мінімальній швидкості (як при виготовленні домашнього майонезу).
 

3. Тонкою цівкою підливати суміш двох видів масел, не зупиняючи роботу блендера. Збиваємо до тих пір, поки забарвити в світлий відтінок маса не загусне. 
 

4. Філе анчоусів дрібно нарізаємо і додаємо до соусу. В даному випадку виключати цей компонент не рекомендується - в цьому соусі Цезар повинен бути присутнім легкий рибний присмак. Іноді анчоуси замінюють кількою пряного посолу, але це не зовсім повноцінна заміна. В останньому випадку бажано додати в соус пару крапель тайського рибного соусу для посилення смаку.
 

5. Розтираємо соус занурювальним блендером в максимально однорідну масу. Додаємо кілька крапель бальзамічного оцту (в оригіналі вустерский соус). Приправляємо меленим перцем і знімаємо пробу.
 

6. При необхідності додаємо сіль, сік лимона або гірчицю. 
 

Класичний соус для салату Цезар з анчоусами готовий!



Категорія: Заправки до салатів | Додав: 11.04.2018
Переглядів: 1635 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024