П`ятниця
22.11.2024
07:21
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
/_pu/2/97848466.jpg
Салат грецький класичний
/_pu/1/78971543.jpg
Заливне з язика яловичого
/_pu/0/64480066.jpg
Класичний борщ з м'ясом
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Страви з м'яса


Шведські фрикадельки з вершковим соусом

Апетитні котбулар з вершковим соусом і солодким джемом отримали популярність завдяки мережі магазинів IKEA, де це блюдо вже давно користується колосальним попитом. Маленькі м'ясні кульки виходять дуже соковитими, ароматними і неймовірно смачними! А рясне кількість ніжної підливи і нестандартне доповнення у вигляді ягідного джему роблять блюдо ще більш цікавим і апетитним!

Приготувати знамениті шведські фрикадельки як в Ікеа можна і у себе вдома. Для цього нам буде потрібно два види фаршу, вершки, м'ясний бульйон і ще трохи простих, цілком доступних продуктів. Джем для подачі страви можна купити вже готовий або зробити самостійно, слідуючи нашим рецептом.

Складові:
  • яловичий фарш - 300 г;
  • свинячий фарш - 300 г;
  • цибуля ріпчаста - 2 невеликі головки;
  • яйце - 1 шт .;
  • батон черствий або панірувальні сухарі - 50 г;
  • вершки 10-20% або молоко - 50-100 мл;
  • картопля варена - 2 маленькі штуки;
  • часник - 1-2 зубці;
  • сіль, запашний перець - за смаком;
  • рослинне масло - 2-3 ст. ложки;
  • вершкове масло - 4-5 ст. ложок.

Для соусу:
  • вершки 20% - 150 мл;
  • м'ясний бульйон - 300 мл;
  • борошно - 30 г;
  • вершкове масло - 50 г;
  • сіль, перець - за смаком.

Для джему (за бажанням):
  • брусниця (можна замінити журавлиною) - 100 г;
  • цукор - 40-50 г.

Шведські фрикадельки рецепт з фото

Як готувати котбулар як в Ікеа будинку

1. Змочуємо вершками або молоком черствий батон (попередньо зрізавши кірки) або панірувальні сухарі. 
 

2. Цибулини дрібно рубаємо, обсмажуємо на вершковому маслі (2-3 ст. Ложки) до м'якості і золотистого.
 

3. Змішуємо два види фаршу, додаємо обсмажену цибулю, яйце, вичавлений через прес часник. Змочений вершками батон розминаємо руками і теж завантажуємо до м'ясної маси, ретельно перемішуємо. 
 

4. Охолоджений варену картоплю очищаємо, товкачем перетворюємо в однорідне пюре і вводимо до фаршу. Смак картоплі в готових фрикадельках відчуватися не буде - він використовується для отримання більш ніжної текстури. Солимо м'ясну масу, приправляємо меленим запашним перцем, перемішуємо. 
 

5. Ліпимо невеликі круглі заготовки (вийде приблизно 30-35 штук). Перед формуванням фрикадельок бажано потримати фарш в холодильнику хвилин 40, щоб м'ясні кульки краще тримали форму і не розвалилися при смаженні. 
 

6. На сковороді розігріваємо суміш рослинного і вершкового масел. Смажимо фрикадельки на сильному вогні з усіх боків до зарум'янювання. Обсмажувати м'ясні кульки необхідно невеликими порціями (в 2-3 заходу). Якщо викласти все заготовки відразу, фрикадельки пустять сік і замість смаження будуть гаситися. 
 

7. Обсмажені м'ясні кульки викладаємо на деко і доводимо до готовності в розігрітій духовці з температурою 180 градусів протягом 15-20 хвилин. 
 

Вершковий соус для шведських фрикадельок як Ікеа

8. На середньому вогні розтоплюємо вершкове масло. Додаємо просіяне борошно, оперативно і дуже ретельно розмішуємо. Поступово підливати м'ясний бульйон, продовжуючи перемішувати соус. 
 

9. Далі таким же чином вливаємо вершки (поступово і при безперервному помішуванні). Вершковий соус для шведських фрикадельок повинен вийти не сильно густим, вільно стікає з ложки. При необхідності можна додати ще бульйону. Готовий соус солимо, перчимо до смаку. 
 

Як зробити джем для шведських фрикадельок

10. У Ікеа котбулар подають з джемом. Для його приготування потрібна брусниця, але так як в продажу знайти цю ягоду не дуже просто, в якості заміни підійде свіжа або заморожена журавлина. Засипаємо ягоду цукром, додаємо 3 столові ложки води, доводимо до кипіння. 
 

11. Розчавлює журавлину товкачем, варимо суміш на повільному вогні до легкого загустіння. Остужаем. 
 

12. Подаємо котбулар з ягідним джемом і гарячим вершковим соусом. Як гарнір відмінно підійде варену картоплю або овочева суміш. 
 

Смачного!



Категорія: Страви з м'яса | Додав: 26.03.2018
Переглядів: 937 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024